Рецепт салату «Цезар» від зіркового шеф-кухаря
Рецепт салату від суді проєкту «МастерШеф» Ектора Хіменеса-Браво
Інгредієнти:
- салат ромен – 1,5 пучка
- білий тостовий хліб – 7 шматочків
- часник – 5 зубчиків
- оливкова олія – 1 скл. + 4 ст. л.
- яйця – 2 шт.
- гірчиця суха – 0,5 ч. л.
- лимон – 1 шт.
- вустерський соус – 1 ч. л.
- сіль, чорний мелений перець
- пармезан – 30 г
- куряче філе – 300 г
- вершкове масло – 2 ст. л.
- соєвий соус – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Листя промийте, замочіть на 15–30 хвилин у мисці з холодною водою. Обсушіть паперовим рушником і покладіть в холодильник.
- Для часникових крутонів – зніміть скоринку з хліба і наріжте його кубиками 1 на 1 см. Збризніть підсолодженим лимонним соком.
- Підсушіть до легкого зарум’янювання в розігрітій до 180 °С духовці протягом 10 хв.
- Розітріть часник із сіллю і оливковою олією, прогрійте на сковорідці на повільному вогні. Викладайте у масло крутони і, перемішуючи, потримайте на вогні 1–2 хвилини.
- Замаринуйте куряче філе в суміші оливкової олії, соєвого соусу, часнику, меленого перцю, солі на 20–30 хвилин.
- Дістаньте філе з маринаду, обсушіть, обсмажте на розігрітій сковороді з оливковою олією 2–3 хвилини до золотистого кольору.
- Зніміть з вогню, викладіть на фольгу, додавши вершкове масло, посоліть, загорніть і відправте в духовку на 20 хвилин за температури 150 °С.
- Щоб приготувати соус-заправку для салату «Цезар»: 2 яйця опустіть на 1 хв. в каструлю з ледь киплячою водою.
- Потім дістаньте з окропу і залиште на 10 хв. при кімнатній температурі.
- Миску змастіть розчавленим часником. У неї відправте жовтки яєць, збийте виделкою. Додайте гірчицю, вустерський соус, сік лимона, сіль, перець, поступово підливайте холодну оливкову олія. Змішайте до отримання однорідної емульсії.
- Листя салату порвіть руками на невеликі частини, викладіть їх в миску з соусом, акуратно змішайте.
- Потім викладіть листя салату на тарілку.
- Зверху – крутони, тонкі смужки пармезану, шматочки курячого філе, рецепт із сайту СТБ
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.