Партнер рубрики Події

Де смачно поснідати у Тернополі: ТОП-5 атмосферних закладів

Де смачно поснідати у Тернополі: ТОП-5 атмосферних закладів
  • Ідеальний той сніданок, коли його хтось приготував для тебе. Звичайно, більшість надають перевагу домашнім стравам, але бувають дні, коли часу на приготування просто не має. У такому випадку вам на допомогу прийдуть затишні кав’ярні та ресторани.
  •  Гофра з куркою, скрембл з креветками чи шпинатні млинці у поєднанні з шампанським – заклади Тернополя продовжують дивувати своїх гостей незвичайними та смачними стравами. 

Ми провели опитування у соціальних мережах і дізналися, яким саме кафе, ресторанам надають перевагу тернополяни. За результатами опитування ловіть від нас підбірку тернопільських закладів, де можна поїсти смачно і не за всі гроші.

«Клуб Файного Міста»

Це ідеальне сіті-кафе у стилі ф’южн, тут гармонійно поєднуються естетика минулого і технологічність сьогодення. Невимушена атмосфера, акцент на італійській кухні. На сніданок тернополян чекають до 13:00.

Відео дня

А ось своїм гостям заклад пропонує круасан з креветкою, гофра з куркою та трюфельним соусом, авокадо тост з яйцем пашот під соусом голадес, гофри з лососем та шпинатним соусом. Для поціновувачів солодких сніданків готові подати сирники в карамелі, вівсяну кашу з фруктами та горіхами, шоко круасан, налисники з сиром. Для відвідувачів, які не вживають у своєму раціоні звичайне молоко і пропонують їм веган вівсянку на кокосовому молоці. 

Ціни на сніданки коливаються від 73 до 155 гривень. 

Час роботи: з 10:00 до 21:30, а у неділю – з 11:00.

Локація: бульвар Тараса Шевченка, 23 а.

Prosecco Bar Inshyy

У барі вважають, що для сніданку не повинно бути жодних часових обмежень. Саме тому у Prosecco Bar Inshyy ви можете поснідати протягом всього робочого дня. Такий варіант зручний для вихідних, коли прокидаєшся о 12 і йдеш на пошуки смачного сніданку. 

До сніданкового меню закладу увійшли омлет з грибами та шинкою, шпинатні млинці з куркою. Також можна скуштувати два види тостів з авокадо і креветкою, бенедикт із лососем та голландським сиром, картопляні оладки із куркою та яйцем пашот. А для тих, хто полюбляє солодке пропонують сирники зі сметаною та вишневим джемом. 

Ціни на сніданки коливаються від 110 до 150 гривень. Проте у цю ж вартість входить і морквяний, яблучний або морквяно-яблучний фреш. А у вихідні фреш пропонують замінити на вино. 

Час роботи: з 10:00 до 21:30 (будні дні), а у вихідні – з 11:00.

Локація: бульвар Тараса Шевченка, 23.

«Паляниця»

Ресторан створювали і відкривали під час війни. Заклад має важливу місію – кожного тернополянина, гостя міста познайомити і закохати в українську кухню та звичаї. Тут ви знайдете бабусині пиріжки, смачненький борщик. Пропонують гостям і різноманітні сім сніданків, що можна скуштувати з 10:00 до 13:00. 

Для себе дорослі можуть обрати омлет або яєчню з шинкою, томатами, сиром або рибний сніданок. То для дітей пропонують молочну вівсянку, сирники та домашні млинці. Ціни на сніданки коливаються від 69 до 144 гривень. А ще й до кожного варіанту сніданку морс або узвар на вибір додається безкоштовно. 

Окрім того, у закладі можна просто випити запашної кави із смачним десертом або наливки з брускетами. Кожен сам обирає настрій свого ранку. 

Час роботи: з 10:00 до 22:00.

Локація: вулиця Чорновола, 2.

MonFalcone cafe

Смачними сніданками своїх відвідувачів нагодують і в MonFalcone cafe. Із солодкого вам запропонують бісквітні торти, чізкейки, ягідні десерти, пироги, меренговий рулет, а також панкейки з ягодами, сирники зі сметаною та полуничним джемом.

Для тих, хто надає перевагу солоним сніданкам, до вашої уваги боул із кіноа, де ідеально поєднали філе апельсина, грейпфрута з креветками, пишні омлети. Не варто виключати і круасани з лососем, креветками. 

До круасанів чи солодощів можна додати філіжанку смачної кави, чаю або какао. За бажанням клієнтів заклад може організувати сніданок, обід чи вечерю для більшої кількості людей. Тож беріть друзів і скоріше на смачний сніданок. 

Час роботи: з 09:00 до 21:00.

Локація: вулиця Йосипа Сліпого, 3.

Піцерія «Фламінго»

Хочете на один ранок опинитися в сонячній Італії? Тоді пропонуємо вам завітати до піцерії «Фламінго». Окрім авторської піци та напоїв, у меню ви знайдете і смачненькі сніданки. Авокадо тост, сирники, скрембл з креветками та авокадо, шакшука, класичний італійський сніданок – все, що забажає ваша душа. 

Завітати до закладу можна і з малечею, адже для найменших відвідувачів підготувати особливе меню. Вартість на сніданок коливається від 98 до 218 гривень. Замовлення на сніданки приймаються до 15:00. 

Час роботи: з 09:00 до 22:00.

Локація: вулиця Київська, 10-Б; вулиця Збаразька, 1; вулиця Торговиця, 7.

Чекаємо на ваші відгуки після відвідування закладів, що вказані у підбірці. Доброго ранку і смачного сніданку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Читач72

    Ціни в Тернополі в їдальнях піднялися в той час коли громадяни позбавлені робочих місць, працюють на 2/3 окладу, отримують пів окладу 3000 грн. або в вимушеній відпустці за власний рахунок.Лікування в державних медичних лікарнях Тернополя вже платне, так пройти Кд потрібно 2700 грн.заплатитивши містеру х. Людей позбавили права лікуватися, робити операції через відсутність грошей, позбавили страхової медицини. А роблять вигляд що уся гуманітарна медична техніка вартістю 8 чи 20 мільйонів належить народу.Тому в їдальню зась.Негайно потрібно викорінити корупцію в медицині через фоп_ прокладки , запровадити страхову медицину, забезпечити безкоштовне лікування в приміщеннях державних лікувальних закладів, вигнати приватний бізнес з лікарень.Тоді тільки буде можливість їсти борщ по 40-100 грн. Перші посадові особи продовжують користуватися ВІП палатами, спец барами, бронь від війська їм,родині, колегам.  Пора навести порядокзгідно Конституції, законів ліквідувавши корупцію.
  • Читач72

    Ціни в ьтернополі
  • Читач75

    Ні в одному з вищенаведених закладів неможливо поснідати до 9:00) На кого такі сніданки розраховані? На домогосподарок і туристів?

    Polina Daineha reply Читач75

    Вітаю. У деяких закладах є сніданки цілий день, то можна звернутися після 10:00. А взагалі прикро, що не має сніданків хоча б о 8 ранку
  • David Starr

    Таку файну грибну юшку, як у "Клубі файного", ще пошукати треба. Рекомендую.

keyboard_arrow_up