Готуємо яблучний сидр. Рецепт від Євгена Клопотенка

Готуємо яблучний сидр. Рецепт від Євгена Клопотенка

Результат треба трохи почекати, але шеф-кухар переконує, що воно того варте.

— Я обожнюю ферментацію та всілякі подібні штуки, — пише на своєму сайті відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. — Якщо казати простою мовою, то ферментацією приблизно можна назвати процес, коли бактерії працюють та змінюють структуру продуктів. Тож сьогодні будемо працювати із моїм улюбленим процесом та приготуємо яблучний сидр. Я певен, цей напій вже давно став популярним в Україні та продається у всіх магазинах. Але чи знали ви, що приготувати сидр вдома теж доволі просто, процес схожий до того, як готувати квас.

Для того, аби зробити домашній сидр, нам потрібні лише яблука, цукор та дріжджі, а ще трохи яблучної макухи, на якій саме і живуть ті наші бактерії. Ну і, звісно, знадобиться соковижималка. Є спосіб приготування сидру без дріжджів, так теж можна робити, але процес буде довшим та займе приблизно місяць або трохи більше.

— Я не схотів чекати так довго, тому готувати будемо із невеликою кількістю дріжджів, результат буде через 1-1,5 тижні. Щодо цукру, то багато класти теж не буду, аби сидр не вийшов занадто алкогольним. Тож, якщо ви любите експериментувати так само, як і я, обов’язково приготуйте смачний та освіжаючий яблучний сидр за моїм рецептом, — пише Клопотенко.

Відео дня

ЯК ПРИГОТУВАТИ ЯБЛУЧНИЙ СИДР  

ІНГРЕДІЄНТИ

На 1,5 л:

2 кг яблук

3 г пресованих дріжджів

2 ст. л. цукру

КРОК 1 

Підготуйте всі інгредієнти для приготування яблучного сидру.

 КРОК 2

Помийте 2 кг яблук та наріжте довільними шматочками, аби зручно було пропускати їх через соковижималку.

 КРОК 3

Вичавіть з яблук сік. 

 КРОК 4

Перелийте сік у банку. Якщо у вас вийшов загустий сік, можна долити трохи води. Загалом має вийти 1,5 л соку.

 КРОК 5

Додайте у банку до соку 2 ст. л. макухи, що утворився в процесі вичавлення соку, трохи перемішайте.

 КРОК 6

Розкришіть руками 3 г пресованих дріжджів та додайте в банку до соку.

 КРОК 7

Далі всипте у банку 2 ст. л. цукру. Залиште банку для активного бродіння на 1 день в темному приміщенні, накривши марлею.

 КРОК 8

Наступного дня накрийте банку резиновою рукавичкою, гарно її закріпіть на банці ниткою, щоб її не зірвало. В будь-якому пальці гумової рукавички зробіть отвір за допомогою голочки, щоб зайве повітря, що утворюється при бродінні, мало вихід.

 КРОК 9

Залиште так на 2-3 дні, доки рукавичка не підніметься і потім не здується і не впаде. Закрийте банку та приберіть в темне місце на 1 місяць.

 КРОК 10

Через місяць процідіть рідину, аби зупинити процес бродіння та видалити зайві шматочки макухи.

 КРОК 11

Перелийте проціджений сидр у чисту банку та смакуйте добре охолодженим.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up