Готуємо шоколадні кекси за рецептом Євгена Клопотенка

Готуємо шоколадні кекси за рецептом Євгена Клопотенка

Рецепт божественно ароматних шоколадних кексів

Інгрідієнти:

  • 160 г Борошно
  • 50 г Какао
  • 1 ч. л. Розпушувач (не амонійний)
  • 1 шт. Апельсин (цедра і 120 мл соку)
  • 1 шт. Яйце
  • 200 г Цукор
  • 100 г Вершкове масло
  • 1 дрібка Сіль
  • 100 г Темний шоколад

Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішайте 160 г просіяного борошна, 50 г порошку какао і 1 ч. л. розпушувача. Найкраще для змішування підійде звичайний вінчик, він дозволить рівномірно змішати сухі інгредієнти.

2. У великій мисці змішайте 200 г цукру з одним яйцем і дрібкою солі. Перемішайте вінчиком до отримання однорідної маси.

3. Апельсин помийте і натріть з нього цедру в миску з яєчною сумішшю. Пам'ятайте, що нам потрібен тонкий шар цедри.

 4. Апельсин розріжте і вичавіть з нього сік за допомогою преса для цитрусових або просто руками й відміряйте 120 мл соку. Якщо у вашому апельсині виявилося недостатньо соку, то розведіть його водою до потрібного об'єму (120 мл). Влийте сік в миску з яєчною сумішшю і перемішайте до однорідного стану.

5. Додайте в цю ж миску суху суміш з борошна, какао і розпушувача та ретельно перемішайте за допомогою вінчика.

6. Суміш повинна вийти однорідною, без грудок і не дуже густою.

7. 100 г темного шоколаду порубіть ножем на дрібні шматочки. Я рекомендую використовувати шоколад з 80% какао, так як він додасть дуже цікаву терпку нотку кексів.

8. На маленькому вогні розтопіть 100 г вершкового масла, дайте йому трохи охолонути і введіть у тісто для кексів. Добре перемішайте вінчиком.

9. Додайте в тісто подрібнений темний шоколад і перемішайте, щоб всі шматочки рівномірно розподілилися в масі.

10. На деко викладіть силіконову форму для кексів, покладіть в неї паперові кошики для кексів і заповніть форми на 2/3 об'єму. У моєму випадку мені довелося заповнити паперові кошики майже до верху, так як вони були менше висоти форми.

11. Поставте деко з формою для кексів в розігріту духовку на 35 хвилин. Коли кекси будуть готові, дістаньте їх з духовки і дайте повністю охолонути в силіконової формі. Вийміть кекси з форми і посипте цукровою пудрою (за бажанням).

Коментарі

20:03 Воїнам на передову терміново потрібні маскувальні сітки. Потрібні робочі руки, долучайтесь! 19:04 На честь 150 років від дня народження Соломії Крушельницької створили сайт про життя оперної діви play_circle_filled 18:04 Наталія Фаліон та гурт «Лісапетний батальйон» відсвяткують 30-річчя на сцені благодійним концертом у Тернополі play_circle_filled 17:03 Війна забирає найкращих: Тернопільщина прощається з захисником Олександром Микитинцем Від читача 12:09 Компенсація за безкоштовне розміщення ВПО збільшиться у двічі 16:07 «Якщо перестану посміхатися — я вмерла». Катерина «Пташка» опублікувала перше фото після звільнення з полону 15:05 У Тернополі за неправильне паркування масово штрафують водіїв: у порушників евакуюють авто 14:03 Як працює додаток «Де укриття» у Тернополі: чи легко знайти безпечні місця. Ми перевірили photo_camera 13:03 Українці за ніч зібрали понад п'ять мільйонів на лікування Героя з Тернополя Михайла Діанова 12:04 У Тернополі при Катедрі працюватиме катехитичний клас для дітей (ГРАФІК РОБОТИ) 11:03 У пологовому Тернополя працюватиме приймально-оглядовий блок: які послуги надаватимуть photo_camera 10:02 Як невтомні мурашки: у Тернополі волонтери щодня роблять окопні свічки для наших захисників 09:03 У центрі Тернополя відновлює роботу басейн: вартість і як записатись 08:03 Сьогодні, 24 вересня: День пам’яті святої Феодори Олександрійської
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up