Легкі та весняні салати на щодень
Весна - це час коли з'являються перші вітаміни та свіжі овочі. А чому б вам не спробувати приготувати легкі, але такі смачні весняні салати.
Весняний салат з редису
Інгредієнти:
- 6 шт. редиски,
- 1 помідор,
- 2 огірки,
- салат-мікс - 50 г,
- перепелині яйця - 5 шт.,
- крабові палички - 5 шт.,
- оливкова олія, лимонний сік та спеції.
Спосіб приготування дивіться на відео
Корисний весняний салат з йогуртовою заправкою
Інгрідієнти:
- 2 шт огурірків
- 1 шт болгарського перцю
- 1 шт яблуко (бажано кислих сортів)
- 1-3 стебла селери
- 2 шт яєць
- Зелена цибулька, кріп, петрушка
- Сіль та перець за смаком
Для заправки:
- 3-4 ст. л йогурту (білий або грецький)
- 1-2 ст. л олії
- гірциця
- сіль та цукор до смаку
Всі інгредієнти для заправки змішати окремо і злегка збити вінчиком. Для салату відварити яйця. Овочі нарізати невеликими кубиками, додати порізані відварені яйця та зелень. Змішувати з заправкою слід перед самою подачею до столу, так ви уникнете зайвої вологи.
Капустяний салат з фетою і фініками
Інгрідієнти:
• червона капуста - 1 шт;
• сир фета - 100 г;
• фініки - 100 г;
• оливкова олія - 3 ст.л .;
• сік лимона - 2 ст.л .;
• насіння кунжуту - 2 ч.л .;
• петрушка;
• сіль, перець - за смаком.
Спосіб приготування: Капусту тонко шаткуємо, фету кришимо, фініки нарізаємо кубиками. Змішуємо все це в мисці залишивши трохи фініків і фети для прикраси. З оливкової олії та соку лимона готуємо заправку, поливаємо салат. Зверху посипаємо петрушкою, кунжутом і залишками фініків і фети.
Беріть цей список салатів на озброєння і радуйте себе та родину незвичайними смаковими поєднаннями. Смачного!
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.