Ароматна випічка на сніданок з гарбуза та сиру
Вертута з гарбузом, кисломолочним сиром і маком — це те, що вам потрібно у листопаді. Виходить така дуже прекрасна українська випічка з начинкою, що є дуже на часі, переконаний Євген Клопотенко.
До створення цієї страви відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка спонукали дискусії у соцмережі про українські сніданки, зокрема у вигляді страв з гарбуза та сиру. Кухар створив рецепт, який робить ранок дуже теплим і особливим.
— Сама страва дуже проста у виконанні, — йдеться у дописі. — Натріть гарбуз (потрібно 500 г) та змішайте його з цукром (100 г) й сиром (300 г). Листкове тісто (500 г) розкачайте, поділіть на 3 частини та змастіть розм'якшеним вершковим маслом.
Зверху викладіть начинку, згорніть калачиком, змастіть збитим жовтком, посипте маком і печіть. 25-30 хвилин, 180 градусів...
— Їжте і відчувайте, як ваше українське серце вкривається насолодою. Цьом, — написав Клопотенко.
Готову вертуду Євген Клопотенко радить змастити апельсиновою глазуррю. Для цього треба збити 100 г цукрової пудри і вичавлений сік одного апельсина.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Роман Галів