Пропонуємо влаштувати вашим смаковим рецепторам маленький струс і випробувати кілька яскравих і незвичайних рецептів салатів з полуницею.
Ця чарівна ягода смакує не тільки з вершками або морозивом. Вона здатна на більш сміливі поєднання: з м'ятою та чорним перцем, зеленню та овочами, і навіть з м'ясом та морепродуктами, повідомляє "Порадник".
1. Салат з полуниці зі шпинатом і сиром фета
Інгредієнти:
300 г молодих листочків шпинату;
400 г полуниці;
200 г сиру фета;
50 г горіхів (волоські, кедрові або мигдаль).
Для заправки:
3 ст.л. оливкової олії;
1 ст. л. бальзамічного оцту;
Приготування:
Нарізану скибочками полуницю з'єднати зі шпинатом.
Додати шматочки сиру і горіхи.
Полити все заправкою і акуратно перемішати.
2. Салат з полуниці зі шпинатом і грушею
Інгредієнти:
1 пучок шпинату;
1 пучок листового салату;
8-10 ягід полуниці;
2 груші;
180 г сиру фета;
165 г бальзамічного оцту;
50 г насіння соняшнику або волоських горіхів.
Приготування:
Груші почистити, видалити серцевину, нарізати скибочками. Ягоди полуниці нарізати кільцями.
Зелень крупно порізати або порвати, скласти в салатну миску і перемішати з 120 мл бальзамічного оцту.
Зверху розкласти скибочки груш, кільця полуниці і шматочки сиру. Посипати обсмаженими насінням або волоськими горіхами. Скропити 3 ч.л. бальзамика, що залишилишився, і подавати на стіл.
3. Салат з полуниці з огірками
Інгредієнти:
2 середніх огірка;
400 г полуниці;
2 ст.л. дрібно нарубаної зелені базиліка;
2 ч.л. бальзамічного оцту;
1 ч.л. цукру;
1 ч.л. свіжовичавленого лимонного соку;
1/4 ч.л. солі;
1/4 ч.л. свіжемолотого чорного перцю.
Приготування:
Полуницю промити, видалити хвостики і розрізати кожну ягідку вздовж на 4 частини. Додати базилік, бальзамічний оцет і цукор і акуратно перемішати. Поставити в холодильник на 1 годину.
Помити і тонко нарізати огірки, полити їх лимонним соком, перемішати і викласти в чашку з полуницею. Додати сіль, перець, ще раз все перемішати і відразу подавати.
4. Салат з полуниці зі шпинатом і куркою
Інгредієнти:
2 пучка шпинату;
200 г полуниці;
150 г відвареного або смаженого на грилі курячого м'яса;
150 г волоських горіхів;
Для заправки:
2 ст.л. лляної олії;
2 ст.л. яблучного оцту;
2 ст.л. апельсинового соку;
1 ст.л. меду;
1 ч.л. діжонськой гірчиці;
1 ч.л. апельсинової цедри;
0,5 ч.л. морської солі;
2 ч.л. дрібно нарізаної зелені петрушки;
щіпка чорного перцю.
Приготування:
Інгредієнти для заправки з'єднати, перемішати, злегка збити, перелити в соусник і відправити в холодильник на 15-20 хв.
Шпинат помити, обсушити і перебрати. Найбільші листя відкласти, інші крупно порізати або порвати.
Вистелити дно салатника великими листками шпинату. Потім викласти курку, нарізану полуницю, шпинат, що залишився, і обсмажені горіхи. Полити заправкою, перемішати і подавати на стіл.
Порада: куряче м'ясо в цьому салаті цілком можна замінити копченим лососем.
5. Салат з полуниці з помідорами
Інгредієнти:
1 ч.л. медово-гірчичного соусу;
2 ст.л. бальзамика;
4 ст.л. оливкової олії;
300 г зелені: листового салату різних сортів і руколи;
300 г стиглих томатів черрі
350 г полуниці;
50 г обсмажених волоських горіхів;
120 г м'якого сиру фета;
3 гілочки кропу.
Приготування:
Змішати медово-гірчичний соус (дижонська гірчиця з медом у пропорції 1: 1) з бальзамічним оцтом і збити віночком. Під час збивання обережно влити оливкове масло. Розмішати і відставити.
Зелень крупно нарізати або порвати руками. Полуницю і томати розрізати на половинки. Скласти всі інгредієнти в салатну миску і обережно струснути кілька разів, щоб вони перемішалися.
Додати заправку і ще раз все перемішати. Подавати на стіл, прикрасивши гілочками кропу.
6. Салат з полуницею, руколою та сиром фета
Інгредієнти
Для цибулі:
Для заправки:
Час приготування: 15 хвилин, повідомляє https://picantecooking.com/
1) Цибулю посолити, приправити цукром і скропити оцтом. Добре перемішати і залишити на 10 хвилин.
2) Горіхи підрум'янити на сухій сковорідці.
3) У невеликому посуді змішати всі інгредієнти для заправки.
4) По сервірувальних тарілках розкласти руколу та розподілити зверху огірки.
5) Рівномірно викласти сир Фета, цибулю та полуниці. Полити салат половиною заправки.
6) Полити салат рештою заправки і посипати горіхами.
Подавати одразу! Салат чудово смакує з келихом простого білого сухого вина.
Смачного
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер