“20 хвилин” розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста
Соковитий шматок полядвиці, начинений меленими горішками, подрібненою шиночкою і тертим сиром, — до смаку відвідувачам ресторану “Володар”, що на вул. Бережанській.
У меню закладу є чимало страв із м’яса, фаршированого різними смаколиками, розповідає шеф-кухар Орися Любас. Наприклад, фірмове м’ясо “Володар” начиняють чорносливом, горіхами, грибами, кукурудзою, солодким перцем та сиром. А м’ясо “Тропік” — ананасами та сиром. Страва “Лісова скриня” — це шматок полядвиці, фарширований грибами, цибулькою та шинкою. А крученик “Китайський дракон” — морквою по-корейськи, шинкою і квашеним огірочком. Тож любителям м’яса є з чого вибрати, підсумовує пані Орися.
Однією з найулюбленіших страв тернополян, які відзначають родинні чи особисті свята у ресторані, є м’ясо “Цезар”, зауважує співрозмовниця.
— Ця страва має багатий смак, — каже жінка. — Тут і полядвиця, і горішки, і твердий сир. А ще для оформлення обов’язково кладу курагу і свіжі овочі та зелень, які теж можна з’їсти.
Продукти для начинки шеф-кухар подрібнює, сир та горіхи тре, шинку — ріже тоненькою соломкою. Все вимішує з майонезом і викладає на шматок відбитої полядвиці. Згортає м’ясо рулетом та панірує основним способом — у борошні і яйці. Далі обсмажує до появи рум’яної скоринки.
— Але це ще не все, — каже пані Орися, усміхаючись. — Зараз приготую горіховий соус, такий смачний, що пальчики оближете!
На розжарену сковороду жінка кладе шматок масла, чекає, поки воно розтопиться, а тоді висипає мелені горіхи і наливає вершки. Усе ретельно вимішує, додає спеції і доводить до кипіння. Потім дає соусу трішки покипіти на слабкому вогні і знімає з плити. Поливає соусом готове м’ясо. Запах від страви такий, що паморочиться в голові.
Скільки чого треба:
150 г свинячої полядвиці, по 30 г шинки і твердого сиру, 20 г мелених волоських горіхів, 30 г майонезу, 20 г масла, 50 мл вершків, 1 яйце, 20 г борошна, курага, овочі та зелень для оформлення.
Послідовність приготування:
1. Натерти сир, змолоти горіхи, шинку накраяти соломкою, підготувати зелень, м’ясо
2. Шинку, мелені сир і горіхи заправити майонезом, добре вимішати всі продукти
3. Викласти начинку на шматок відбитої полядвиці, згорнути м’ясо рулетом
4. Запанірувати рулет у борошні та яйці, обсмажити на олії до появи рум’яної скоринки
5. Приготувати горіховий соус: розтопити масло, додати горіхи та вершки, довести до кипіння
6. Полити готове м’ясо соусом, прикрасити страву зеленню, свіжими овочами та курагою
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 40 від 2 жовтня 2024
Читати номер
Тетяна Стойко