Пляцок з дитинства: рецепт «Бабусиного тертого пирога з варенням» від Лілії Цвіт

Пляцок з дитинства: рецепт «Бабусиного тертого пирога з варенням» від Лілії Цвіт

Простий, доступний і дуже смачний рецепт пирога ідеально підійде, щоб використати минулорічне варення.

Цей добрий український пляцок готують в багатьох регіонах України. Як і більшість старовинних рецептів, готується дуже просто і з доступних продуктів.

«Раджу його приготувати, тим більше, уже час використовувати минулорічне варення», — каже пані Лілія.

Інгредієнти (форма 25*35 см)

  • масло — 200 г.;
  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 70 г.;
  • борошно — 430 г. + 20 г.;
  • розпушувач — 1 ч.л.;
  • варення — 300 г.

Приготування 

До борошна додаємо розпушувач, додаємо прохолодне масло і перетираємо все до утворення крихти. Перетирати можна ножем, замішувачем, виделкою чи товкачем для картоплі. Далі додаємо цукор (можна додати і більше, якщо любите дуже солодке). Додаємо яйця і замішуємо тісто.

Відео дня

Тісто виходить густим. Його розділяємо на дві частини: 1/3 тіста кладемо в морозильник на дві години, решту — в холодильник. 

Тісто з холодильника розкачуємо на пергаменті, на якому будемо випікати. Тісто досить тверде — так і повинно бути. Трішки посипаємо борошном, щоб тісто не прилипало. Розкачане тісто перекладаємо разом з пергаментом у форму для випікання.

Ножем зрізаємо бортики, щоб вони були приблизно 1 см. Зайве тісто забираємо, щоб потім покласти зверху. 

Далі товстим шаром змащуємо тісто варенням. Бажано, щоби варення було з кислинкою і не надто рідке: смородинове, сливове. Зверху натираємо тісто з морозилки.

Пиріг випікаємо при температурі 180 градусів приблизно пів години.

Смачного!

 Читайте також:

Томатний соус з яблуками на зиму: смачніше, ніж кетчуп

Великий урожай: як можна смачно та швидко приготувати страву з гарбуза

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up