Кекси є неймовірно смачною й ніжною здобою. Вони є чудовим частуванням для дітей, а звичайні будні розбавлять різноманіттям смаків.
Неймовірно розсипчасті, пухкі, ніжні, ароматні – все це можна сказати про такі смаколики, як кекси, пише УНІАН lite.
Кекси – це смачна солодка випічка з бісквітного або дріжджового тіста. Аби збагатити смак цієї випічки, у кекси часто додають родзинки, горіхи, повидло, цукати та присипають їх цукровою пудрою.
До того ж цю здобу зовсім нескладно готувати, а процес випікання займе небагато часу.
Кекси будуть чудовим апетитним доповненням до улюбленого чаю чи кави.
Борошно – 230 г цукор – 150 г кефір – 130 мл вершкове масло – 100 г яйця – 2 шт. розпушувач – 10 г ванільний цукор – 1 ч.л. сіль – невелика дрібка родзинки (за бажанням) – 100 г цедра невеликого лимона (за бажанням).
Яйця розтираємо з цукром, ванільним цукром і сіллю.
Додаємо розтоплене масло (не гарячим), кефір, родзинки і цедру лимона.
Все добре перемішуємо.
В окремому посуді змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо в яєчно-кефірно-масляну суміш. Добре перемішати.
Розкладаємо його по формах (заповнюючи приблизно на 3/4 об’єму). Силіконові форми можна нічим не змащувати, алюмінієві ж обов’язково слід змастити маслом, а краще вставити додатково паперові формочки.
Випікаємо при температурі 180°С до красивого рум’яного кольору, в середньому 30-35 хвилин.
Перевіряємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки або сірника. Остуджені кекси за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Борошно – 200 г розпушувач для тіста – 5 г сіль – 0,5 ч. л. цукор-пісок – 80 г сир – 150 г молоко – 150 мл яйця – 2 шт. олія – 60 мл вишня – 150 г.
У мисці змішуємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор.
Сир розминаємо і додаємо до нього молоко, яйця і масло. Перемішуємо.
Змішуємо рідку і суху частину.
Додаємо в готове тісто вишню і розкладаємо його по формах. Силіконові форми можна не змащувати.
Випікаємо кексики в розігрітій до 200°С духовці близько 30 хвилин.
Борошно – 100 г масло вершкове – 180 г шоколад – 100 г цукор – 200 г яйця – 4 шт. какао – 40 г розпушувач – 1 ч.л.
Вершкове масло розтопити з шоколадом на водяній бані, трохи остудити і злегка збити міксером. Додати цукор і знову добре збити.
Далі по одному додаємо яйця і після кожного збиваємо масу впродовж хвилини. В окрему ємність просіюємо борошно, какао і розпушувач.
Об’єднуємо сухі й рідкі інгредієнти та вимішуємо тісто до однорідності.
Розкладаємо тісто по формах (кількість тіста розрахована десь на 12-14 невеличких кексиків). Випікаємо кекси в розігрітій до 180°С духовці близько 20 хвилин.
Борошно – 300 г олія – 150 мл (без запаху) яйця – 3 шт. цукор – 150 г сметана – 50 г розпушувач тіста – 10 г імбир сухий – 1,5 ч.л. кориця – 1 ч.л. мускатний горіх – 0,5 ч.л. яблука – 2-3 шт. крупа манна – 40 г.
Борошно просійте з розпушувачем, додайте всі спеції та перемішайте.
Яйця збийте з цукром, потім збиваючи, потроху вливайте олію.
Збивайте до розчинення цукру. Повинна вийти легка повітряна маса.
У суху масу додайте половину масляної суміші та сметану. Розмішайте ложкою.
Потім додайте решту маси і розмішайте до однорідності. Сильно вимішувати не потрібно.
Яблука помийте, очистіть від серцевини та шкірки. Наріжте невеликими шматочками та перемішайте з манкою.
Додайте яблука в тісто, перемішайте.
Розкладіть тісто в порційні форми. Силіконові можна нічим не змащувати, металеві краще змастити олією.
Випікайте кекси 25-30 хвилин при температурі 180°С. Потім вимкніть духовку і залиште їх там на 7-10 хвилин. Посипте остиглі кекси цукровою пудрою і подавайте до столу!
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер