Про смачні страви до новорічного столу розповідає тернопільський шеф-кухар Сергій Головайчук.
Спеціально для читачів газети «RIA плюс» він запропонував кілька рецептів святкових страв. Тож готуйте, смакуйте і насолоджуйтесь!
ДОВІДКА
Сергій Головайчук - член Київської Асоціації шеф-кухарів, автор та ведучий кулінарної програми на одному з телеканалів, розробник меню більше десятка закладів у різних куточках України, справжній майстер своєї справи.
Страва №1
Свинячі реберця в медово-гірчичному соусі
500 г свинячих реберець відварити в суміші соєвого соусу та води, у співвідношенні на 1 л води 50 г соєвого соусу. Також туди слід додати пряні спеції (кардамон, коріандр і паприку мелену). Далі в цю суміш після закипання додаємо свинячі реберця та варимо до готовності. Якщо м'ясо не тверде, пронизуємо шпажкою, виймаємо та даємо охолонути.
Готуємо соус: у сковороді з’єднуємо 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки гірчиці та 2 ст. ложки соєвого соусу, доводимо суміш до кипіння та додаємо туди реберця. Тушкуємо, але так, щоб вони покрилися повністю соусом. Викладаємо на тарілку і смакуємо
Страва №2
Рулетики з курки зі шпинатом та горіхами під сирним соусом
200 г курячого філе відбиваємо так, як на відбивну. Але слід пам'ятати, що волокна м'яса не потрібно сильно бити, аби не пошкодити текстуру, інакше рулетики можуть не закрутитися. Далі на сковороді тушкуємо 100 г свіжомороженого шпинату із 50 г вершків. Після того, як протушкуємо, додаємо 30 горіхів, підсолюємо за смаком, накладаємо на куряче філе і закручуємо у рулет. Обсмажуємо, готові рулетики поливаємо соусом з суміші вершків та твердого сиру, які змішуємо в пропорції на 200 г вершків – 50 г сиру. Розтоплюємо на малому вогні до повного розчинення сиру, при потребі ще підсолюємо.
Страва №3
Італійське морозиво власного виробництва «Семіфредо»
У посудині з’єднуємо вершки та білок, приблизно в рівних пропорціях. Додаємо туди цукрову пудру 1 ч. ложка на 1 білок, ванільний цукор – на 10 білків – 10 г. Збиваємо блендером до однорідної маси, додаємо туди карамелізовані горіхи ( скарамелізувати в цукрі на сковороді). Перемішуємо, додаємо пакетик згущувача в співвідношенні 10 г на 5 білків. Розливаємо у форми і відправляємо в морозильну камеру на 4-5 годин до повного охолодження.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 7 від 12 лютого 2025
Читати номер
тарас
York