Рецепти смачної випічки з горіхами до свята Спаса

Рецепти смачної випічки з горіхами до свята Спаса

Вважається, що на Горіховий Спас обов'язково потрібно піти до церкви, помолитися і освятити кошик з фруктами, медом, горіхами і хлібом. Крім цього, на свято печуть хліб і пироги з борошна нового врожаю, а також готують страви з горіхами.

 

Пропонуємо вам підтримати традиції і спекти смачне горіхове печиво за рецептами з нашої добірки.

Біскоті з горіхами і сухофруктами від Лізи Глінської

Рецепт святкового смаколика пропонує segodnya.ua

Відео дня

Час приготування: 2 години

  • Складові:

  • Борошно – 425 г
  • Цукор – 225 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль
  • Розпушувач – 7 г
  • Ванільний цукор
  • Цедра одного апельсина
  • Горіхи (фундук, мигдаль, волоський) – 130 г
  • Цукати, сухофрукти – 80 г

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити віночком разом з цукром, поки цукор не розчиниться і маса не посвітлішає.
  2. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю і в кілька етапів додати до яєчної суміші. Потім додати горіхи і цукати.
  3. Стіл злегка подпиліть борошном, розкачати два-три ковбаски з тіста, трохи приплюснути їх і помістити на деко з пергаментом.
  4. Випікати при температурі 160 градусів 25-30 хвилин. Дістати з духовки і дати охолонути.
  5. Потім нарізати навскоси товщиною 1,5-2 сантиметри. Розкласти печиво на решітку і знову відправити в духовку підсушитися при 150 градусах на 15 хвилин. Після чого обов'язково дати охолонути.

Рецепт домашнього хліба горіхового

Все приїдається — хочеться чогось нового і незвичайного. Горіховий хліб, спечений за що приводиться тут рецептом, повинен впоратися з цим завданням і порадувати своїм вишуканим смаком. У нього тільки один «недолік» — дуже апетитний, повідомляє vidpoviday.com.

Інгредієнти для горіхового хліба:

  • борошно пшеничне — 200 грамів;
  • борошно житнє — 200 грамів;
  • тертий мускатний горіх — 70 грамів;
  • молоко натуральне тепле — 250 миллитров;
  • масло волоського горіха — 1 столова ложка;
  • ядра лісового горіха — 100 грамів;
  • сухі швидко діючі дріжджі — 1 пакетик;
  • кухонна сіль — 1 чайна ложка.

Приготування:

Борошно обов’язково просіяти, навіть якщо вона добре закритого пакета. Просіяне борошно, тертий горіх, пекарські дріжджі і сіль помістити у відповідну ємність і перемішати в сухому вигляді.

Після цього зробити по центру поглиблення, влити в нього тепле молоко і горіхове масло. Замісити тісто у цій же ємності до однорідності маси, накрити рушником і залишити в теплому місці, щоб воно підійшло протягом 2-3 годин.

Вимісити тісто вдруге за участю цілих ядер горіхів. У підготовлену, тобто змащену жиром форму це тісто викласти і залишити в теплому місці підходити протягом 45 хвилин.

Через зазначений час помістити форму з тестом, що підросло, в гарячу духовку при 200 градусів і випікати горіховий хліб протягом 1 години.

ПИРІГ ЗІ СЛИВАМИ, ГОРІХАМИ ТА КОНДИТЕРСЬКОЮ КРИХТОЮ (ШТРЕЙЗЕЛЬ)

Соковитий, пряний, легкий, дивовижно ароматний і не менш смачний відкритий пиріг з начинкою з слив та горіхів порадує і дорослих, і дітей. Такий пиріг – не просто смачне доповнення до чаювання, але і відмінний десерт для святкового столу, повідомляє etnoxata.com.ua.

Інгредієнти:

для тіста: борошно – 3 склянки, цукор – ¾ склянки, розпушувач – 2 чайні ложки, масло вершкове охолоджене, нарізане шматочками, – 2/3 склянки, дрібка солі, яйце куряче – 2 шт, ваніль – 1 чайна ложка, молоко – 3 столові ложки , цедра лимона – ½ чайної ложки.

для начинки: очищені від кісточок і розділені на половинки сливи – 5 склянок, цукор – 1 склянка, борошно – 1/4 склянки, кориця – 1 чайна ложка, мускатний горіх –1/2 чайної ложки.

для приготування штрейзельної крихти: борошно – 1/2 склянки, цукор – ¼ склянки, кориця – ½ чайної ложки, сіль – ¼ чайної ложки, мелені горіхи 1/3 склянки, цедра лимона – 1 чайна ложка, масло вершкове – 3 столові ложки.

Приготування: у ємності для замішування тіста змішуємо борошно, сіль, цукор і розпушувач, додаємо дрібно посічене вершкове масло і перетираємо все в крихту. Важливо робити все максимально швидко, поставивши ємність на лід, що б уникнути надмірного розтавання масла. Додати до масляної крихті яйця, ваніль, молоко і цедру. Замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.

Тісто розкачати і викласти на застелене пекарським папером деко. Поверх тіста розкласти половинки слив. Решту інгредієнтів для начинки (борошно, цукор, корицю і мускатний горіх) змішати разом і посипати сливи.

Далі готуємо кондитерську крихту або, як її ще називають, штрейзель. Для цього змішуємо підготовлені цукор, борошно, корицю, сіль, цедру і мелені горіхи. Розтираємо цю масу з кубиками холодного вершкового масла до утворення невеликих крихт і посипаємо начинку.

Випікаємо пиріг в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 45-60 хвилин. Готовий пиріг залишаємо трохи охолонути і можна подавати до столу.

ГОРІХОВЕ ПЕЧИВО

Печива, приготовані за цим простим та швидким рецептом, виходять дивовижно смачними, ароматними і не схожими ні на один відомий десерт. А діти взагалі наминають такі ласощі з дивовижною швидкістю.

Інгредієнти: горіхи, можна вибирати будь-які, які вам подобаються – 200 грамів, цукрова пудра –150 грамів, курячі яйця – 2 шт, борошно пшеничне 50 грамів.

Приготування: ядра горіхів подрібнити за допомогою м'ясорубки. Окремо розтерти до білого яєчні жовтки з цукровою пудрою. Змішати з горіховою масою. Окремо збити в круту піну яєчні білки. Акуратно додати збиті білки в суміш з горіхів і жовтків, добре все вимішати. Додати борошно, ще раз все перемішати. Готове тісто розкачати «ковбаскою» і нарізати на невеликі коржики, товщиною до 1 см. Сформоване печиво викласти на деко, застелене пекарським папером, і готувати в розігрітій духовці до рум'яного кольору. При подачі можна посипати цукровою пудрою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up