Готуємо м’ясо з горіхами “Цезар”

Готуємо м’ясо з горіхами “Цезар”

“20 хвилин” розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста

Соковитий шматок полядвиці, начинений меленими горішками, подрібненою шиночкою і тертим сиром, — до смаку відвідувачам ресторану “Володар”, що на вул. Бережанській.


У меню закладу є чимало страв із м’яса, фаршированого різними смаколиками, розповідає шеф-кухар Орися Любас. Наприклад, фірмове м’ясо “Володар” начиняють чорносливом, горіхами, грибами, кукурудзою, солодким перцем та сиром. А м’ясо “Тропік” — ананасами та сиром. Страва “Лісова скриня” — це шматок полядвиці, фарширований грибами, цибулькою та шинкою. А крученик “Китайський дракон” — морквою по-корейськи, шинкою і квашеним огірочком. Тож любителям м’яса є з чого вибрати, підсумовує пані Орися.
Однією з найулюбленіших страв тернополян, які відзначають родинні чи особисті свята у ресторані, є м’ясо “Цезар”, зауважує співрозмовниця.
— Ця страва має багатий смак, — каже жінка. — Тут і полядвиця, і горішки, і твердий сир. А ще для оформлення обов’язково кладу курагу і свіжі овочі та зелень, які теж можна з’їсти.
Продукти для начинки шеф-кухар подрібнює, сир та горіхи тре, шинку — ріже тоненькою соломкою. Все вимішує з майонезом і викладає на шматок відбитої полядвиці. Згортає м’ясо рулетом та панірує основним способом — у борошні і яйці. Далі обсмажує до появи рум’яної скоринки.
— Але це ще не все, — каже пані Орися, усміхаючись. — Зараз приготую горіховий соус, такий смачний, що пальчики оближете!
На розжарену сковороду жінка кладе шматок масла, чекає, поки воно розтопиться, а тоді висипає мелені горіхи і наливає вершки. Усе ретельно вимішує, додає спеції і доводить до кипіння. Потім дає соусу трішки покипіти на слабкому вогні і знімає з плити. Поливає соусом готове м’ясо. Запах від страви такий, що паморочиться в голові.

Скільки чого треба:
150 г свинячої полядвиці, по 30 г шинки і твердого сиру, 20 г мелених волоських горіхів, 30 г майонезу, 20 г масла, 50 мл вершків, 1 яйце, 20 г борошна, курага, овочі та зелень для оформлення.

Відео дня

Послідовність приготування:
1. Натерти сир, змолоти горіхи, шинку накраяти соломкою, підготувати зелень, м’ясо
2. Шинку, мелені сир і горіхи заправити майонезом, добре вимішати всі продукти
3. Викласти начинку на шматок відбитої полядвиці, згорнути м’ясо рулетом
4. Запанірувати рулет у борошні та яйці, обсмажити на олії до появи рум’яної скоринки
5. Приготувати горіховий соус: розтопити масло, додати горіхи та вершки, довести до кипіння
6. Полити готове м’ясо соусом, прикрасити страву зеленню, свіжими овочами та курагою 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна Стойко

    Повар не повинен мати нафарбовані нігті
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:03 Тварини із Зоокутка на продаж: чому стартові ціни на деяких звірів менші за ринкові photo_camera 14:15 П'яний водій на BMW дрифтував на Збаразькому кільці 13:50 У лікарні швидкої допомоги створюють реабілітаційне відділення play_circle_filled 12:31 Чим завершилася акція протесту в Озерній, де викликали поліцію до людей Від читача 12:10 Збараж: щоденна праця на перемогу України 12:10 Воїна з Кременеччини нагородили «Хрестом доблесті» 11:16 На Мазепи під колеса авто потрапила жінка 10:22 Тернополянка отримала опіки під час розпалювання газової колонки 10:10 У Тернополі презентували календар про діяльність УПА 09:32 Захисника з Тернопільщини нагородили Золотим хрестом від Головнокомандувача 09:00 Укртелеком не підвищуватиме тарифи на інтернет в 2024 році 08:00 На полі бою обірвалося життя захисника з Заліщицької громади Валентина Вадімова 21:03 Як змінився бульвар Шевченка у Тернополі: відтворили фото минулого століття з одного ракурсу photo_camera 20:01 Резонансне побиття у стінах ТЦК: рік потому. Справа у суді, а обоє фігурантів… далі служать в ТЦК 19:02 Слухай нові хіти наживо та донать на розвідку: «АНТИТІЛА» анонсували концерт у Тернополі 18:01 Насоси, риба, автомобілі: які ТОП-5 товарів наповнили держбюджет через Тернопільську митницю 17:10 Українці різко збільшили сплату аліментів через мобілізацію 16:30 Тернопільська «Нива» на виїзді зіграє з ФК «Епіцентр» 16:17 Легківка і вантажівка не розминулися на дорозі біля Збаража 15:15 На Тернопільщині судитимуть лісника, який допустив незаконну вирубку 70 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up