Готуємо „Шоколадно-бананову цицьку”

Готуємо „Шоколадно-бананову цицьку”

"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах та ресторанах Тернополя

Легкий, немов з повітря, десерт із шоколадно-банановим смаком — саме те, чим хочеться поласувати ще не раз. Тож якщо вам кортить побалувати себе чимось смачненьким — гайда у бар „Коза”.

— У нашому меню є чимало десертів, — розповідає кухар-кондитер Галина Соловій. — Один із найпопулярніших — „Шококладний етюд” — смажені з маслом банани, залиті шоколадним мусом. Чи, наприклад, „Перелякані фрукти” — тропічні фрукти у желе. Або „Панна кота” — відомий італійський десерт із вершків, цукру, желе та ванілі.

Приготування десерту „Цицька” вимагає уважності та ретельності, каже співрозмовниця. Інакше він може не вийти таким як треба. Тож кожна дрібничка — дуже важлива.

Відео дня

— Починаємо з того, що розводимо порошкоподібний заварний крем у холодній воді, — коментує свої дії пані Галина. — Постійно помішуючи, будемо його варити на слабкому вогні до загустіння.

Весь процес забирає кілька хвилин. Готовий заварний крем кондитер ставить охолоджувати і береться за наступний етап — приготування бананової маси.

— Зверніть увагу: банан збиваємо у блендері, — пояснює жінка. — Не розминаємо виделкою, не мелемо у м’ясорубці, бо буде не те...

До утвореної маси вона вливає свіжий лимонний сік і додає варене збиране молоко.

— Ще одна важлива деталь: „згущонку” треба домішати до бананової маси, а не збивати разом із нею, — каже співрозмовниця, вимішуючи утворену суміш.

Тим часом охолодився заварний крем. Тож пані Галина ретельно збиває його у міксері з вершками — маса має бути густою і пишною. А тоді береться готувати ще один компонент.

Хрумке печиво до кави кондитер старанно меле у тому ж таки блендері. Потім додає до маси шматок масла кімнатної температури і все вимішує. І нарешті — останній етап — викладання у креманку.

Першим шаром у посудину лягає суміш печива з маслом. Другим — банановий крем. Далі — заварний крем. Кондитер притрушує все меленим печивом без масла, а також тертим шоколадом.

Починаю куштувати десерт, маленькою ложечкою зачерпуючи шар за шаром — аби відчути всю повноту смаку. Мабуть, маю дуже задоволений вираз обличчя, бо відвідувачі за столиком поряд із цікавістю дивляться на мене. Ще б пак, адже це така смакота!


Послідовність приготування


1 Підготувати продукти: заварний крем, фрукти, печиво, варену „згущонку”, масло, вершки

2 Заварний крем розвести у холодній воді, варити до загустіння, охолодити, змішати з вершками

3 Збити у блендері банан, влити лимонний сік, домішати збиране молоко, добре вимішати

4 Змолоти у блендері печиво, додати до утвореної маси масло кімнатної температури

5 Викласти у креманку шарами печиво з маслом, потім — банановий і заварний креми

6 Притрусити десерт меленим печивом і тертим шоколадом, подавати охолодженим 

Смачного!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Пані Чубата, а оце слово, взагалі, цензурне? "Коза" вона і у Африці коза. А в ґазеті - якось не зовсім вдало!...
  • Anonymous

    Хочу цицьку! Можна й дві!

    Anonymous reply Anonymous

    На тобі дві. Шоколадно-бананові! http://91.192.116.138/contents/albums/main/700x525/9000/9875/79724.jpg
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up