Дбаєте про фігуру і хочете дивувати – готуйте за рецептами редакторки «20 хвилин» Наталії Бурлаку

Рецепти відомих тернополян для рубрики «Смачного». Цього тижня своїм рецептом приготування мідій ділиться Наталія БУРЛАКУ – головна редакторка газети «RIA плюс» і сайту «20 хвилин». І як приємний бонус для читачів – ще й десерт від пані Наталі.
– Приготування їжі для мене – це медитація, – каже пані Наталя. – Можу готувати як традиційні українські страви, випічку, так і швиденькі перекуси. Люблю експериментувати, віддаю перевагу корисним і низькокалорійним смаколикам. Стараюся правильно харчуватися, активно «підсаджую» на це своїх рідних і друзів. Оскільки цього разу в рубриці «Смачного» – риба, морепродукти, поділюся рецептом дуже смачних мідій, які готуються надзвичайно просто, а смакують – пальчик оближеш).
Ну а на десерт, який, до речі, може бути і сніданком, – це «ПП-тортик», який кожен може приготувати за 10 хвилин.
Мідії в мушлях у вершковому соусі
Вершки 10% жирності — 200 мл
Вершкове масло — 30 г
Пармезан — 50 г
Вино біле сухе — 50 мл
Часник — 1 зубок
Спеції, італійські трави — за смаком
Мідії промити під проточною водою, очисти м'якою щіткою раковини зовні. Часник очистити, роздавити плоскою стороною леза ножа і викласти на розігріту пательню з вершковим маслом. Коли часник підрум'яниться — додати мідії, всипати спеції і трави.
Через 7-10 хвилин на середньому вогні, влити трохи білого вина. Помішуючи, дати алкоголю випаруватися і додати на пательню вершків і тертого пармезану. Протушкувати ще близько 5 хвилин, щоб сир добре розплавився.
Подають мідії прямо в мушлях. Додайте шматочок свіжого багету або ж лаваш.
ПП-тортик за 10 хвилин
Для коржів (на 1 порцію):
Яйце — 1 шт.
Какао — 20 г
Кефір — 30 г
Кукурудзяний крохмаль — 10 г
Борошно рисове (або інше) — 20 г
Підсолоджувач (стевія/фітпарад/сироп агави/мед) — 10 г
Розпушувач — 1/2 ч. л.
Для крему:
Йогурт густий або м’який сир —150 г
Мед — 10 г
Готуємо:
Змішати яйце, кефір, крохмаль, борошно, додати розпушувач, какао, підсолоджувач. Випікати в мікрохвильовці три з половиною хвилини або до готовності в духовці (180 градусів). Поки коржі випікаються, змішуємо мед і сир або йогурт і мед. Готовий корж розрізати на три частини, як трішки застигне, промазати кремом. Зверху посипати тертим шоколадом і прикрасити ягодами.
Смачного!)