Готуємо філе лосося у "конверті"

Готуємо філе лосося у "конверті"
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах та ресторанах Тернополя

Ніжне м'ясо лосося зі шпинатом, запечене у листковому тісті, - вишукана на вигляд і дуже смачна страва. Нею можна посмакувати у ресторані "Панорама", що відкрився наприкінці літа у приміщенні готелю "Тернопіль, що на вул. Замковій.


— Як бачите, панорама з наших вікон дуже красива, - каже шеф-кухар закладу Папа Лоці. Цей чоловік відомий під таким ім'ям у гастрономічних колах за кордоном. Він брав участь у багатьох кулінарних шоу, відкрив чимало ресторанів. Тепер він хоче здобути визнання на батьківщині, куди повернувся після 20-річної перерви.


Мій співрозмовник пропонує піти у кухню - там усе сяє чистотою, скрізь - ідеальний порядок. Чоловік відразу ж береться до роботи.


— Більшість продуктів можна розділити на дві категорії - смачні і корисні. Лосось - один з небагатьох входить до обох, - каже він. - Будемо готувати філе лосося у листковому тісті. Окрім цієї страви, у нашому меню є ще лосось з рисом, куркумою та літніми овочами, запеченими на маслі. Також - лосось у кунжуті з овочами-гриль.


Головний акцент у новому ресторані роблять на здорову їжу. Кухня - європейська.


— Вареників ви у нас не скуштуєте, - пояснює співрозмовник. - У місті багато закладів зі стравами української кухні, тож навіщо повторюватися? Однак борщ ми пропонуємо. А загалом дотримуємося  традицій європейської кухні, деякі страви - з середземноморської.


Готувати лосося у конверті зовсім нескладно. Особливо якщо всі продукти під рукою. Папа Лоці бере шматок листкового тіста. Викладає на нього подрібнений шпинат, заправлений спеціями. Зверху - філе риби. Поки кухар це робить, мимоволі милуюся красивим "малюнком" на поверхні філе. Чоловік відразу змащує тісто яєчним жовтком та обрізає гострі краї, надаючи правильної форми.


— Яйцем змащуємо тісто для того, щоб зліпити краї докупи, - каже співрозмовник.


Далі він згортає тісто конвертом, защипає краї, аби не потекла начинка зі шпинату. Поверхню тіста знову змащує яйцем, посипає сіллю та перцем. Поклавши конверт на деко, шеф-кухар ставить його у параконвектомат.


— У цій печі можна продукти пропарювати, підсмажувати, грилювати і таке інше, - каже Папа Лоці, ловлячи мій зацікавлений погляд.


Через 20 хвилин шеф-кухар виймає деко з печі. Кухнею витає аромат, від якого приємно паморочиться у голові.


— Зараз ви скуштуєте те, що я приготував, - усміхаючись, каже Папа Лоці.


За мить я уже милуюся кулінарним шедевром. Картинка така апетитна, що відразу хочеться усе з'їсти. Тож ледь стримуюся, поки знимкую страву. Втім, за кілька хвилин тарілка порожніє, а я задоволено посміхаюся.
До речі, філе лосося у конверті коштує 90 грн.

Скільки чого треба:
130 г філе лосося, 150 г листкового тіста, 40 г шпината, яйце для змащування, сіль, мелений перець, 1 зуб. часнику.

Послідовність приготування:

1. Помити зелень, підготувати філе лосося, шпинат та інші продукти

Готуємо філе лосося у "конверті", фото №1 на сайті 20minut.ua

2. На шматок листкового тіста 15x15 см викласти подрібнений шпинат

Готуємо філе лосося у "конверті", фото №2 на сайті 20minut.ua

3. На шпинат викласти філе лосося, змастити тісто навколо яйцем

Готуємо філе лосося у "конверті", фото №3 на сайті 20minut.ua

4. Згорнути тісто конвертом, защипнути краї, знову змастити яйцем

Готуємо філе лосося у "конверті", фото №4 на сайті 20minut.ua

5. Викласти лосося у тісті в деко, запікати 20 хвилин при температурі 180С

Готуємо філе лосося у "конверті", фото №5 на сайті 20minut.ua

6. Тісто розрізати навпіл, викласти на тарілку розрізом угору, прикрасити

Готуємо філе лосося у "конверті", фото №6 на сайті 20minut.ua

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up