Для тих, хто обожнює полуницю: готуємо неймовірно смачний штрудель
У сезон полуниці Валентина Хамайко презентувала витончений і дуже смачний рецепт штруделя з полуницею та бананом.
Інгрідієнти для тіста:
Борошно – 240 г.
Вода – 8 ст.л.
Олія – 40 мл.
Сіль – ¼ ч.л.
Спосіб приготування:
1. Висипати борошно у миску. Додати сіль, воду та олію.
2. Вимісити. Покласти в миску, накрити плівкою. Дуже важливо, щоб тісто відпочило мінімум 1 год.
3. Тісто максимально тонко розкачати на звичайній полотняній серветці.
4. Три краї та середину тіста змастити розтопленим вершковим маслом.
Інгрідієнти для начинки:
Полуниця – 400 г.
Банан – 1-2 шт.
Сухарі – 3-4 ст.л.
Масло – 2 ст.л.
Жовток – 1 шт.
Родзинки – 100 г.
Цукор – 2 ст.л.
Спосіб приготування начинки:
1. Розрізати ягоди полуниці та просушити їх.
2. Висипати на тісто сухарі.
3. Тонко нарізати банан. Викласти на тісто.
4. Зверху однорідним шаром розкласти полуницю.
5. Порізати кілька ягід свіжої полуниці. Викласти на тісто.
6. Додати родзинки.
7. Жовтком змастити краї тіста.
8. Підгорнути краї тіста. За допомогою серветки загорнути тісто з начинкою у рулет.
9. У тісті зробити невеликі дірочки за допомогою зубочистки.
10. Зверху змастити штрудель збитим жовтком із молоком.
11. Випікати за температури 180 градусів 25-30 хв.
12. Посипати цукровою пудрою, рецепт із програми Сніданок на телеканалі 1+1
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.