Готуємо разом: яловичина в соусі теріякі та рецепт від політика

Готуємо разом: яловичина в соусі теріякі та рецепт від політика
Андрій Шкула

Андрій ШКУЛА, журналіст, політик, фудблогер: «Готувати – моє хобі вже два десятки років. Створити цікаву та смачну страву – під силу будь-кому: головне підгледіти технологію, «увімкнути» творчість та не полінуватися. Щотижня ділитимусь з вами рецептами тих страв, які готую сам. Також знайомитиму з кулінарною творчістю публічних тернополян.»

Останні роки надаю перевагу яловичині. Вона, звісно, потребує більше часу та уваги, але багатьом смачніша та корисніша від більш «традиційної» у нас свинини. Знайти гарне м’ясо можна і на ринку, і у великих супермаркетах. 

Страву, яку готуємо, вирішив створити після того, як спробував класичну «курку в теріякі». Хоч вона і припала мені до смаку та все ж курятина – не мій фаворит. Тож і вирішив поекспериментувати з іншим м’ясом. Вдалось не одразу, бо ж яловичина після просмажування була «гумова». 

Виправити допомогло проварювання. М’ясо набувало м’якості, а також насичувалось ароматом спецій та овочів. Власне, овочі, які було шкода викидати після відварювання, «підказали» ще одну страву – морквяну підливу. Забігаючи наперед, зізнаюсь, що чітких пропорцій в інгредієнтах не маю. І не лише в цій страві. Тому все даю «на око». Головне дотриматися основних кроків.

Відео дня

 

Для приготування знадобиться: більше пів кілограма яловичої полядвиці, дві морквини, невелика цибулина порей, одна ріпчаста цибулина, соєвий соус теріякі, мед, вершки, дрібка перцю горошком, сіль.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нарізаємо м’ясо порційними шматками. Крупно ріжемо моркву та цибулю, додаємо перець. Заливаємо водою й проварюємо близько двох годин. Солимо за пів години до фінішу.

 

 

 

 

 

 

Змішуємо соус теріякі та мед. Додаємо трохи солі й меленого перцю. Маринуємо в цій суміші яловичину не менше години. Просмажуємо на середньому вогні до скоринки.

 

 

 

 

 

 

 

У блендері перебиваємо варену моркву і цибулю порей. Додати трохи бульйону, у якому все варилось, та вершки, проварюємо декілька хвилин.


 

 

 

 

 

 

На гарнір приготував горохове пюре. М’ясо викладаємо на «подушку» з морквяного соусу та посипаємо кунжутом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рецепти тернополян

Віктор ШУМАДА, політик, громадський діяч:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Люблю готувати, коли приходять в гості друзі. Дружина мені «довіряє» рибу або м’ясо. Готувати одне і те ж – не пасує. Доводиться шукати та експериментувати. Спробував чимало рецептів печених реберець і «вивів» свою формулу. Цим рецептом ділюсь з читачами «20 хвилин».

Ребра промиваємо, нарізаємо порційно, обсушуємо паперовими рушниками. Готуємо маринад для ребра, змішуючи усі інгредієнти, часник дрібно нарізаємо, сіль та перець додаємо за смаком. Ребра складаємо в рукав для запікання, заливаємо маринадом, вимішуємо. Залишаємо в холодильнику, найкраще на ніч.

Запікаємо у нагрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хв. За 10 хв. до закінчення часу приготування розрізаємо рукав, щоб  реберця припеклись.

Для приготування нам потрібні: Ребра – 1 кг. Мед – 2 ст. л. Соєвий соус – 3 ст. л . Кетчуп – 2 ст. л. Оливкова олія – 2 ст. л. Гірчиця зернами – 2 ч. л. Паприка – 1 ч. л. Часник – 2-3 зубці. Сіль, перець – за смаком. 

Якщо і ви готові поділитися рецептом смаколика – чекаю на електронку: [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up