Рецепт на зиму: готуємо томатний сік в домашніх умовах

Рецепт на зиму: готуємо томатний сік в домашніх умовах

Томатний сік приготовлений в домашніх умовах це не лише смачно, а й корисно. Склянка такого соку принесе чимало користі нашому організму. 

 Інгрідієнти:

  • Помідор 1,5 кг
  • Цукор
  • Сіль
  • За бажанням можна додати чорний мелений перець

Спосіб приготування:

Миємо помідори, просушуємо та пропускаємо через м'ясорубку. Подрібнити помідори можна також за допомогою блендера. Помідорову масу ретельно перетріть через сито.

Відео дня

Не поспішайте викидати жмих - у ньому ще багато соку, тому прокрутіть жмих 2-3 рази

Помідорову масу перекладіть в емальовану каструлю або миску та доведіть до кипіння. Варіть томатний сік протягом 15 хвилин, не забувайте помішувати масу та знімати пінку, що утворюється.

За бажанням ви можете додати до помідорів цукор або сіль, але пам'ятайте, що вони зменшать кількість корисних вітамінів.

Ретельно простерилізуйте банки та кришки для томатного соку, розлийте його у них та закатайте.

Переверніть банки верх дном, накрийте ковдрою або теплим рушником та залишіть до повного охолодження. 

Цікавий факт: В одній склянці томатного соку - половина добової норми вітаміну С і провітаміну А, які активно підтримують імунітет, а ще помідори містять гормон щастя і є антидепресантом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up