Печемо хліб на опарі

Печемо хліб на опарі
Технолог Валерій Затварницький (39 р.) показує карельський хліб з житньо-пшеничного цільнозернового борошна з додаванням солоду та ізюму
  • "RIA плюс" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Вісім видів хліба, круасани з різними начинками, солені і солодкі пироги та печиво, сендвічі, слойки, еклери, імбирні пряники, чізкейк, булочки, багети, міні-піци — ось далеко не весь перелік випічки, яку пропонує пекарня-кав’ярня Biker@Becky, що на вул. Й. Сліпого.  
  • Ми печемо „живий” хліб традиційним способом — на опарі та заквасці, — розповідає технолог Валерій Затварницький. — Наш хліб без покращувачів, розпушувачів й іншого. Опара дозволяє хлібині рости і бути корисною

  • Previous Next
  • Солений пиріг зі шпинатом. Ціна — 26 грн/100 г
  • Еклери із заварним кремом. Ціна — 12 грн/шт.
  • Міні-піци коштують 17 грн/100 г (7 штук)
  • Хліб „Європейський”. Ціна 14 грн/300 г
  • Круасани з різними начинками. Ціна — від 12 грн/шт.
  • Пісочне печиво в асортименті. Ціна — від 12 до 15 грн за 100 г
  • Слойки з маком, домашнім сиром та яблуками. Ціна 10-12 грн/шт.
  • Previous Next

За словами співрозмовника, пекарня використовує борошно різних гатунків і цільнозернове. Це борошно змелене у жорнах, а не на сучасних млинах.

Відео дня
  • Ми співпрацюємо з Гільдією пекарів України, — продовжує пан Валерій. — Наші працівники їздять на майстер-класи до відомих фахівців цієї справи.

Пекарня Biker@Becky почала працювати 29 січня. Власники закладу втілили ідею сімейної пекарні, поєднавши європейські та українські традиції, додає чоловік.

  • В Україні і Тернополі зокрема виник попит на здорове харчування, — каже він. — Тож ми пропонуємо різні види хліба: „Гречаний” — житньо-пшеничний з додаванням гречаного борошна, „Турецький” — з кукурудзяним борошном, „Карельський” — з солодом та ізюмом, „Пряний” — з кмином та коріандром, „Баварський” — з великим вмістом житнього борошна, а також спельтовий хліб, або цільнозерновий. Пшениця, з якої печуть такий хліб, росте на органічних землях, вона невибаглива і не потребує добрив. А ще — має всі поживні речовини, яких потребує людина.

У пекарні можна купити навіть шоколадний хліб — несолодкий, але з післясмаком топленого шоколаду. Така хлібина смакує з маслом, твердим сиром, до кави і чаю.

Печуть тут і французький та італійський хліб із додаванням борошна твердих сортів — фугас і чіабату. Весь хліб у пекарні важить 300 г, а коштує від 12 грн, залежно від різновиду.

Окрім хлібин, у сімейній пекарні можна посмакувати булочками, слойками, різдвяним імбирним печивом, міні-піцами, круасанами.

  • У нас великий вибір круасанів — продовжує пан Валерій. — Пропонуємо цю випічку з „Нутеллою”, вишнями, апельсиновим джемом і мигдальними пластівцями, а також житні круасани. Цю випічку тернополяни можуть приготувати вдома, купивши у нас тісто. Також печемо круасани без начинки для сендвічів.

У меню пекарні є солодкі і солоні пироги та пісочне печиво на різний смак.

— Це домашня випічка без розпушувачів за рецептами наших працівників, — каже технолог. — Імбирне печиво з декором ручної роботи у нас купують не тільки перед новорічними святами, а й впродовж усього року. Раз на тиждень ми печемо вегетаріанську і м’ясну піци. Розпродуємо їх шматками. Ціна — 20 грн за 100 г. Щовечора у нас можна купити випічку з 30% знижкою, а вчорашню — з 50%.

Є у пекарні і благодійний кошик. З нього можуть взяти хліб ті, хто не може собі купити.

У планах пекарні — ввести до новорічних свят новинки — німецький пиріг плодцер і різдвяний кекс. Плодцер — випічка без борошна, з великою кількістю вишень, прянощів та горіхів. Основа такого пирога — сухарі. А поки що тут можна скуштувати чізкейк, шарлотку з яблуками, пиріг зі шпинатом, еклери з заварним кремом, слойки з начинками та багато іншої смакоти.

 

Яблучна шарлотка від пекарні-кав’ярні Biker@Becky:

Для тіста потрібно: 150 г борошна, 100 г масла, 50 г цукру-пудри, 5 г ваніліну, 2 жовтки. Для безе: 2 білки, 40 г цукру-пудри, 10 г картопляного крохмалю, щіпка солі. Для начинки: кисло-солодкі яблука, цукор-пудра до смаку, ванілін.

Спочатку змішати всі продукти для тіста, замісити його, викласти у форму, змащену жиром. Яблука почистити, вийняти серцевину і нарізати кубиками. Змішати з цукром-пудрою і ваніліном. Начинку викласти на тісто і пекти шарлотку 20 хв. при 180С. Для начинки також можна використати інші фрукти — вишні, малину тощо.

Поки шарлотка печеться, збивати білки, поступово додаючи цукор-пудру, крохмаль і сіль. Збити білки до „стійких піків”. Як тільки корж із начинкою підрум’яниться, викласти на нього збиті білки і розрівняти. Зменшити температуру в духовці до 120С. Коли безе підсохне, воно не повинно липнути до рук. Разом із безе шарлотка має пектися ще приблизно 30 хв. Охолодити при кімнатній температурі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up