Новорічне меню від шефа: свинячі реберця, рулетики з курки та морозиво

Новорічне меню від шефа: свинячі реберця, рулетики з курки та морозиво

Про смачні страви до новорічного столу розповідає тернопільський шеф-кухар Сергій Головайчук.

Спеціально для читачів газети «RIA плюс» він запропонував кілька рецептів святкових страв. Тож готуйте, смакуйте і насолоджуйтесь!

ДОВІДКА

Сергій Головайчук - член Київської Асоціації шеф-кухарів, автор та ведучий кулінарної програми на одному з телеканалів, розробник меню більше десятка закладів у різних куточках України, справжній майстер своєї справи.

Страва №1

Свинячі реберця в медово-гірчичному соусі

500 г свинячих реберець відварити в суміші соєвого соусу та води, у співвідношенні на 1 л води 50 г соєвого соусу. Також туди слід додати пряні спеції (кардамон, коріандр і паприку мелену). Далі в цю суміш після закипання додаємо свинячі реберця та варимо до готовності. Якщо м'ясо не тверде, пронизуємо шпажкою, виймаємо та даємо охолонути.

Готуємо соус: у сковороді з’єднуємо 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки гірчиці та 2 ст. ложки соєвого соусу, доводимо суміш до кипіння та додаємо туди реберця. Тушкуємо, але так, щоб вони покрилися повністю соусом. Викладаємо на тарілку і смакуємо

 

Страва №2

Рулетики з курки зі шпинатом та горіхами під сирним соусом

200 г курячого філе відбиваємо так, як на відбивну. Але слід пам'ятати, що волокна м'яса не потрібно сильно бити, аби не пошкодити текстуру, інакше рулетики можуть не закрутитися. Далі на сковороді тушкуємо 100 г свіжомороженого шпинату із 50 г вершків. Після того, як протушкуємо,  додаємо 30 горіхів, підсолюємо за смаком, накладаємо на куряче філе і закручуємо у рулет. Обсмажуємо, готові рулетики поливаємо соусом з суміші вершків та твердого сиру, які змішуємо в пропорції на 200 г вершків – 50 г сиру. Розтоплюємо на малому вогні до повного розчинення сиру, при потребі ще підсолюємо.

 

Страва №3

Італійське морозиво власного виробництва «Семіфредо»

У посудині з’єднуємо вершки та білок, приблизно в рівних пропорціях. Додаємо туди цукрову пудру 1 ч. ложка на 1 білок, ванільний цукор – на 10 білків – 10 г. Збиваємо блендером до однорідної маси, додаємо туди карамелізовані горіхи ( скарамелізувати в цукрі на сковороді). Перемішуємо, додаємо пакетик згущувача в співвідношенні 10 г на 5 білків. Розливаємо у форми і відправляємо в морозильну камеру на 4-5 годин до повного охолодження.

4
0
3
1
Коментарі (2)
  • тарас

    недошефповар, на кашевара не тягне, в душі варить пельмені
  • York

    Старий стиль радянської кухні. Чому він не навчався цій професії?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

19:05 “Сортуйте сміття та користуйтесь еко-пакетами”. Як школярі покращують екологію Тернополя 18:23 Відомі імена кращих учнів року у Тернополі 18:03 "Першими їдуть мішки з піском. А далі кататимуться люди": у парках тестують гойдалки 17:40 Вибори Президента: ЦВК опрацювала 100% протоколів Від читача 16:40 Заліщики: на День відкритих дверей завітали школярі 17:27 Степан Барна сказав, коли піде з посади голови Тернопільської ОДА 17:20 До Великодніх свят на вул. Тарнавського обіцяють завершити ремонт 17:00 Тернополяни завоювали чотири нагороди на Міжнародних змаганнях з боксу 16:22 Фото дня: "Горбатий міст" уже відкрили 16:01 "Він любив Україну, постраждав за неї, але не зрадив": з життя пішов політв’язень ГУЛАГу, підпільник ОУН 15:20 За добу тричі викликали пожежників: горіли поля і очерети поблизу Тернополя 15:00 Перші новобранці весняного призову з Тернопільщини пішли на службу у Збройні сили України play_circle_filled 14:15 Психолог Марина Орап розповіла про свою професію, батьківство та боротьбу з раком 13:20 Під колеса мотоциклу потрапила мати з дворічною донькою 13:03 Рушники на іконах складали книжечкою і пекли паски з 40 яєць. А які у вас традиції до Великодня? photo_camera 12:33 Дітей, які зникли біля суду, - знайшли. Вони гуляли біля Катедри (оновлено) 12:00 Чому «пересох» бювет на «Дружбі»? 11:16 Доки люди голосували, «гості» вкрали в пенсіонерки 20 тисяч гривень і 500 доларів 11:03 Під парк на "Алясці" виділили 10,5 га землі. Що робитимуть на інших 7 га? 10:10 Тернополяни отримують візові послуги з 20% знижкою (прес-служба банку)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up