Томатний соус з яблуками на зиму: смачніше, ніж кетчуп

Томатний соус з яблуками має насичений смак помідорів і легку яблучну кислинку.
Замість магазинного кетчупу рекомендуємо приготувати соус до м'яса і омлетів самостійно. Розповімо, як закрити томатний соус з яблуками на зиму. Багатий смак соусу з безліччю ноток полюбиться вам з першої ложки.
Томатний соус з яблуками на зиму
- Яблука — 1 кг.
- Помідори — 1.5 кг.
- Цибуля — 2 шт.
- Перець чорний мелений — 0.5 ч. л.
- Перець червоний мелений — 0.5 ч. л.
- Сіль за смаком.
- Цукор — 1.5 ст. л.
- Оцет — 2 ст. л.
- Часник — 6 зубчиків.
- Перець гострий мелений — за бажанням.
Часник пропустити через прес або натерти на тертці. Яблука очистити від серцевин. Нарізати цибулю, яблука і помідори однаковими невеликими шматочками. Всі нарізані інгредієнти викласти у велику каструлю для варіння. Додати в каструлю сухі спеції, сіль і цукор. Поставити суміш на середній вогонь на 10 хвилин. Потім перебити соус блендером і тушкувати 40 хвилин.
Після закінчення варіння додати в соус оцет і варити ще 15 хвилин. Розлити готовий соус у стерилізовані банки і закрити стерилізованими кришками.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різноманітні страви з гарбуза.
Читайте також
Рецепт на зиму: готуємо томатний сік в домашніх умовах
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.