Французька випічка: готуємо клафуті з вишнями за рецептом Клопотенка

Французька випічка: готуємо клафуті з вишнями за рецептом Клопотенка

Замість вишень можете використовувати абрикоси чи персики, але нарізати їх варто невеличкими шматочками. 

Інгрідієнти:

  • 200 г борошна (і додатково для посипання форми) 
  • 4 яйця 
  • 200 г цукру
  • 10 г ванільного цукру (або ваніль в стручку) 
  • 400 мл молока 2,5%
  • 500-600 г свіжої вишні або замороженої  
  • 1 ст. л. цедри лимона 
  • 1 зірочка бодяну 
  • 20 г вершкового масла (для змащування форми) 

Спосіб приготування:

1. Вишні (500-600 г) помийте, видаліть кісточки та складіть в окрему миску.

Відео дня

2. Розігрійте духовку в стандартному режимі (без конвекції) до температури 180 градусів. У посуді змішайте 4 яйця та 200 г цукру. За бажанням можете збільшити кількість цукру. 

3. Добре перемішайте яйця та цукор за допомогою віничка, але не збивайте суміш в дуже пишну піну. 

4. Додайте 10 г ванільного цукру.

5.  Тепер додайте 200 г пшеничного борошна.

6. Збийте суміш віничком до отримання однорідної консистенції. Отримана суміш повинна нагадувати густу сметану.

7. Невеликою цівкою додайте в суміш 400 мл молока 2,5%, продовжуючи постійно її перемішувати. Тепер вона повинна нагадувати вам дуже рідку сметану та добре стікати з віничка.

8. Натріть лимонну цедру на дрібній тертці в посуд з вишнями. Використайте всього 1 ст. л.  

9. Форму для випічки змастіть 20 г вершкового масла. Найкраще для клафуті підходить форма для приготування тарта. А для цієї кількості тіста діаметром 27 см. 

10. У змащену форму додайте столову ложку борошна та зробіть «французьку сорочку». Для цього рівномірно розподіліть борошно у  формі, перевертаючи її в різні боки. На масло повинен налипнути тонкий шар. Борошно, що залишилося висипте з форми. 

11. Злийте зайвий сік з ємності з вишнею. Насипте у форму суміш з вишні та лимонної цедри й рівномірно розподіліть її по всьому діаметру форми. 

12. Залийте плоди тістом, так щоб воно рівномірно розподілилося формою. 

13.  Поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. 

Рецепт із сайту Євгена Клопотенка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Polina Daineha
    Я готувала його і це просто божественно❤️ Всім раджу
    Ирина reply Polina Daineha
    Якось на вигляд - не дуже...))))
    Polina Daineha reply Ирина
    Та ви то спробуйте) то нереально класно❤️ Я готувала з полуницею і вишнями

keyboard_arrow_up