Готуємо хек тушкований з морквою і цибулею в томатному соусі

Готуємо  хек тушкований з морквою і цибулею в томатному соусі

Тушкована риба з овочами - ідеальне блюдо, як для святкового столу так і для сімейної вечері.

 

Інгредієнти:

  • хек – 1 кг;
  • середня морква – 3 шт.;
  • велика цибуля – 2 шт.;
  • томатний сік – 0,7 літра;
  • борошно – 0,5 склянки;
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

Відео дня

1.Рибу ріжемо на порційні шматочки. Солимо і перчимо. Перемішуємо.

2.Вливаємо рослинну олію на добре розігріту сковорідку. Шматочки риби обвалюємо у борошні та викладаємо на сковорідку.

 

3. Обсмажуємо всі шматочки нашої підготовленої рибки з двох сторін до золотистої скоринки та до повного приготування риби.

 

4. Дістаємо приготований хек на тарілку та даємо охолонути.

 

5.А тим часом, натираємо моркву та нарізаємо цибулю.

6. Вливаємо рослинну олію на сковорідку. Висипаємо цибулю і смажимо її до золотистого кольору.

 

 

7. Далі додамо нашу моркву. Все це перемішуємо. І смажимо до повного приготування овочів.

 

8.Половину смаженої моркви з цибулею висипаємо у форму, де ми будемо тушкувати нашу рибу. Зверху викладаємо хек, з якого ми видалили всі кісточки.

 

9. В другу половину моркви з цибулею вливаємо томатний сік. Перемішуємо і даємо покипіти десь 5-7 хвилин.

 

10.Тепер вливаємо томатний сік з морквою і цибулею у нашу рибу. Ставимо на вогонь. Накриваємо кришкою. Таким чином тушкуємо хек приблизно 25 хвилин. Рецепт із сайту shefkuhar.com.ua

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up