Готуємо паніні з шинкою

Готуємо паніні з шинкою
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах та ресторанах Тернополя

Апетитна гаряча канапка з шинкою по-італійськи — хіт продажів у «Кафе 24», що місяць тому відкрилося на вул. Бродівській поблизу автомийки.


— В італійських барах, бістро і придорожніх закусочних, крім чашечки ароматного еспресо, вам неодмінно запропонують бутерброди і сендвічі, які в Італії називають паніні, — розповідає шеф-кухар Ігор Клос. — Ці апетитні закуски вражають різноманіттям.


Окрім шинки, помідора й твердого сиру, панані можна начинити й іншими продуктами — усім, на що здатна ваша фантазія. За словами кухаря, в Італії готують гарячі канапки з філе сьомги, креветками, листям салату і руколою, твердими сирами, ніжною на смак моцарелою, печеним кабачком цукіні і баклажаном, анчоусами, м’ясом тунця і вареними яйцями… Всього й не перелічити.  

Відео дня
>
А от у кафе пропонують чотири види гарячих канапок: з шинкою, куркою, салямі та баварськими ковбасками. Основою паніні є італійський хліб «чіабата» власного виробництва, каже пан Ігор. Розрізавши хліб поздовж так, що обидві його половинки залишилися з’єднаними, кухар розкриває його, наче книжку.


— Наша «чіабата» — двох видів: з пшеничного борошна і житньо-пшеничного, — додає співрозмовник, намащуючи обидві половинки хліба кетчупом, майонезом власного приготування і гірчицею. Посипає половинку з гірчицею сумішшю пряних трав. — Тож наші відвідувачі можуть обирати, з яким хлібом їсти начинку.


Чоловік пропонує приготувати одне з найпопулярніших паніні — з шинкою, сиром та помідором. Тож нарізавши все скибками, Ігор Клос викладає на уже підготовлений хліб соковитий помідор, потім — пахучий сир, а насамкінець — ніжно-рожеві плястерка шинки.


Згортає обидві половинки хліба докупи і кладе в електричний гриль.
За мить я уже смакую хрусткою канапкою. У суміші смаків добре відчувається аромат гірчиці і пряних трав. Тому канапка дуже смакує мені. До речі, її вартість — лише 12 грн.  


Оскільки паніні — це швидка їжа, то здебільшого їх замовляють на винос. Однак у кафе є страви, якими можна посмакувати, не поспішаючи.


— Ми щодня готуємо італійський суп «мінестроне», — розповідає чоловік. — Варимо на м’ясному бульйоні. Одного дня з макаронами, іншого — з рисом. Також до супу додаємо сезонні овочі й обов’язково консервовану у томаті італійську квасольку. Заправляємо суп тушкованими помідорами. Повірте, це дуже смачно! Щодня у нас з’їдають велику каструлю цього супу.


У закладі можна добре наїстися й іншими смаколиками: гриль-ковбасками, спагеті, курячими крильцями «баффало», які подають із двома соусами. На десерт — млинці з нутеллою, до кави чи чаю — мафіни.

Послідовність приготування:

1. Нарізати шинку, твердий сир, помити помідор, підготувати соуси та інші продукти

2. Розрізати хліб, змастити гірчицею, кетчупом і майонезом, посипати прянощами

3. На бік, змащений кетчупом і майонезом, покласти скибки помідора і твердого сиру

4. Нарізати шинку тонкими плястерками, накрити ними скибки твердого сиру

5. Згорнути обидві половинки хліба докупи, запекти у грилі до хрусткої скоринки

6. Подавати паніні з шинкою, загорнувши у паперову серветку

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Марія ВИШИВАНКИ Дитячий одяг
    де можна купити булочки для паніні.дякую.
  • Anonymous
    від автора: прийдіть і скуштуйте цей білий соус чи він схожий майонез. а гірчицю в Італії використовують (:joy:)(:joy:)
  • Anonymous
    Якщо там є кетчуп, гірчиця, а тим більше майонез, це вже не паніно а якісь ход-дог чи гамбургер... В італії ці соуси не використовують.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:30 Наслідки негоди на Тернопільщині: без світла понад 60 населених пунктів 08:00 «Палата героїв» і реабілітація: як змінюється Кременецька лікарня, щоб надавати допомогу захисникам photo_camera 23:43 Зірвало дах і падають дерева: сильний вітер на Тернопільщині накоїв лиха 22:00 Загинув заради майбутнього: дружина захисника просить присвоїти звання Героя України Олегу Костюку Від читача 17:55 Топ вакансій на екваторі року від служби зайнятості Тернопільщини 21:03 Як з'явилась дитяча залізниця у гідропарку: дивіться відео! play_circle_filled 20:00 Новий регіональний потяг з 11 липня курсуватиме через Тернопіль 19:30 Руслан Крутий став новим керівником Гусятинської поліції 19:00 Благоустрій майже на 400 мільйонів: на що передбачили кошти у Тернополі 18:10 У Дії з’явився розділ «Ветеран Pro» — цифрові послуги для військових і родин загиблих 17:20 Ветерани звинувачують секретаря міськради у вимаганні коштів, той заперечує 16:50 У центрі міста відремонтували тротуари: дивіться, який вигляд вони мають тепер! photo_camera 16:10 У Монастириськах прощаються з Героєм Анатолієм Синявою, якого майже рік вважали зниклим безвісти 15:43 За тисячі євро до Румунії або Молдови: на Тернопільщині викрили групу, яка переправляла чоловіків за кордон photo_camera 15:10 Штормове попередження на Тернопільщині: 7—8 липня грози, град та шквали 14:35 «Пакунок школяра»: батьки першокласників отримають 5 тисяч гривень на збори дитини в школу 14:00 На Тернопільщині під час ДТП перекинувся автомобіль — є постраждалий 13:30 Освітні пільги для військовослужбовців, учасників бойових дій та членів їхніх родин 13:00 ДТП у Ягільниці: водій Daewoo помер дорогою до лікарні 12:30 Дві котельні у Тернополі зупиняють на ремонтний період
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up