Готуємо шоколадні кекси за рецептом Євгена Клопотенка

Рецепт божественно ароматних шоколадних кексів
Інгрідієнти:
- 160 г Борошно
- 50 г Какао
- 1 ч. л. Розпушувач (не амонійний)
- 1 шт. Апельсин (цедра і 120 мл соку)
- 1 шт. Яйце
- 200 г Цукор
- 100 г Вершкове масло
- 1 дрібка Сіль
- 100 г Темний шоколад
Спосіб приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішайте 160 г просіяного борошна, 50 г порошку какао і 1 ч. л. розпушувача. Найкраще для змішування підійде звичайний вінчик, він дозволить рівномірно змішати сухі інгредієнти.
2. У великій мисці змішайте 200 г цукру з одним яйцем і дрібкою солі. Перемішайте вінчиком до отримання однорідної маси.
3. Апельсин помийте і натріть з нього цедру в миску з яєчною сумішшю. Пам'ятайте, що нам потрібен тонкий шар цедри.
4. Апельсин розріжте і вичавіть з нього сік за допомогою преса для цитрусових або просто руками й відміряйте 120 мл соку. Якщо у вашому апельсині виявилося недостатньо соку, то розведіть його водою до потрібного об'єму (120 мл). Влийте сік в миску з яєчною сумішшю і перемішайте до однорідного стану.
5. Додайте в цю ж миску суху суміш з борошна, какао і розпушувача та ретельно перемішайте за допомогою вінчика.
6. Суміш повинна вийти однорідною, без грудок і не дуже густою.
7. 100 г темного шоколаду порубіть ножем на дрібні шматочки. Я рекомендую використовувати шоколад з 80% какао, так як він додасть дуже цікаву терпку нотку кексів.
8. На маленькому вогні розтопіть 100 г вершкового масла, дайте йому трохи охолонути і введіть у тісто для кексів. Добре перемішайте вінчиком.
9. Додайте в тісто подрібнений темний шоколад і перемішайте, щоб всі шматочки рівномірно розподілилися в масі.
10. На деко викладіть силіконову форму для кексів, покладіть в неї паперові кошики для кексів і заповніть форми на 2/3 об'єму. У моєму випадку мені довелося заповнити паперові кошики майже до верху, так як вони були менше висоти форми.
11. Поставте деко з формою для кексів в розігріту духовку на 35 хвилин. Коли кекси будуть готові, дістаньте їх з духовки і дайте повністю охолонути в силіконової формі. Вийміть кекси з форми і посипте цукровою пудрою (за бажанням).
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.