Готуємо канелоні з м’ясом під соусом бешамель
Страви на вогні, з незвичними інгредієнтами або по забутих рецептах – зможуть прочитати, а при бажанні й повторити наші читачі.
Ми відновили рубрику «Смачного» на сторінках газети та сайті. Готувати для вас буде наш журналіст, а по сумісництву місцевий політик, співавтор та ведучий телепередачі «Депутатська кухня» Андрій Шкула.
Існують складні страви, смак яких «змушує» годинами готувати – бо ж воно того варте. Але є їхні аналоги, готування яких просте, а смак – ну дуже схожий до оригіналу. Наприклад, лазанья, яку потрібно готувати з нуля майже дві години, а є фаршировані канелоні, з якими можна впоратись за 45 хвилин. Цей різновид пасти, якщо говорити спрощено, великі макарони з твердих сортів пшениці. Вони дуже популярні в Італії та ідеальні для фарширування. Таку «ліниву» лазанью ми і приготуємо сьогодні.
— Ця страва добре засмакує і тим, хто любить «макарони по-флотськи», але хоче, аби було естетичніше і цікавіше, — жартома каже Андрій Шкула. – Щоправда, чомусь, у великих мережах супермаркетів канелоні останнім часом рідкість. Зате їх легко знайти в тих магазинчиках, де торгують продуктами з Італії. Ціна доволі прийнятна. Упаковка на 250 грамів – близько ста гривень. Але з неї можна приготувати, ну дуже велику порцію. Зазвичай ділю її на дві частини. Для ситної вечері чотирьом людям, приміром, вистачає.
Фарширувати цю пасту можна усім, чим завгодно – від м’яса риби до овочів і, навіть фруктів. Сулгуні, чи схожі сири, також прекрасна начинка. Соуси також можна використовувати найрізноманітніші.
— Як на мене, то до пасти оптимальний соус бешамель чи інші соуси на основі молока чи вершків, — каже Андрій. – Ну і звісно сир, який прекрасно товаришує з такими стравами. Окремо зупинюсь на соусі бешамель і наголошу, що без мускату він вам не вдасться канонічно смачним. Кажу про це, бо часто друзі питають, як готувати, роблять, цієї спеції не дають, бо «під руками не було», а вона там необхідна.
Усі етапи приготування, традиційно, в підписах до фото. Але декілька порад – тут. Отож!
Найкраще для цієї страви використовувати не фарш, а дрібно нарізане м'ясо – шматочки по декілька міліметрів. Тоді і консистенція і насиченість буде кращою. Фаршируйте канелоні безпосередньо перед приготуванням. Якщо довго лежатимуть з м’ясом – можуть або розм’якнути, або потріскати. Деко обирайте таке, аби потім зручно порційно брати страву. Порцію розраховуйте в 3-4 штуки на людину.
Фото 1
Для приготування нам потрібні канелоні, не жирне м'ясо, цибуля. Для соусу борошно, масло, молоко. Сир аби потерти зверху бажаний, але не обов’язковий продукт. Зі спецій – суміш перців і сіль, мускатний горіх. Також використав томати черрі та лайм
Фото 2
М'ясо не перемелюємо. Натомість дрібно нарізаємо або січемо. Цибулю також нарізаємо невеликими кубиками. Сік лайму зробить м'ясо м’якшим і посилить смак. Кислинки — не буде. Начинку солимо, даємо перці і пів години залишаємо настоятися
Фото 3
Фарширувати канелоні легко через достатній діаметр. Можна, звісно, радити робити це акуратно чайною ложечкою, але руками — простіше та швидше. З обох боків вставляємо черрі. Зважте при купівлі, що вам потрібні найдрібніші томати
Фото 4
Для бешамель розтоплюємо та прогріваємо масло. Туди, залежно від бажаної кількості, ложку чи декілька борошна. П’ять хвилин смажимо, доливаємо молока. Ще 5 хвилин і додаємо сіль та мускат. Поки готуємо – весь час помішуємо
Фото 5
До викладених у деко фаршированих канелоні вливаємо гарячу воду. Так, аби рівень сягав половини. Зверху бешамель, аби повністю покрив, і тремо твердий сир. Я готував на вогні. Але в духовці – простіше. В обох випадках достатньо 20 хвилин
Фото 6
Смакувати таку «ліниву лазанью» можна без нічого. Але зі свіжим огірком, лаймом і перетертими перцями чилі – смачніше. Нагадаю, що лайм – не має такої кислотності як лимон і є хорошим природним підсилювачем смаку. Смачного!
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Ампер
Сергій
Луиза
Сергій reply Луиза