Готуємо відкритий пиріг зі смородиною

Готуємо відкритий пиріг зі смородиною

Літо - час коли є вдосталь смачних ягід та фруктів. Пропонуємо побалувати себе на рідних і приготувати пиріг з смородиною.

Інгрідієнти для тіста:
200 г борошна
3 ст. ложки цукру або цукрової пудри
100 г вершкового масла
1 жовток
2 ст. ложки холодної води
1 ст. ложка лимонного соку
Дрібка солі
 

Начинка:
400 г чорної смородини
150 мл жирних вершків або сметани
½ склянки меленого мигдалю
2 ст. ложки цукру
1 яйце

Спосіб приготування:

Відео дня

1. Змішати борошно, цукор і сіль. Холодне масло порубати ножем, змішати з борошном, додати жовток, влити воду, змішану з лимонним соком. Пересипати тісто на суху поверхню і сформувати з нього диск, не розминаючи і не замішуючи. Загорнути диск у пластикову плівку та покласти в холодильник на півгодини.
2. Покласти тісто в форму, проколоти виделкою в декількох місцях, поставити в холодильник ще на півгодини.
3. Посипати тісто мигдалем, зверху рівномірно викласти ягоди.
4. Яйце збити вінчиком з цукром і вершками, вилити суміш на ягоди.
5. Випікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Надя Сторожук

    А смородини свіжої вже немає

keyboard_arrow_up