Енергетичні батончики, які легко приготувати вдома (РЕЦЕПТ)

Енергетичні батончики, які легко приготувати вдома (РЕЦЕПТ)

Для приготування батончиків знадобиться суміш будь-яких сухофруктів, які вам найбільше смакують.

Батончик із висівок та родзинок

Рецепт від Марини Шевченко, СТБ

Інгредієнти:

  • пшеничні висівки – 30 г
  • родзинки без кісточок – 100 г
  • соняшникове насіння – 150 г
  • чорний шоколад – 100 г

Приготування:

Відео дня
  1. Сире очищене від лушпиння насіння обсмажте протягом 5 хвилин на сухій сковороді.
  2. Додайте до нього пшеничні висівки і тримайте на вогні ще 10 хвилин.
  3. Родзинки покладіть у киплячу воду і варіть 30–60 секунд. Злийте воду.
  4. Насіння з висівками і родзинки покладіть до кухонної машини.
  5. Розтопіть у мікрохвильовій печі плитку чорного шоколаду  і вилийте його в кухонну машину  до суміші.  Збийте до однорідної маси.
  6. Розкладіть на столі харчову плівку. У центр викладіть суміш, розтягуючи її по довжині. Накрийте плівкою, формуючи руками ковбаску.
  7. Поставте батончики в холодильник на одну годину.


Батончик з сухофруктів та горіхів

Інгредієнти:

200 гр – курага;
200 гр – чорнослив;
100 гр – арахіс;
100 гр – журавлина;
100 гр – волоські горіхи;
50 гр – насіння льону;
50 гр – кунжут.

Спосіб приготування:

1.За допомогою блендера подрібнюються всі сухофрукти. Повинна вийти однорідна маса.
2.Окремо перемелюються горіхи. Засипати в сухофрукти і ретельно перемішати.
3. Необхідно скачати ковбаску і розділити її на кілька частин.
4. Потім змішуються насіння льону і кунжут.
5.В посипання обвалюється кожна ковбаска.
6.Залишаються батончики в холодильнику.
Найзручніше через 4 години упакувати їх в пергамент. Рецепт із сайту Як зробити 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up