Новорічне меню від шефа: свинячі реберця, рулетики з курки та морозиво

Новорічне меню від шефа: свинячі реберця, рулетики з курки та морозиво

Про смачні страви до новорічного столу розповідає тернопільський шеф-кухар Сергій Головайчук.

Спеціально для читачів газети «RIA плюс» він запропонував кілька рецептів святкових страв. Тож готуйте, смакуйте і насолоджуйтесь!

ДОВІДКА

Сергій Головайчук - член Київської Асоціації шеф-кухарів, автор та ведучий кулінарної програми на одному з телеканалів, розробник меню більше десятка закладів у різних куточках України, справжній майстер своєї справи.

Відео дня

Страва №1

Свинячі реберця в медово-гірчичному соусі

500 г свинячих реберець відварити в суміші соєвого соусу та води, у співвідношенні на 1 л води 50 г соєвого соусу. Також туди слід додати пряні спеції (кардамон, коріандр і паприку мелену). Далі в цю суміш після закипання додаємо свинячі реберця та варимо до готовності. Якщо м'ясо не тверде, пронизуємо шпажкою, виймаємо та даємо охолонути.

Готуємо соус: у сковороді з’єднуємо 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки гірчиці та 2 ст. ложки соєвого соусу, доводимо суміш до кипіння та додаємо туди реберця. Тушкуємо, але так, щоб вони покрилися повністю соусом. Викладаємо на тарілку і смакуємо

 

Страва №2

Рулетики з курки зі шпинатом та горіхами під сирним соусом

200 г курячого філе відбиваємо так, як на відбивну. Але слід пам'ятати, що волокна м'яса не потрібно сильно бити, аби не пошкодити текстуру, інакше рулетики можуть не закрутитися. Далі на сковороді тушкуємо 100 г свіжомороженого шпинату із 50 г вершків. Після того, як протушкуємо,  додаємо 30 горіхів, підсолюємо за смаком, накладаємо на куряче філе і закручуємо у рулет. Обсмажуємо, готові рулетики поливаємо соусом з суміші вершків та твердого сиру, які змішуємо в пропорції на 200 г вершків – 50 г сиру. Розтоплюємо на малому вогні до повного розчинення сиру, при потребі ще підсолюємо.

 

Страва №3

Італійське морозиво власного виробництва «Семіфредо»

У посудині з’єднуємо вершки та білок, приблизно в рівних пропорціях. Додаємо туди цукрову пудру 1 ч. ложка на 1 білок, ванільний цукор – на 10 білків – 10 г. Збиваємо блендером до однорідної маси, додаємо туди карамелізовані горіхи ( скарамелізувати в цукрі на сковороді). Перемішуємо, додаємо пакетик згущувача в співвідношенні 10 г на 5 білків. Розливаємо у форми і відправляємо в морозильну камеру на 4-5 годин до повного охолодження.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • тарас
    недошефповар, на кашевара не тягне, в душі варить пельмені
  • York
    Старий стиль радянської кухні. Чому він не навчався цій професії?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:35 У Тернополі облаштують мобільний спортивний комплекс для ветеранів та громади 14:15 Робота у Тернополі: Актуальні пропозиції тижня (оновлено 9 липня) 14:00 Судитимуть тернополянина та його спільників за незаконний видобуток корисних копалин 13:07 На Збаражчині чоловік убив дружину, а після цього вчинив самогубство — поліція Від читача 14:21 Ветеран відродив родинну справу завдяки гранту від держави 12:45 За зґвалтування неповнолітньої засудили жителя Борщівщини 12:23 Червоний рівень небезпеки: на Тернопільщині очікуються надзвичайні дощі, грози та град 12:04 У Білецькій громаді впав ворожий дрон. Місцевих просять не наближатися, аби той не здетонував 11:20 Шахрай пообіцяв стосунки, натомість видурив у тернополянки понад пів мільйона гривень 10:51 Помер український композитор Ігор Поклад 10:25 На Тернопільщині врятували собаку із глибокого колодязя 09:30 Підтоплений будинок і заблокована швидка: ніч на Тернопільщині була неспокійною 09:10 Росія вночі запустила по Україні 728 дронів й 13 ракет 09:02 На Тернопільщині через негоду знеструмлені понад 32 тисячі споживачів 09:00 Перестало битись серце захисника з Лановеччини Василя Костюка 08:00 Укрзалізниця запускає безбар’єрний вагон для пасажирів на кріслі колісному photo_camera 05:03 У Тернополі гучно. В небі над містом та областю — шахеди та ракети (ОНОВЛЕНЕ) photo_camera 22:01 Небезпечна краса: отруйні рослини, які можуть бути навіть біля вашого будинку photo_camera 21:00 Подарували шанс на життя: у Львові врятували 30-річну маму з Бучача завдяки донорській печінці photo_camera 20:00 Журналісти «20 хвилин» отримали доступ до Генплану. Але довелось викликати поліцію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up