Готуємо м’ясо з горіхами “Цезар”

Готуємо м’ясо з горіхами “Цезар”

“20 хвилин” розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста

Соковитий шматок полядвиці, начинений меленими горішками, подрібненою шиночкою і тертим сиром, — до смаку відвідувачам ресторану “Володар”, що на вул. Бережанській.


У меню закладу є чимало страв із м’яса, фаршированого різними смаколиками, розповідає шеф-кухар Орися Любас. Наприклад, фірмове м’ясо “Володар” начиняють чорносливом, горіхами, грибами, кукурудзою, солодким перцем та сиром. А м’ясо “Тропік” — ананасами та сиром. Страва “Лісова скриня” — це шматок полядвиці, фарширований грибами, цибулькою та шинкою. А крученик “Китайський дракон” — морквою по-корейськи, шинкою і квашеним огірочком. Тож любителям м’яса є з чого вибрати, підсумовує пані Орися.
Однією з найулюбленіших страв тернополян, які відзначають родинні чи особисті свята у ресторані, є м’ясо “Цезар”, зауважує співрозмовниця.
— Ця страва має багатий смак, — каже жінка. — Тут і полядвиця, і горішки, і твердий сир. А ще для оформлення обов’язково кладу курагу і свіжі овочі та зелень, які теж можна з’їсти.
Продукти для начинки шеф-кухар подрібнює, сир та горіхи тре, шинку — ріже тоненькою соломкою. Все вимішує з майонезом і викладає на шматок відбитої полядвиці. Згортає м’ясо рулетом та панірує основним способом — у борошні і яйці. Далі обсмажує до появи рум’яної скоринки.
— Але це ще не все, — каже пані Орися, усміхаючись. — Зараз приготую горіховий соус, такий смачний, що пальчики оближете!
На розжарену сковороду жінка кладе шматок масла, чекає, поки воно розтопиться, а тоді висипає мелені горіхи і наливає вершки. Усе ретельно вимішує, додає спеції і доводить до кипіння. Потім дає соусу трішки покипіти на слабкому вогні і знімає з плити. Поливає соусом готове м’ясо. Запах від страви такий, що паморочиться в голові.

Скільки чого треба:
150 г свинячої полядвиці, по 30 г шинки і твердого сиру, 20 г мелених волоських горіхів, 30 г майонезу, 20 г масла, 50 мл вершків, 1 яйце, 20 г борошна, курага, овочі та зелень для оформлення.

Відео дня

Послідовність приготування:
1. Натерти сир, змолоти горіхи, шинку накраяти соломкою, підготувати зелень, м’ясо
2. Шинку, мелені сир і горіхи заправити майонезом, добре вимішати всі продукти
3. Викласти начинку на шматок відбитої полядвиці, згорнути м’ясо рулетом
4. Запанірувати рулет у борошні та яйці, обсмажити на олії до появи рум’яної скоринки
5. Приготувати горіховий соус: розтопити масло, додати горіхи та вершки, довести до кипіння
6. Полити готове м’ясо соусом, прикрасити страву зеленню, свіжими овочами та курагою 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна Стойко
    Повар не повинен мати нафарбовані нігті
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Ціною життя врятував інших.... У Києві попрощалися з пілотом F-16 Максимом Устименком 21:03 Ексклюзивні відеокадри із квартири на Вишневецького, де трапилася пожежа photo_camera 20:03 Кілька квартир і півтора мільйона зарплати: як новий прокурор Тернопільщини прокоментував свої статки 19:02 Помер викладач Тернопільського педуніверситету Петро Михальчук Від читача 01:23 Вчителька з Тернополя стала амбасадоркою міжнарожної ініціативи EU Code Week 18:40 Відмивають стіни та дякують Богу, що залишились живі: репортаж із будинку на Вишневецького, де сталась пожежа photo_camera 18:03 У Бучачі народився хлопчик-богатир 17:20 Три випускниці з Тернополя отримали по 200 балів на НМТ 16:45 У Почаєві собака покусав дівчинку: господарю загрожує до двох років в’язниці 16:11 «Все знищено, але Бог зберіг моїх дітей». На Вишневецького згоріла квартира військового 15:35 Тернополяни представили Україну на Чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби 15:05 Жителя Кременця підозрюють у дезертирстві та поширенні російської пропаганди 14:35 Норвезький журналіст іде 450 кілометрів на підтримку українських медіа photo_camera 14:05 До якої суми зросте мінімальна пенсія у 2026 році 13:35 За умисне вбивство знайомого в Почаєві судитимуть 62-річного чоловіка 13:00 Нетверезий водій на Tesla врізався в дерево та намагався втекти в кущі 12:20 Упокоївся батько митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора Анатолій Писик 11:57 У Козівській лікарні тепер є отець-капелан 11:41 Як бізнес Тернопільщини може зменшити витрати на енергоресурси? (Прес-служба компанії Yasno) 11:22 У Бариші чоловік самовільно чистив потічок та отримав кримінальну справу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up