Французька випічка: готуємо клафуті з вишнями за рецептом Клопотенка

Замість вишень можете використовувати абрикоси чи персики, але нарізати їх варто невеличкими шматочками.
Інгрідієнти:
- 200 г борошна (і додатково для посипання форми)
- 4 яйця
- 200 г цукру
- 10 г ванільного цукру (або ваніль в стручку)
- 400 мл молока 2,5%
- 500-600 г свіжої вишні або замороженої
- 1 ст. л. цедри лимона
- 1 зірочка бодяну
- 20 г вершкового масла (для змащування форми)
Спосіб приготування:
1. Вишні (500-600 г) помийте, видаліть кісточки та складіть в окрему миску.
2. Розігрійте духовку в стандартному режимі (без конвекції) до температури 180 градусів. У посуді змішайте 4 яйця та 200 г цукру. За бажанням можете збільшити кількість цукру.
3. Добре перемішайте яйця та цукор за допомогою віничка, але не збивайте суміш в дуже пишну піну.
4. Додайте 10 г ванільного цукру.
5. Тепер додайте 200 г пшеничного борошна.
6. Збийте суміш віничком до отримання однорідної консистенції. Отримана суміш повинна нагадувати густу сметану.
7. Невеликою цівкою додайте в суміш 400 мл молока 2,5%, продовжуючи постійно її перемішувати. Тепер вона повинна нагадувати вам дуже рідку сметану та добре стікати з віничка.
8. Натріть лимонну цедру на дрібній тертці в посуд з вишнями. Використайте всього 1 ст. л.
9. Форму для випічки змастіть 20 г вершкового масла. Найкраще для клафуті підходить форма для приготування тарта. А для цієї кількості тіста діаметром 27 см.
10. У змащену форму додайте столову ложку борошна та зробіть «французьку сорочку». Для цього рівномірно розподіліть борошно у формі, перевертаючи її в різні боки. На масло повинен налипнути тонкий шар. Борошно, що залишилося висипте з форми.
11. Злийте зайвий сік з ємності з вишнею. Насипте у форму суміш з вишні та лимонної цедри й рівномірно розподіліть її по всьому діаметру форми.
12. Залийте плоди тістом, так щоб воно рівномірно розподілилося формою.
13. Поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Рецепт із сайту Євгена Клопотенка
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
Polina DainehaЯ готувала його і це просто божественно❤️ Всім раджуИрина reply Polina DainehaЯкось на вигляд - не дуже...))))Polina Daineha reply ИринаТа ви то спробуйте) то нереально класно❤️ Я готувала з полуницею і вишнями