Томатний соус з яблуками на зиму: смачніше, ніж кетчуп

Томатний соус з яблуками на зиму: смачніше, ніж кетчуп

Томатний соус з яблуками має насичений смак помідорів і легку яблучну кислинку.

Замість магазинного кетчупу рекомендуємо приготувати соус до м'яса і омлетів самостійно. Розповімо, як закрити томатний соус з яблуками на зиму. Багатий смак соусу з безліччю ноток полюбиться вам з першої ложки.

Томатний соус з яблуками на зиму

  • Яблука — 1 кг.
  • Помідори — 1.5 кг.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Перець чорний мелений — 0.5 ч. л.
  • Перець червоний мелений — 0.5 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Цукор — 1.5 ст. л.
  • Оцет — 2 ст. л.
  • Часник — 6 зубчиків.
  • Перець гострий мелений — за бажанням.

Часник пропустити через прес або натерти на тертці. Яблука очистити від серцевин. Нарізати цибулю, яблука і помідори однаковими невеликими шматочками. Всі нарізані інгредієнти викласти у велику каструлю для варіння. Додати в каструлю сухі спеції, сіль і цукор. Поставити суміш на середній вогонь на 10 хвилин. Потім перебити соус блендером і тушкувати 40 хвилин. 

Після закінчення варіння додати в соус оцет і варити ще 15 хвилин. Розлити готовий соус у стерилізовані банки і закрити стерилізованими кришками.

Відео дня

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різноманітні страви з гарбуза.

 

Читайте також

Рецепт на зиму: готуємо томатний сік в домашніх умовах

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up