Новорічне меню від шефа: свинячі реберця, рулетики з курки та морозиво

Новорічне меню від шефа: свинячі реберця, рулетики з курки та морозиво

Про смачні страви до новорічного столу розповідає тернопільський шеф-кухар Сергій Головайчук.

Спеціально для читачів газети «RIA плюс» він запропонував кілька рецептів святкових страв. Тож готуйте, смакуйте і насолоджуйтесь!

ДОВІДКА

Сергій Головайчук - член Київської Асоціації шеф-кухарів, автор та ведучий кулінарної програми на одному з телеканалів, розробник меню більше десятка закладів у різних куточках України, справжній майстер своєї справи.

Страва №1

Свинячі реберця в медово-гірчичному соусі

500 г свинячих реберець відварити в суміші соєвого соусу та води, у співвідношенні на 1 л води 50 г соєвого соусу. Також туди слід додати пряні спеції (кардамон, коріандр і паприку мелену). Далі в цю суміш після закипання додаємо свинячі реберця та варимо до готовності. Якщо м'ясо не тверде, пронизуємо шпажкою, виймаємо та даємо охолонути.

Готуємо соус: у сковороді з’єднуємо 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки гірчиці та 2 ст. ложки соєвого соусу, доводимо суміш до кипіння та додаємо туди реберця. Тушкуємо, але так, щоб вони покрилися повністю соусом. Викладаємо на тарілку і смакуємо

 

Страва №2

Рулетики з курки зі шпинатом та горіхами під сирним соусом

200 г курячого філе відбиваємо так, як на відбивну. Але слід пам'ятати, що волокна м'яса не потрібно сильно бити, аби не пошкодити текстуру, інакше рулетики можуть не закрутитися. Далі на сковороді тушкуємо 100 г свіжомороженого шпинату із 50 г вершків. Після того, як протушкуємо,  додаємо 30 горіхів, підсолюємо за смаком, накладаємо на куряче філе і закручуємо у рулет. Обсмажуємо, готові рулетики поливаємо соусом з суміші вершків та твердого сиру, які змішуємо в пропорції на 200 г вершків – 50 г сиру. Розтоплюємо на малому вогні до повного розчинення сиру, при потребі ще підсолюємо.

 

Страва №3

Італійське морозиво власного виробництва «Семіфредо»

У посудині з’єднуємо вершки та білок, приблизно в рівних пропорціях. Додаємо туди цукрову пудру 1 ч. ложка на 1 білок, ванільний цукор – на 10 білків – 10 г. Збиваємо блендером до однорідної маси, додаємо туди карамелізовані горіхи ( скарамелізувати в цукрі на сковороді). Перемішуємо, додаємо пакетик згущувача в співвідношенні 10 г на 5 білків. Розливаємо у форми і відправляємо в морозильну камеру на 4-5 годин до повного охолодження.

Коментарі (2)
  • тарас

    недошефповар, на кашевара не тягне, в душі варить пельмені
  • York

    Старий стиль радянської кухні. Чому він не навчався цій професії?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:00 Борці вільного стилю отримали п'ять нагород під час Міжнародного меморіалу 20:30 Поки водій відпочивав в закладі, автівка сама поїхала і врізалась в зупинку 20:09 «З інвалідного візка життя почалося»: після травми Іван Космина організовує сплави та став депутатом photo_camera 19:03 Щоб будні не здавались сірими, Олег Котик поселив на своєму подвір'ї триметрових казкових істот Від читача 17:34 Провалля на дорозі 18:04 Як вибрати взуття та головний убір на пляж 17:00 Тернополяни здобули шість медалей на Міжнародних змаганнях серед лижників 16:04 У «Добрі дрібнички» закохуються модниці 15:01 Чим корисні ягоди і скільки їх варто їсти 14:03 У Тернополі пройде автопробіг анонімних алкоголіків 13:02 Тернопільські волонтери врятувати єнотовидну собаку і тепер шукають для нього дім photo_camera 12:01 Як перевірити стан рахунку карти тернополянина та проїзного 11:01 Пам'ятка для батьків про безпеку дітей на літніх канікулах (інфографіка) 10:01 На «Східному» аварія: винуватець ДТП втік з місця події photo_camera 08:59 Курс валют на 17 червня: євро йде у наступ 08:00 Сьогодні, 17 червня: День Святого Духа 07:00 Погода у Тернополі17 червня: дощ, +24°
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up