Готуємо „Шоколадно-бананову цицьку”

Готуємо „Шоколадно-бананову цицьку”

"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах та ресторанах Тернополя

Легкий, немов з повітря, десерт із шоколадно-банановим смаком — саме те, чим хочеться поласувати ще не раз. Тож якщо вам кортить побалувати себе чимось смачненьким — гайда у бар „Коза”.

— У нашому меню є чимало десертів, — розповідає кухар-кондитер Галина Соловій. — Один із найпопулярніших — „Шококладний етюд” — смажені з маслом банани, залиті шоколадним мусом. Чи, наприклад, „Перелякані фрукти” — тропічні фрукти у желе. Або „Панна кота” — відомий італійський десерт із вершків, цукру, желе та ванілі.

Приготування десерту „Цицька” вимагає уважності та ретельності, каже співрозмовниця. Інакше він може не вийти таким як треба. Тож кожна дрібничка — дуже важлива.

Відео дня

— Починаємо з того, що розводимо порошкоподібний заварний крем у холодній воді, — коментує свої дії пані Галина. — Постійно помішуючи, будемо його варити на слабкому вогні до загустіння.

Весь процес забирає кілька хвилин. Готовий заварний крем кондитер ставить охолоджувати і береться за наступний етап — приготування бананової маси.

— Зверніть увагу: банан збиваємо у блендері, — пояснює жінка. — Не розминаємо виделкою, не мелемо у м’ясорубці, бо буде не те...

До утвореної маси вона вливає свіжий лимонний сік і додає варене збиране молоко.

— Ще одна важлива деталь: „згущонку” треба домішати до бананової маси, а не збивати разом із нею, — каже співрозмовниця, вимішуючи утворену суміш.

Тим часом охолодився заварний крем. Тож пані Галина ретельно збиває його у міксері з вершками — маса має бути густою і пишною. А тоді береться готувати ще один компонент.

Хрумке печиво до кави кондитер старанно меле у тому ж таки блендері. Потім додає до маси шматок масла кімнатної температури і все вимішує. І нарешті — останній етап — викладання у креманку.

Першим шаром у посудину лягає суміш печива з маслом. Другим — банановий крем. Далі — заварний крем. Кондитер притрушує все меленим печивом без масла, а також тертим шоколадом.

Починаю куштувати десерт, маленькою ложечкою зачерпуючи шар за шаром — аби відчути всю повноту смаку. Мабуть, маю дуже задоволений вираз обличчя, бо відвідувачі за столиком поряд із цікавістю дивляться на мене. Ще б пак, адже це така смакота!


Послідовність приготування


1 Підготувати продукти: заварний крем, фрукти, печиво, варену „згущонку”, масло, вершки

2 Заварний крем розвести у холодній воді, варити до загустіння, охолодити, змішати з вершками

3 Збити у блендері банан, влити лимонний сік, домішати збиране молоко, добре вимішати

4 Змолоти у блендері печиво, додати до утвореної маси масло кімнатної температури

5 Викласти у креманку шарами печиво з маслом, потім — банановий і заварний креми

6 Притрусити десерт меленим печивом і тертим шоколадом, подавати охолодженим 

Смачного!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Пані Чубата, а оце слово, взагалі, цензурне? "Коза" вона і у Африці коза. А в ґазеті - якось не зовсім вдало!...
  • Anonymous

    Хочу цицьку! Можна й дві!

    Anonymous reply Anonymous

    На тобі дві. Шоколадно-бананові! http://91.192.116.138/contents/albums/main/700x525/9000/9875/79724.jpg
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:45 Росіяни атакували Україну 171 безпілотником: наймасованіший удар — по Кропивницькому, є постраждалі photo_camera 09:26 Шестикласника з Кременця намагались завербували російські спецслужби в Telegram 09:00 Тернопільщина втратила Захисників Андрія Антонюка, Івана Сороку та Василя Кашицького 08:00 У Тернополі демонтували п’ять несправних платіжних терміналів Від читача 15:11 У Запорізькій області зʼявився перший Центр безпеки 22:00 У Кременці переселенців навчатимуть овочівництву 21:01 Після важкого поранення воїн здобув срібло на «Іграх Нескорених» photo_camera 20:00 «20 хвилин» зверталися до Уповноваженого, щоб отримати дані про зарплати Надала і заступників 19:40 Попередньо 11 жителів Тернопільщини звільнили сьогодні з полону — ОВА 19:00 Статуси, пільги, виплати: дайджест корисної інформації для ветеранів, ветеранок та їхніх родин 18:00 Небайдужі вийшли на екологічну акцію і прибрали парк «Сопільче» 17:03 У парку Шевченка планують встановити вежу із дзвоном пам’яті photo_camera 16:14 В Україну повернули звільнених з полону Захисників play_circle_filled photo_camera 15:30 У мікрорайоні «Східний» кілька годин буде понижений тиск газу 14:50 У центрі Тернополя відбудуться благодійні заходи на підтримку ЗСУ 14:20 Топ вакансій тижня у Тернополі – знайди роботу прямо зараз! (оновлено 19 березня) 14:05 Мінімум 24 тисячі заплатять перевізники за оплату готівкою в громадському транспорті 13:20 Підприємця з Тернополя підозрюють в організації незаконного переправлення чоловіків через державний кордон 13:08 Стартував запис на безкоштовне навчання з використання штучного інтелекту 12:35 Відключили газ у двох мікрорайонах Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up