Незвично та смачно: салат із гарбуза та оселедця

Незвично та смачно: салат із гарбуза та оселедця

Цей салат цілком може замінити звичний оселедець під шубою на святковому столі.

Відомий український кухар Євген Клопотенко переконаний, що поєднання гарбуза і оселедця — це корисно і смачно.

— Я вже давно знайшов це незвичне та смачне поєднання – оселедець та гарбуз. Тепер я вирішив урізноманітнити його, додавши журавлину, перець чилі, томати та петрушку. Вийшов смачний та незвичний святковий салат, — написав на своєму сайті відомий український кухар Євген Клопотенко. — Запорука успіху будь-якої страви – це баланс смаку, коли зустрічається одночасно солоне, солодке, кисле та гостре. До того ж цей салат цілком може замінити звичний оселедець під шубою на новорічному столі.

І, окрім того, що оселедець – це смачний продукт, дієтологи зазначають, що він ще й корисний.

Відео дня

ЧИМ КОРИСНИЙ ОСЕЛЕДЕЦЬ ТА ЯК ЙОГО ГОТУВАТИ

Оселедець корисний вмістом антиоксидантів, а саме селену та вітаміну Е, які необхідні для нормальної роботи імунної системи. У складі також є багато вітаміну D3 – в одному філе міститься приблизно 70% денної норми цього вітаміну. Оселедець багатий білком. 150 г філе містить приблизно 33 г високоякісного білка. Також оселедець має велику кількість вітаміну В12.

А ви знали, що оселедець можна не тільки солити та маринувати, а й запікати в духовці, як і будь-яку іншу рибу? Просто посоліть, поперчіть, загорніть у фольгу й поставте в духовку на 40 хвилин за температури 180 градусів.

Солоний оселедець можна розібрати на філе, порізати на шматочки та замаринувати, додавши трохи яблучного оцту – на 1 філе ¼ ч. л. оцту, соняшникова олія та ріпчаста цибуля, порізана кільцями або півкільцями. Залишити на 10 хвилин і можна їсти з картоплею в мундирах або викладати на хліб. Ще варіант – запекти буряк, порізати кільцями та на кожен шматочок викласти по два шматочки оселедця з цибулею.

З його допомогою можна урізноманітнити харчування. І так, оселедець можна коптити, готувати на грилі й навіть смажити в кукурудзяному борошні. Цю рибу Клопотенко поєднував навіть з арахісової пастою, і каже, що вийшло дуже смачно! 

ІНГРЕДІЄНТИ

250 г очищеного гарбуза

3 філе оселедця

2 томати

50 г журавлини

10 гілочок петрушки

1/3 перцю чилі

3 ст. л. соняшникової олії

сіль до смаку

ВИБУХ СМАКУ. САЛАТ З ГАРБУЗОМ, ОСЕЛЕДЦЕМ ТА ТОМАТАМИ ДЛЯ СВЯТКОВОГО СТОЛУ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування салату з оселедцем та гарбузом. Візьміть гарбуз, очистіть від шкірки та кісточок, візьміть шматок 250 г, наріжте тонкими, однаковими слайсами.

 

 КРОК 2

Розігрійте пательню з 1 ст. л. соняшникової олії та обсмажте слайси гарбуза з дрібкою солі до м'якості . Я на це витратив 5 хвилин. Після цього викладіть на тарілку та дайте повністю охолонути.

 

 КРОК 3

Візьміть 2 томати, помийте й поріжте на маленькі частинки. Віддавайте перевагу м'ясистим овочам із мінімальною кількістю насіння. А 1/3 перцю чилі поріжте тонкими кружальцями.

 

 КРОК 4

Далі помийте 10 гілочок петрушки та дрібно наріжте, а потім переходьте до філе оселедця. Візьміть 3 штуки та наріжте великими шматочками. Я взяв готове філе, ви можете купити оселедець та самостійно розібрати на філе, видаляючи кісточки.

 

 КРОК 5

Візьміть салатник і змішайте всі інгредієнти, додавши до них 50 г журавлини. Потім заправте 2 ст. л. соняшникової олії, посоліть і поперчіть до смаку.

Смачного!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up