Найкращі рецепти кексів: як приготувати повітряний та запашний десерт

Найкращі рецепти кексів: як приготувати повітряний та запашний десерт

Кекси є неймовірно смачною й ніжною здобою. Вони є чудовим частуванням для дітей, а звичайні будні розбавлять різноманіттям смаків.

Неймовірно розсипчасті, пухкі, ніжні, ароматні – все це можна сказати про такі смаколики, як кекси, пише УНІАН lite.

Кекси – це смачна солодка випічка з бісквітного або дріжджового тіста. Аби збагатити смак цієї випічки, у кекси часто додають родзинки, горіхи, повидло, цукати та присипають їх цукровою пудрою.

До того ж цю здобу зовсім нескладно готувати, а процес випікання займе небагато часу.

Відео дня

Кекси будуть чудовим апетитним доповненням до улюбленого чаю чи кави.

Повітряні кекси на кефірі

Борошно – 230 г цукор – 150 г кефір – 130 мл вершкове масло – 100 г яйця – 2 шт. розпушувач – 10 г ванільний цукор – 1 ч.л. сіль – невелика дрібка родзинки (за бажанням) – 100 г цедра невеликого лимона (за бажанням).

Яйця розтираємо з цукром, ванільним цукром і сіллю.

Додаємо розтоплене масло (не гарячим), кефір, родзинки і цедру лимона.

Все добре перемішуємо.

В окремому посуді змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо в яєчно-кефірно-масляну суміш. Добре перемішати.

Розкладаємо його по формах (заповнюючи приблизно на 3/4 об’єму). Силіконові форми можна нічим не змащувати, алюмінієві ж обов’язково слід змастити маслом, а краще вставити додатково паперові формочки.

Випікаємо при температурі 180°С до красивого рум’яного кольору, в середньому 30-35 хвилин.

Перевіряємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки або сірника. Остуджені кекси за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Ніжні сирні кекси з вишнею

Борошно – 200 г розпушувач для тіста – 5 г сіль – 0,5 ч. л. цукор-пісок – 80 г сир – 150 г молоко – 150 мл яйця – 2 шт. олія – 60 мл вишня – 150 г. 

У мисці змішуємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор.

Сир розминаємо і додаємо до нього молоко, яйця і масло. Перемішуємо.

Змішуємо рідку і суху частину.

Додаємо в готове тісто вишню і розкладаємо його по формах. Силіконові форми можна не змащувати.

Випікаємо кексики в розігрітій до 200°С духовці близько 30 хвилин.

Кекси "Брауні" (шоколадні)

Борошно – 100 г масло вершкове – 180 г шоколад – 100 г цукор – 200 г яйця – 4 шт. какао – 40 г розпушувач – 1 ч.л.

Вершкове масло розтопити з шоколадом на водяній бані, трохи остудити і злегка збити міксером. Додати цукор і знову добре збити.

Далі по одному додаємо яйця і після кожного збиваємо масу впродовж хвилини. В окрему ємність просіюємо борошно, какао і розпушувач.

Об’єднуємо сухі й рідкі інгредієнти та вимішуємо тісто до однорідності.

Розкладаємо тісто по формах (кількість тіста розрахована десь на 12-14 невеличких кексиків). Випікаємо кекси в розігрітій до 180°С духовці близько 20 хвилин.

Ароматні кекси з прянощами

Борошно – 300 г олія – 150 мл (без запаху) яйця – 3 шт. цукор – 150 г сметана – 50 г розпушувач тіста – 10 г імбир сухий – 1,5 ч.л. кориця – 1 ч.л. мускатний горіх – 0,5 ч.л. яблука – 2-3 шт. крупа манна – 40 г. 

Борошно просійте з розпушувачем, додайте всі спеції та перемішайте.

Яйця збийте з цукром, потім збиваючи, потроху вливайте олію.

Збивайте до розчинення цукру. Повинна вийти легка повітряна маса.

У суху масу додайте половину масляної суміші та сметану. Розмішайте ложкою.

Потім додайте решту маси і розмішайте до однорідності. Сильно вимішувати не потрібно.

Яблука помийте, очистіть від серцевини та шкірки. Наріжте невеликими шматочками та перемішайте з манкою.

Додайте яблука в тісто, перемішайте.

Розкладіть тісто в порційні форми. Силіконові можна нічим не змащувати, металеві краще змастити олією.

Випікайте кекси 25-30 хвилин при температурі 180°С. Потім вимкніть духовку і залиште їх там на 7-10 хвилин. Посипте остиглі кекси цукровою пудрою і подавайте до столу!



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up