Кутя з рисом на Святвечір. Рецепт від Євгена Клопотенка

Кутю варять із різноманітних круп та цільних зерен: пшениці, перловки, булгура, рису, ячменю, вівса та навіть гречки. Головна умова – щоб крупа була м’яка, але водночас розсипчаста.
Інгрідієнти:
300 г довгозернистого пропареного рису
50 г чорносливу
50 г горіхів
2 ст. л. меду
3 ст. л. маку
Спосіб приготування:
Візьміть 300 г довгозернистого пропареного рису. Саме цей рис буде розсипчастим після приготування. Промийте його до чистої води та всипте в сотейник. Залийте водою в пропорції 1:2, тобто 1 частину рису та 2 частини води. Варіть рис 5 хвилин після закипання, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою сотейник і дайте постояти 15 хвилин.
Доки рис запарюється, переходьте до наступного кроку приготування куті. Візьміть 3 ст. л. маку, всипте в сотейник або невелику каструлю та залийте окропом. Залишіть на 10 хвилин, а потім відкиньте на дрібне сито, щоб рідина стекла. Мак не перемелюйте.
Візьміть 50 г чорносливу, помийте, якщо необхідно, і наріжте дрібним кубиком. А 50 г волоських горіхів порубайте ножем.
Тепер у сотейник з рисом додайте запарений мак, чорнослив, волоські горіхи та 2 ст. л. меду. Перемішайте всі інгредієнти та додайте трохи теплої води для отримання бажаної консистенції. Кількість меду можна регулювати, виходячи зі своїх смакових уподобань, рецепт з сайту Євгена Клопотенка
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
Vitalii SolomonchukСправжня кутя з пшениці
-
Оля БілинськаПізно
-
Таня ПопикІ тут цей Клопотенко 😡 Кругом він влазить.То нехай сідає і їсть свій рис,справжні українці їдять кутю з пшениці і крапка .Ще мені один повар...
-
Христина Мороко ДовгалюкТо моцкалєче