Ми печемо „живий” хліб традиційним способом — на опарі та заквасці, — розповідає технолог Валерій Затварницький. — Наш хліб без покращувачів, розпушувачів й іншого. Опара дозволяє хлібині рости і бути корисною
За словами співрозмовника, пекарня використовує борошно різних гатунків і цільнозернове. Це борошно змелене у жорнах, а не на сучасних млинах.
Ми співпрацюємо з Гільдією пекарів України, — продовжує пан Валерій. — Наші працівники їздять на майстер-класи до відомих фахівців цієї справи.
Пекарня Biker@Becky почала працювати 29 січня. Власники закладу втілили ідею сімейної пекарні, поєднавши європейські та українські традиції, додає чоловік.
В Україні і Тернополі зокрема виник попит на здорове харчування, — каже він. — Тож ми пропонуємо різні види хліба: „Гречаний” — житньо-пшеничний з додаванням гречаного борошна, „Турецький” — з кукурудзяним борошном, „Карельський” — з солодом та ізюмом, „Пряний” — з кмином та коріандром, „Баварський” — з великим вмістом житнього борошна, а також спельтовий хліб, або цільнозерновий. Пшениця, з якої печуть такий хліб, росте на органічних землях, вона невибаглива і не потребує добрив. А ще — має всі поживні речовини, яких потребує людина.
У пекарні можна купити навіть шоколадний хліб — несолодкий, але з післясмаком топленого шоколаду. Така хлібина смакує з маслом, твердим сиром, до кави і чаю.
Печуть тут і французький та італійський хліб із додаванням борошна твердих сортів — фугас і чіабату. Весь хліб у пекарні важить 300 г, а коштує від 12 грн, залежно від різновиду.
Окрім хлібин, у сімейній пекарні можна посмакувати булочками, слойками, різдвяним імбирним печивом, міні-піцами, круасанами.
У нас великий вибір круасанів — продовжує пан Валерій. — Пропонуємо цю випічку з „Нутеллою”, вишнями, апельсиновим джемом і мигдальними пластівцями, а також житні круасани. Цю випічку тернополяни можуть приготувати вдома, купивши у нас тісто. Також печемо круасани без начинки для сендвічів.
У меню пекарні є солодкі і солоні пироги та пісочне печиво на різний смак.
— Це домашня випічка без розпушувачів за рецептами наших працівників, — каже технолог. — Імбирне печиво з декором ручної роботи у нас купують не тільки перед новорічними святами, а й впродовж усього року. Раз на тиждень ми печемо вегетаріанську і м’ясну піци. Розпродуємо їх шматками. Ціна — 20 грн за 100 г. Щовечора у нас можна купити випічку з 30% знижкою, а вчорашню — з 50%.
Є у пекарні і благодійний кошик. З нього можуть взяти хліб ті, хто не може собі купити.
У планах пекарні — ввести до новорічних свят новинки — німецький пиріг плодцер і різдвяний кекс. Плодцер — випічка без борошна, з великою кількістю вишень, прянощів та горіхів. Основа такого пирога — сухарі. А поки що тут можна скуштувати чізкейк, шарлотку з яблуками, пиріг зі шпинатом, еклери з заварним кремом, слойки з начинками та багато іншої смакоти.
Яблучна шарлотка від пекарні-кав’ярні Biker@Becky:
Для тіста потрібно: 150 г борошна, 100 г масла, 50 г цукру-пудри, 5 г ваніліну, 2 жовтки. Для безе: 2 білки, 40 г цукру-пудри, 10 г картопляного крохмалю, щіпка солі. Для начинки: кисло-солодкі яблука, цукор-пудра до смаку, ванілін.
Спочатку змішати всі продукти для тіста, замісити його, викласти у форму, змащену жиром. Яблука почистити, вийняти серцевину і нарізати кубиками. Змішати з цукром-пудрою і ваніліном. Начинку викласти на тісто і пекти шарлотку 20 хв. при 180С. Для начинки також можна використати інші фрукти — вишні, малину тощо.
Поки шарлотка печеться, збивати білки, поступово додаючи цукор-пудру, крохмаль і сіль. Збити білки до „стійких піків”. Як тільки корж із начинкою підрум’яниться, викласти на нього збиті білки і розрівняти. Зменшити температуру в духовці до 120С. Коли безе підсохне, воно не повинно липнути до рук. Разом із безе шарлотка має пектися ще приблизно 30 хв. Охолодити при кімнатній температурі.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер