Готуємо разом: яловичина в соусі теріякі та рецепт від політика

Андрій ШКУЛА, журналіст, політик, фудблогер: «Готувати – моє хобі вже два десятки років. Створити цікаву та смачну страву – під силу будь-кому: головне підгледіти технологію, «увімкнути» творчість та не полінуватися. Щотижня ділитимусь з вами рецептами тих страв, які готую сам. Також знайомитиму з кулінарною творчістю публічних тернополян.»
Останні роки надаю перевагу яловичині. Вона, звісно, потребує більше часу та уваги, але багатьом смачніша та корисніша від більш «традиційної» у нас свинини. Знайти гарне м’ясо можна і на ринку, і у великих супермаркетах.
Страву, яку готуємо, вирішив створити після того, як спробував класичну «курку в теріякі». Хоч вона і припала мені до смаку та все ж курятина – не мій фаворит. Тож і вирішив поекспериментувати з іншим м’ясом. Вдалось не одразу, бо ж яловичина після просмажування була «гумова».
Виправити допомогло проварювання. М’ясо набувало м’якості, а також насичувалось ароматом спецій та овочів. Власне, овочі, які було шкода викидати після відварювання, «підказали» ще одну страву – морквяну підливу. Забігаючи наперед, зізнаюсь, що чітких пропорцій в інгредієнтах не маю. І не лише в цій страві. Тому все даю «на око». Головне дотриматися основних кроків.
Рецепти тернополян
Віктор ШУМАДА, політик, громадський діяч:
– Люблю готувати, коли приходять в гості друзі. Дружина мені «довіряє» рибу або м’ясо. Готувати одне і те ж – не пасує. Доводиться шукати та експериментувати. Спробував чимало рецептів печених реберець і «вивів» свою формулу. Цим рецептом ділюсь з читачами «20 хвилин».
Ребра промиваємо, нарізаємо порційно, обсушуємо паперовими рушниками. Готуємо маринад для ребра, змішуючи усі інгредієнти, часник дрібно нарізаємо, сіль та перець додаємо за смаком. Ребра складаємо в рукав для запікання, заливаємо маринадом, вимішуємо. Залишаємо в холодильнику, найкраще на ніч.
Запікаємо у нагрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хв. За 10 хв. до закінчення часу приготування розрізаємо рукав, щоб реберця припеклись.
Для приготування нам потрібні: Ребра – 1 кг. Мед – 2 ст. л. Соєвий соус – 3 ст. л . Кетчуп – 2 ст. л. Оливкова олія – 2 ст. л. Гірчиця зернами – 2 ч. л. Паприка – 1 ч. л. Часник – 2-3 зубці. Сіль, перець – за смаком.
Якщо і ви готові поділитися рецептом смаколика – чекаю на електронку: [email protected]
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.