Готуємо м’ясо з горіхами “Цезар”

Готуємо м’ясо з горіхами “Цезар”

“20 хвилин” розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста

Соковитий шматок полядвиці, начинений меленими горішками, подрібненою шиночкою і тертим сиром, — до смаку відвідувачам ресторану “Володар”, що на вул. Бережанській.


У меню закладу є чимало страв із м’яса, фаршированого різними смаколиками, розповідає шеф-кухар Орися Любас. Наприклад, фірмове м’ясо “Володар” начиняють чорносливом, горіхами, грибами, кукурудзою, солодким перцем та сиром. А м’ясо “Тропік” — ананасами та сиром. Страва “Лісова скриня” — це шматок полядвиці, фарширований грибами, цибулькою та шинкою. А крученик “Китайський дракон” — морквою по-корейськи, шинкою і квашеним огірочком. Тож любителям м’яса є з чого вибрати, підсумовує пані Орися.
Однією з найулюбленіших страв тернополян, які відзначають родинні чи особисті свята у ресторані, є м’ясо “Цезар”, зауважує співрозмовниця.
— Ця страва має багатий смак, — каже жінка. — Тут і полядвиця, і горішки, і твердий сир. А ще для оформлення обов’язково кладу курагу і свіжі овочі та зелень, які теж можна з’їсти.
Продукти для начинки шеф-кухар подрібнює, сир та горіхи тре, шинку — ріже тоненькою соломкою. Все вимішує з майонезом і викладає на шматок відбитої полядвиці. Згортає м’ясо рулетом та панірує основним способом — у борошні і яйці. Далі обсмажує до появи рум’яної скоринки.
— Але це ще не все, — каже пані Орися, усміхаючись. — Зараз приготую горіховий соус, такий смачний, що пальчики оближете!
На розжарену сковороду жінка кладе шматок масла, чекає, поки воно розтопиться, а тоді висипає мелені горіхи і наливає вершки. Усе ретельно вимішує, додає спеції і доводить до кипіння. Потім дає соусу трішки покипіти на слабкому вогні і знімає з плити. Поливає соусом готове м’ясо. Запах від страви такий, що паморочиться в голові.

Скільки чого треба:
150 г свинячої полядвиці, по 30 г шинки і твердого сиру, 20 г мелених волоських горіхів, 30 г майонезу, 20 г масла, 50 мл вершків, 1 яйце, 20 г борошна, курага, овочі та зелень для оформлення.

Відео дня

Послідовність приготування:
1. Натерти сир, змолоти горіхи, шинку накраяти соломкою, підготувати зелень, м’ясо
2. Шинку, мелені сир і горіхи заправити майонезом, добре вимішати всі продукти
3. Викласти начинку на шматок відбитої полядвиці, згорнути м’ясо рулетом
4. Запанірувати рулет у борошні та яйці, обсмажити на олії до появи рум’яної скоринки
5. Приготувати горіховий соус: розтопити масло, додати горіхи та вершки, довести до кипіння
6. Полити готове м’ясо соусом, прикрасити страву зеленню, свіжими овочами та курагою 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна Стойко
    Повар не повинен мати нафарбовані нігті
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Нові правила оплати лікарняних: що треба знати працівникам 21:01 Музика – моє світло у темряві: 13-річна слабозора тернополянка презентувала дебютні пісні 20:00 «Я змогла відчути себе вільною». Десять жінок у Збаразькій виправній колонії здобули фах перукаря photo_camera 19:00 У жителя Кременеччини вилучили гранати та набої Від читача 16:49 Тижневий дайджест новин служби зайнятості Тернопільщини: 17:45 Довічне ув'язнення отримав житель Чортківщини, який убив матір та брата, який став на її захист 17:30 Ватикан оголосив дату офіційного вступу Лева XIV на престол 17:03 Можуть бути затори: на Дружбі облаштовують постійний кільцевий рух photo_camera 16:10 Біля видавництва «Збруч» встановлюють нові бордюри та укладають бруківку: на Торговиці ремонтують тротуар photo_camera 15:35 Куди піти, що побачити у Тернополі на вихідні 10-11 травня 15:00 Тернополянка викопала 100 кущів в парку, щоб обсадити дачу — поліція 14:03 «Ми Є»: в Українському домі музикою відзначили День Європи та підтримали ЗСУ photo_camera 13:15 Хто такий Лев XIV: ЗМІ дізналися цікаві факти про нового Папу Римського 13:02 «Діти кричали – наш Олежик повернувся!» З полону визволили 23-річного Олега Семчишина 12:17 43-річному чоловікові, який зберігав дитячу порнографію, оголосили про підозру 11:53 Частково ускладнений рух на дорозі регіонального значення у Шумську 11:20 Під час екстреного гальмування тролейбуса травмувалася жінка 10:35 Визначили перевізників на міських автобусних маршрутах у Тернополі — список 10:00 На території новобудови в Тернополі виявили 30 снарядів минулої війни 09:35 Жителька Золотого Потоку відзначила 100-літній ювілей і поділилася секретом довголіття play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up