Готуємо разом: яловичина в соусі теріякі та рецепт від політика

Готуємо разом: яловичина в соусі теріякі та рецепт від політика
Андрій Шкула

Андрій ШКУЛА, журналіст, політик, фудблогер: «Готувати – моє хобі вже два десятки років. Створити цікаву та смачну страву – під силу будь-кому: головне підгледіти технологію, «увімкнути» творчість та не полінуватися. Щотижня ділитимусь з вами рецептами тих страв, які готую сам. Також знайомитиму з кулінарною творчістю публічних тернополян.»

Останні роки надаю перевагу яловичині. Вона, звісно, потребує більше часу та уваги, але багатьом смачніша та корисніша від більш «традиційної» у нас свинини. Знайти гарне м’ясо можна і на ринку, і у великих супермаркетах. 

Страву, яку готуємо, вирішив створити після того, як спробував класичну «курку в теріякі». Хоч вона і припала мені до смаку та все ж курятина – не мій фаворит. Тож і вирішив поекспериментувати з іншим м’ясом. Вдалось не одразу, бо ж яловичина після просмажування була «гумова». 

Виправити допомогло проварювання. М’ясо набувало м’якості, а також насичувалось ароматом спецій та овочів. Власне, овочі, які було шкода викидати після відварювання, «підказали» ще одну страву – морквяну підливу. Забігаючи наперед, зізнаюсь, що чітких пропорцій в інгредієнтах не маю. І не лише в цій страві. Тому все даю «на око». Головне дотриматися основних кроків.

 

Для приготування знадобиться: більше пів кілограма яловичої полядвиці, дві морквини, невелика цибулина порей, одна ріпчаста цибулина, соєвий соус теріякі, мед, вершки, дрібка перцю горошком, сіль.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нарізаємо м’ясо порційними шматками. Крупно ріжемо моркву та цибулю, додаємо перець. Заливаємо водою й проварюємо близько двох годин. Солимо за пів години до фінішу.

 

 

 

 

 

 

Змішуємо соус теріякі та мед. Додаємо трохи солі й меленого перцю. Маринуємо в цій суміші яловичину не менше години. Просмажуємо на середньому вогні до скоринки.

 

 

 

 

 

 

 

У блендері перебиваємо варену моркву і цибулю порей. Додати трохи бульйону, у якому все варилось, та вершки, проварюємо декілька хвилин.


 

 

 

 

 

 

На гарнір приготував горохове пюре. М’ясо викладаємо на «подушку» з морквяного соусу та посипаємо кунжутом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рецепти тернополян

Віктор ШУМАДА, політик, громадський діяч:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Люблю готувати, коли приходять в гості друзі. Дружина мені «довіряє» рибу або м’ясо. Готувати одне і те ж – не пасує. Доводиться шукати та експериментувати. Спробував чимало рецептів печених реберець і «вивів» свою формулу. Цим рецептом ділюсь з читачами «20 хвилин».

Ребра промиваємо, нарізаємо порційно, обсушуємо паперовими рушниками. Готуємо маринад для ребра, змішуючи усі інгредієнти, часник дрібно нарізаємо, сіль та перець додаємо за смаком. Ребра складаємо в рукав для запікання, заливаємо маринадом, вимішуємо. Залишаємо в холодильнику, найкраще на ніч.

Запікаємо у нагрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хв. За 10 хв. до закінчення часу приготування розрізаємо рукав, щоб  реберця припеклись.

Для приготування нам потрібні: Ребра – 1 кг. Мед – 2 ст. л. Соєвий соус – 3 ст. л . Кетчуп – 2 ст. л. Оливкова олія – 2 ст. л. Гірчиця зернами – 2 ч. л. Паприка – 1 ч. л. Часник – 2-3 зубці. Сіль, перець – за смаком. 

Якщо і ви готові поділитися рецептом смаколика – чекаю на електронку: [email protected]

Коментарі

16:16 У Тернополі затримала продавця амфетаміну зі стажем play_circle_filled photo_camera 15:32 На Тернопільщині судитимуть лісника, який незаконно зрубав понад 30 дерев 14:50 Тернополянин заплатив за фейкові талони на пальне 14:11 У Бережанах поліцейські вчасно надали допомогу чоловіку Від читача 12:01 Ремонт та заправка автомобільних кондиціонерів фреоном 14:02 Сайти для малого бізнесу від Вінницької ІТ-Академії - БЕЗКОШТОВНО! (новини компаній) 13:33 На Петлюри та 15 Квітня немає води – аварійна ситуація 13:10 Зустріч однокласників закінчилась смертю двох людей: суд відправив за грати 20-річного Артема 12:37 Чули дивне сповіщення під час тривоги – не турбуйтесь 12:17 Сергій Надал: «Допомога Армії від Тернополя» вчергове передано допомогу на фронт для воїнів з нашої громади (ПРЕССЛУЖБИ) 11:49 Депутати Тернопільської облради «Проти» Московського патріархату і «За» повернення Почаївської Лаври державі 10:46 Завжди був усміхнений і доброзичливий: загинув Ярослав Вовк з Теофіпольщини 10:00 В її очах – ціла епоха: 100-річчя відзначила Марія Качор з Чортківського району 08:54 Деякі села біля Тернополя 23 березня будуть без світла – ремонтують електромережі 08:02 Сьогодні, 23 березня, вітаємо метеорологів і піклуємось про чотирилапих 22:17 Зголодніли перед сном – з’їжте шматочок сала: «за» і «проти» українського продукту 21:29 Два «срібла» на міжнародному турнірі з Таеквон-До у юних тернополян 20:36 До шкіл Тернопільщини приїдуть нові автобуси 20:00 Їжа - це справжнє мистецтво: переселенка відкрила у Тернополі кафе правильного харчування 19:29 Збаразька громада оплакує Олександра Єрьоміна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up