Дбаєте про фігуру і хочете дивувати – готуйте за рецептами редакторки «20 хвилин» Наталії Бурлаку

Дбаєте про фігуру і хочете дивувати –  готуйте за рецептами редакторки «20 хвилин» Наталії Бурлаку

Рецепти відомих тернополян для рубрики «Смачного». Цього тижня своїм рецептом приготування мідій ділиться Наталія БУРЛАКУ – головна редакторка газети «RIA плюс» і сайту «20 хвилин». І як приємний бонус для читачів – ще й десерт від пані Наталі.

– Приготування їжі для мене – це медитація,  каже  пані Наталя. – Можу готувати як традиційні українські страви, випічку, так і швиденькі перекуси. Люблю експериментувати, віддаю перевагу корисним і низькокалорійним смаколикам. Стараюся правильно харчуватися, активно «підсаджую» на це своїх рідних і друзів. Оскільки цього разу в рубриці «Смачного» – риба, морепродукти, поділюся рецептом дуже смачних мідій, які готуються надзвичайно просто, а смакують – пальчик оближеш).

Ну а на десерт, який, до речі, може бути і сніданком, – це «ПП-тортик», який кожен може приготувати за 10 хвилин.

Мідії в мушлях у вершковому соусі

Свіжі мідії — 400-500 г

Вершки 10% жирності — 200 мл

Вершкове масло — 30 г

Пармезан — 50 г

Вино біле сухе — 50 мл

Часник — 1 зубок

Спеції, італійські трави — за смаком

Мідії промити під проточною водою, очисти м'якою щіткою раковини зовні. Часник очистити, роздавити плоскою стороною леза ножа і викласти на розігріту пательню з вершковим маслом. Коли часник підрум'яниться — додати мідії, всипати спеції і трави.

Через 7-10 хвилин на середньому вогні, влити трохи білого вина. Помішуючи, дати алкоголю випаруватися і додати на пательню вершків і тертого пармезану.  Протушкувати ще близько 5 хвилин, щоб сир добре розплавився.

Подають мідії прямо в мушлях. Додайте шматочок свіжого багету або ж лаваш.

 ПП-тортик за 10 хвилин

Для коржів (на 1 порцію):

Яйце — 1 шт.

Какао — 20 г

Кефір — 30 г

Кукурудзяний крохмаль — 10 г

Борошно рисове (або інше) — 20 г

Підсолоджувач (стевія/фітпарад/сироп агави/мед) — 10 г

Розпушувач — 1/2 ч. л.

Для крему:

Йогурт густий або м’який сир —150 г

Мед — 10 г

Готуємо:

Змішати яйце, кефір, крохмаль, борошно, додати розпушувач, какао, підсолоджувач. Випікати в мікрохвильовці три з половиною хвилини або до готовності в духовці (180 градусів). Поки коржі випікаються, змішуємо мед і сир або йогурт і мед. Готовий корж розрізати на три частини, як трішки застигне, промазати кремом. Зверху посипати тертим шоколадом і прикрасити ягодами.

Смачного!)

Коментарі

21:01 «Росія тисне на Донбас», президент Польщі Дуда їде до Києва: що пишуть світові ЗМІ 20:00 Три місяці не була вдома! Історія пенсіонерки з Харкова, яка живе в тернопільській школі play_circle_filled 19:03 Чи контролюють ціни на пальне на Тернопільщині та чи виявляли порушення. Ми дізналися 18:31 25 травня на трьох вулицях Тернополя частково перекриють рух транспорту Від читача 12:46 Тернополян та гостей міста запрошують на безкоштовний майстер-клас з гончарства 18:01 До Дня захисту дітей у Тернополі пройде спортивна розвага (ПРОГРАМА) 17:30 Укравтодор виставив на аукціон легендарний дорожній знак, який вказує напрямок руху окупантам 17:00 У Тернополі проводять тематичні екскурсії містом: графік на тиждень 16:30 Одружились на річницю і мають одну мрію на двох. На Тернопільщині побрались переселенці з Харківщини 16:04 На Теребовлянщині не розминулися мопед та іномарка. Водійка двоколісного у лікарні 15:34 У Тернополі тривають поточні ремонти доріг (пресслужби) 15:00 Спортсменка з Тернополя здобула перемогу на першому етапі Кубка Світу з веслування на байдарках і каное 14:32 Канна, агава, бегонія: на яких вулицях Тернополя висадять літні квітники 14:02 25 травня на кількох вулицях Тернополя не буде води. Кому варто зробити запаси 13:34 У Центрі первинної медико-санітарної допомоги розпочав роботу call-центр. Яку допомогу можна отримати 13:02 Гуманітарна допомога в Тернополі вже не для всіх. Що і кому зараз видають — ми перевірили photo_camera 12:31 Спокусився на дефіцитний товар: чоловік вкрав у односельчанина понад 100 літрів пального 12:00 Нещасний випадок у Чоркові: чоловік впав з даху церкви 11:36 Історія військового з Тернопільщини, який тримав оборону на острові Зміїний 11:01 П'ятимісячний Ярчик ніколи не побачить свого тата-Героя. Тернопільщина прощається з Дмитром Головком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up