Готуємо м’ясо з горіхами “Цезар”

Готуємо м’ясо з горіхами “Цезар”

“20 хвилин” розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста

Соковитий шматок полядвиці, начинений меленими горішками, подрібненою шиночкою і тертим сиром, — до смаку відвідувачам ресторану “Володар”, що на вул. Бережанській.


У меню закладу є чимало страв із м’яса, фаршированого різними смаколиками, розповідає шеф-кухар Орися Любас. Наприклад, фірмове м’ясо “Володар” начиняють чорносливом, горіхами, грибами, кукурудзою, солодким перцем та сиром. А м’ясо “Тропік” — ананасами та сиром. Страва “Лісова скриня” — це шматок полядвиці, фарширований грибами, цибулькою та шинкою. А крученик “Китайський дракон” — морквою по-корейськи, шинкою і квашеним огірочком. Тож любителям м’яса є з чого вибрати, підсумовує пані Орися.
Однією з найулюбленіших страв тернополян, які відзначають родинні чи особисті свята у ресторані, є м’ясо “Цезар”, зауважує співрозмовниця.
— Ця страва має багатий смак, — каже жінка. — Тут і полядвиця, і горішки, і твердий сир. А ще для оформлення обов’язково кладу курагу і свіжі овочі та зелень, які теж можна з’їсти.
Продукти для начинки шеф-кухар подрібнює, сир та горіхи тре, шинку — ріже тоненькою соломкою. Все вимішує з майонезом і викладає на шматок відбитої полядвиці. Згортає м’ясо рулетом та панірує основним способом — у борошні і яйці. Далі обсмажує до появи рум’яної скоринки.
— Але це ще не все, — каже пані Орися, усміхаючись. — Зараз приготую горіховий соус, такий смачний, що пальчики оближете!
На розжарену сковороду жінка кладе шматок масла, чекає, поки воно розтопиться, а тоді висипає мелені горіхи і наливає вершки. Усе ретельно вимішує, додає спеції і доводить до кипіння. Потім дає соусу трішки покипіти на слабкому вогні і знімає з плити. Поливає соусом готове м’ясо. Запах від страви такий, що паморочиться в голові.

Скільки чого треба:
150 г свинячої полядвиці, по 30 г шинки і твердого сиру, 20 г мелених волоських горіхів, 30 г майонезу, 20 г масла, 50 мл вершків, 1 яйце, 20 г борошна, курага, овочі та зелень для оформлення.

Відео дня

Послідовність приготування:
1. Натерти сир, змолоти горіхи, шинку накраяти соломкою, підготувати зелень, м’ясо
2. Шинку, мелені сир і горіхи заправити майонезом, добре вимішати всі продукти
3. Викласти начинку на шматок відбитої полядвиці, згорнути м’ясо рулетом
4. Запанірувати рулет у борошні та яйці, обсмажити на олії до появи рум’яної скоринки
5. Приготувати горіховий соус: розтопити масло, додати горіхи та вершки, довести до кипіння
6. Полити готове м’ясо соусом, прикрасити страву зеленню, свіжими овочами та курагою 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна Стойко

    Повар не повинен мати нафарбовані нігті
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up