Дбаєте про фігуру і хочете дивувати – готуйте за рецептами редакторки «20 хвилин» Наталії Бурлаку

Дбаєте про фігуру і хочете дивувати –  готуйте за рецептами редакторки «20 хвилин» Наталії Бурлаку

Рецепти відомих тернополян для рубрики «Смачного». Цього тижня своїм рецептом приготування мідій ділиться Наталія БУРЛАКУ – головна редакторка газети «RIA плюс» і сайту «20 хвилин». І як приємний бонус для читачів – ще й десерт від пані Наталі.

– Приготування їжі для мене – це медитація,  каже  пані Наталя. – Можу готувати як традиційні українські страви, випічку, так і швиденькі перекуси. Люблю експериментувати, віддаю перевагу корисним і низькокалорійним смаколикам. Стараюся правильно харчуватися, активно «підсаджую» на це своїх рідних і друзів. Оскільки цього разу в рубриці «Смачного» – риба, морепродукти, поділюся рецептом дуже смачних мідій, які готуються надзвичайно просто, а смакують – пальчик оближеш).

Ну а на десерт, який, до речі, може бути і сніданком, – це «ПП-тортик», який кожен може приготувати за 10 хвилин.

Мідії в мушлях у вершковому соусі

Свіжі мідії — 400-500 г

Вершки 10% жирності — 200 мл

Вершкове масло — 30 г

Пармезан — 50 г

Вино біле сухе — 50 мл

Часник — 1 зубок

Спеції, італійські трави — за смаком

Мідії промити під проточною водою, очисти м'якою щіткою раковини зовні. Часник очистити, роздавити плоскою стороною леза ножа і викласти на розігріту пательню з вершковим маслом. Коли часник підрум'яниться — додати мідії, всипати спеції і трави.

Через 7-10 хвилин на середньому вогні, влити трохи білого вина. Помішуючи, дати алкоголю випаруватися і додати на пательню вершків і тертого пармезану.  Протушкувати ще близько 5 хвилин, щоб сир добре розплавився.

Подають мідії прямо в мушлях. Додайте шматочок свіжого багету або ж лаваш.

 ПП-тортик за 10 хвилин

Для коржів (на 1 порцію):

Яйце — 1 шт.

Какао — 20 г

Кефір — 30 г

Кукурудзяний крохмаль — 10 г

Борошно рисове (або інше) — 20 г

Підсолоджувач (стевія/фітпарад/сироп агави/мед) — 10 г

Розпушувач — 1/2 ч. л.

Для крему:

Йогурт густий або м’який сир —150 г

Мед — 10 г

Готуємо:

Змішати яйце, кефір, крохмаль, борошно, додати розпушувач, какао, підсолоджувач. Випікати в мікрохвильовці три з половиною хвилини або до готовності в духовці (180 градусів). Поки коржі випікаються, змішуємо мед і сир або йогурт і мед. Готовий корж розрізати на три частини, як трішки застигне, промазати кремом. Зверху посипати тертим шоколадом і прикрасити ягодами.

Смачного!)

Коментарі

19:00 Дев'ятиповерхівка виросте на вході у парк «Здоров'я». Ми дізналися, чи законно photo_camera 18:15 Перестало битися серце тернопільського краєзнавця, журналіста та письменника Михайла Ониськіва 17:55 В Україні планують повернути довоєнні податки та перевірки бізнесу 17:08 Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор очолив релігійну організацію «Почаївська лавра» play_circle_filled Від читача 14:50 Питання-відповідь. Чи потрібно пред’являти військовий квиток під час реєстрації особи як безробітної? 16:33 59-річний чоловік вкрав самокат у парку «Сопільче» 16:00 Реставрують арку у центрі Тернополя. Що там намалюють? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:45 Писанку висотою понад метр розпишуть на тернопільському фестивалі «Великодні мотиви» 15:13 Передчасно відійшла у вічність доцент ЗУНУ Олександра Марцінковська 14:09 Водій, якого дістали з салону машини у Копичинцях, потрапив до реанімації. Стали відомі обставини аварії 13:35 Захищаючи Україну, загинув молодий снайпер з Ланівців – Микола Юрчишин 13:05 Житель Тернопільщини незаконно «нарубав дров» на 270 тисяч гривень 13:05 Велике прибирання: У Тернополі стартувала загальноміська толока (пресслужби) 12:01 У Західноукраїнському університеті обиратимуть ректора. Чи балотуватиметься знову Андрій Крисоватий? 11:10 Дошкільнят із Заліщиків навчали дорожній грамоті, а учнів – поведінці на канікулах 10:27 У Кордишеві горів православний храм. Чи був це підпал? photo_camera 09:55 Робота у Тернополі: свіжі ваканcії від тернопільських компаній 09:39 У промисловому районі Тернополя вимикатимуть світло. В Обленерго пояснили причину 09:00 На Тернопільщині прогнозують холодну та вітряну погоду. Будьте обережні на дорогах 08:01 Сьогодні, 29 березня – Всесвітній день фортепіано і шанувальників Кока-Коли
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up