Енергетичні батончики, які легко приготувати вдома (РЕЦЕПТ)
- 10 вересня 2022 р.

Для приготування батончиків знадобиться суміш будь-яких сухофруктів, які вам найбільше смакують.
Батончик із висівок та родзинок
Рецепт від Марини Шевченко, СТБ
Інгредієнти:
- пшеничні висівки – 30 г
- родзинки без кісточок – 100 г
- соняшникове насіння – 150 г
- чорний шоколад – 100 г
Приготування:
- Сире очищене від лушпиння насіння обсмажте протягом 5 хвилин на сухій сковороді.
- Додайте до нього пшеничні висівки і тримайте на вогні ще 10 хвилин.
- Родзинки покладіть у киплячу воду і варіть 30–60 секунд. Злийте воду.
- Насіння з висівками і родзинки покладіть до кухонної машини.
- Розтопіть у мікрохвильовій печі плитку чорного шоколаду і вилийте його в кухонну машину до суміші. Збийте до однорідної маси.
- Розкладіть на столі харчову плівку. У центр викладіть суміш, розтягуючи її по довжині. Накрийте плівкою, формуючи руками ковбаску.
- Поставте батончики в холодильник на одну годину.
Батончик з сухофруктів та горіхів
Інгредієнти:
200 гр – курага;
200 гр – чорнослив;
100 гр – арахіс;
100 гр – журавлина;
100 гр – волоські горіхи;
50 гр – насіння льону;
50 гр – кунжут.
Спосіб приготування:
1.За допомогою блендера подрібнюються всі сухофрукти. Повинна вийти однорідна маса.
2.Окремо перемелюються горіхи. Засипати в сухофрукти і ретельно перемішати.
3. Необхідно скачати ковбаску і розділити її на кілька частин.
4. Потім змішуються насіння льону і кунжут.
5.В посипання обвалюється кожна ковбаска.
6.Залишаються батончики в холодильнику.
Найзручніше через 4 години упакувати їх в пергамент. Рецепт із сайту Як зробити
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.