Що приготувати з гарбуза: корисні рецепти

Що приготувати з гарбуза: корисні рецепти

Страви з гарбуза доволі прості у приготувані, а також славляться неабиякою користю. Добірка смачних рецептів

 

Запечений гарбуз від Руслана Сенічкіна

Інгрідієнти:

  • гарбуз - 1 шт,
  • рис - 100 шт,
  • цибуля - 1 шт,
  • журавлина - 75 г,
  • шпинат - 30 г,
  • часник - 3 зубки,
  • волоський горіх - 75 г,
  • в'ялені томати - 30 г,
  • біле сухе вино - 50 г,
  • зелень та спеції

Спосіб приготування дивіться на відео

Відео дня
v class="video-block">

Оладки з гарбуза і яблука

Інгредієнти:

  •  400 г гарбуза,
  •  1 яблуко,
  •  2 яйця,
  • 1 склянка борошна,
  •  0,5 склянки кефіру,
  •  2 ст. ложки цукру,
  • 3-4 ст. ложки олії, кориця на кінчик ножа, сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Яблуко і гарбуз помийте, очистіть від шкірки і насіння. Яблуко і гарбуз натріть на крупній тертці.
  2. Змішайте яйця, цукор, сіль, корицю, кефір, додайте борошно і перемішайте.
  3. Додайте в тісто гарбуз, яблуко і ще раз перемішайте.
  4. Ложкою акуратно викладайте оладки з гарбуза і яблука на трохи розігріту сковороду з олією.
  5. Смажте оладки з гарбуза і яблука на слабкому вогні під кришкою з двох сторін до готовності 4-5 хвилин.
  6. Зняті зі сковороди оладки з гарбуза і яблука помістіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте оладки з гарбуза і яблука гарячими зі сметаною або варенням.

Гарбузові мафіни

Інгредієнти:

  • Гарбуз — 200 г
  • Пшеничне борошно — 100 г
  • Яйце куряче — 2 штуки
  • Цукор — 60 г
  • Розпушувач — 10 г
  • Кориця, ваніль — за смаком

Спсіб приготування:

Гарбуз очистіть наріжте і зваріть у ронделі до готовності. Готовий гарбуз остудіть і перебийте в блендері до стану пюре. У міксері збийте яйця з 60 г цукру, потім додайте гарбузове пюре, просіяне борошно і розпушувач. Добре перемішайте все міксером.

Вершковим маслом змажте форми для кексів і заповніть їх гарбузовим тістом на 3/4. Відправте форми в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

Готовність гарбузових мафінів перевіряйте зубочисткою: занурте зубочистку в тісто, якщо на виході вона буде сухою, значить кекси готові.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Татьяна Мирошниченко

    Прекрасные рецепты!

keyboard_arrow_up