Літня випічка: готуємо сирний пиріг з абрикосами

Літня випічка: готуємо сирний пиріг з абрикосами

Пиріг з абрикосами —  ідеальна випічка для домашнього чаювання

Для тіста

  • Борошно - 250 г
  • Масло вершкове - 125 г
  • Яйце - 1 шт
  • Цукор - 60 г
  • Розпушувач тесту - 0,5 ч. Л.
  • Сіль - 1/4 ч. Л.
  • Вода - 50 г

Для начинки 

  • Сир - 400 г
  • Йогурт - 200 г
  • Яйце - 2 шт
  • Цукор - 5 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ст.л.
  • Ванілін - 0,5 ч. л.
  • Абрикос - 8 шт
  • Джем абрикосовий - 150 г

Спосіб приготування: 

  1. Борошно просіяти в глибоку миску, додати шматочки масла, яйце, цукор, розпушувач, сіль і воду. Замісити гладке тісто.
  2. Тісто покласти у форму, розрівняти, зробити високі бортики і поставити на 1 годину в холодильник
  3. Готуємо начинку. Жовтки відокремити від білків. Сир висипати в миску, додати яєчні жовтки, кукурудзяний крохмаль, йогурт (сметану), цукор, ванілін, збити
  4. Окремо збити білки в міцну піну Акуратно ввести білкову масу в сирну, перемішати.
  5. Вийняти форму з коржем з холодильника, змастити її абрикосовим джемом і потім покласти рівномірним шаром сирну начинку.
  6. Абрикоси очистити від кісточок, розрізати навпіл і викласти на начинку
  7. Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Готовий пиріг залишити охолонути та потім можна подавати.

Рецепт з сайту foodandmood

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up