Осінні рецепти: готуємо фаршировані баклажани по-турецьки

Смачна страва турецької кухні, яка дасть відчуття ситості
Інгрідієнти:
- 3 баклажана,
- 250 г м’ясного фаршу,
- 1 цибулина,
- 2 зубчики часнику,
- 3 помідори,
- 2 гострих зелених перці,
- 1/2 червоного болгарського перцю,
- 2 ст. л. томатної пасти,
- 1 пучок петрушки,
- сіль і мелений перець за смаком,
- рослинне і вершкове масло для смаження.
Спосіб приготування:
1. Зріжте шкірку, чергуючи очищені і неочищені смуги. У «животику» кожного баклажана зробіть надріз глибиною приблизно 2 сантиметри.
2. Залийте баклажани підсоленою водою і залиш на 30 хвилин. Потім промийте і обсушіть. Обсмажте баклажани з усіх боків на олії до золотистого кольору.
3. Викладіть овочі на паперові серветки. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на вершковому маслі до прозорості.
4. Додай до цибулі фарш, перемішати і тушити 3-4 хвилини. Потім додайте столову ложку томатної пасти, перемішайте і продовжуйте тушити ще хвилину. Очистіть від шкірки і подрібніть в пюре помідори.
5. Натріть на дрібній тертці часник, гострий перець наріжте тонкими кільцями, червоний – кубиками.
6. Додайте помідори, часник і перець в фарш, перемішайте і готуй все разом 10 хвилин. Посоліть і поперчіть, в самому кінці додай дрібно нарізану петрушку. Розкрийте баклажани по надрізам і наповніть начинкою.
7. Перекладіть їх в посудину для запікання. Зверху прикрасьте шматочками гострого перцю і кружальцями помідорів.
8.Томатну пасту перемішайте з 2 склянками води, посоліть, поперчіть і залите отриманою сумішшю баклажани.
9. Помістіть у духовку для запікання
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.