Дбаєте про фігуру і хочете дивувати – готуйте за рецептами редакторки «20 хвилин» Наталії Бурлаку

Дбаєте про фігуру і хочете дивувати –  готуйте за рецептами редакторки «20 хвилин» Наталії Бурлаку

Рецепти відомих тернополян для рубрики «Смачного». Цього тижня своїм рецептом приготування мідій ділиться Наталія БУРЛАКУ – головна редакторка газети «RIA плюс» і сайту «20 хвилин». І як приємний бонус для читачів – ще й десерт від пані Наталі.

– Приготування їжі для мене – це медитація,  каже  пані Наталя. – Можу готувати як традиційні українські страви, випічку, так і швиденькі перекуси. Люблю експериментувати, віддаю перевагу корисним і низькокалорійним смаколикам. Стараюся правильно харчуватися, активно «підсаджую» на це своїх рідних і друзів. Оскільки цього разу в рубриці «Смачного» – риба, морепродукти, поділюся рецептом дуже смачних мідій, які готуються надзвичайно просто, а смакують – пальчик оближеш).

Ну а на десерт, який, до речі, може бути і сніданком, – це «ПП-тортик», який кожен може приготувати за 10 хвилин.

Мідії в мушлях у вершковому соусі

Відео дня

Свіжі мідії — 400-500 г

Вершки 10% жирності — 200 мл

Вершкове масло — 30 г

Пармезан — 50 г

Вино біле сухе — 50 мл

Часник — 1 зубок

Спеції, італійські трави — за смаком

Мідії промити під проточною водою, очисти м'якою щіткою раковини зовні. Часник очистити, роздавити плоскою стороною леза ножа і викласти на розігріту пательню з вершковим маслом. Коли часник підрум'яниться — додати мідії, всипати спеції і трави.

Через 7-10 хвилин на середньому вогні, влити трохи білого вина. Помішуючи, дати алкоголю випаруватися і додати на пательню вершків і тертого пармезану.  Протушкувати ще близько 5 хвилин, щоб сир добре розплавився.

Подають мідії прямо в мушлях. Додайте шматочок свіжого багету або ж лаваш.

 ПП-тортик за 10 хвилин

Для коржів (на 1 порцію):

Яйце — 1 шт.

Какао — 20 г

Кефір — 30 г

Кукурудзяний крохмаль — 10 г

Борошно рисове (або інше) — 20 г

Підсолоджувач (стевія/фітпарад/сироп агави/мед) — 10 г

Розпушувач — 1/2 ч. л.

Для крему:

Йогурт густий або м’який сир —150 г

Мед — 10 г

Готуємо:

Змішати яйце, кефір, крохмаль, борошно, додати розпушувач, какао, підсолоджувач. Випікати в мікрохвильовці три з половиною хвилини або до готовності в духовці (180 градусів). Поки коржі випікаються, змішуємо мед і сир або йогурт і мед. Готовий корж розрізати на три частини, як трішки застигне, промазати кремом. Зверху посипати тертим шоколадом і прикрасити ягодами.

Смачного!)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up