Рецепт салату «Цезар» від зіркового шеф-кухаря

Рецепт салату «Цезар» від зіркового шеф-кухаря

Рецепт салату від суді проєкту «МастерШеф» Ектора Хіменеса-Браво

Інгредієнти:

  • салат ромен – 1,5 пучка
  • білий тостовий хліб – 7 шматочків
  • часник – 5 зубчиків
  • оливкова олія – ​​1 скл. + 4 ст. л.
  • яйця – 2 шт.
  • гірчиця суха – 0,5 ч. л.
  • лимон – 1 шт.
  • вустерський соус – 1 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перець
  • пармезан – 30 г
  • куряче філе – 300 г
  • вершкове масло – 2 ст. л.
  • соєвий соус – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Листя промийте, замочіть на 15–30 хвилин у мисці з холодною водою. Обсушіть паперовим рушником і покладіть в холодильник.
  2. Для часникових крутонів – зніміть скоринку з хліба і наріжте його кубиками 1 на 1 см. Збризніть підсолодженим лимонним соком.
  3. Підсушіть до легкого зарум’янювання в розігрітій до 180 °С духовці протягом 10 хв.
  4. Розітріть часник із сіллю і оливковою олією, прогрійте на сковорідці на повільному вогні. Викладайте у масло крутони і, перемішуючи, потримайте на вогні 1–2 хвилини.
  5. Замаринуйте куряче філе в суміші оливкової олії, соєвого соусу, часнику, меленого перцю, солі на 20–30 хвилин.
  6. Дістаньте філе з маринаду, обсушіть, обсмажте на розігрітій сковороді з оливковою олією 2–3 хвилини до золотистого кольору.
  7. Зніміть з вогню, викладіть на фольгу, додавши вершкове масло, посоліть, загорніть і відправте в духовку на 20 хвилин за температури 150 °С.
  8. Щоб приготувати соус-заправку для салату «Цезар»: 2 яйця опустіть на 1 хв. в каструлю з ледь киплячою водою.
  9. Потім дістаньте з окропу і залиште на 10 хв. при кімнатній температурі.
  10. Миску змастіть розчавленим часником. У неї відправте жовтки яєць, збийте виделкою. Додайте гірчицю, вустерський соус, сік лимона, сіль, перець, поступово підливайте холодну оливкову олія. Змішайте до отримання однорідної емульсії.
  11. Листя салату порвіть руками на невеликі частини, викладіть їх в миску з соусом, акуратно змішайте.
  12. Потім викладіть листя салату на тарілку.
  13. Зверху – крутони, тонкі смужки пармезану, шматочки курячого філе, рецепт із сайту СТБ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up