Що приготувати з кабачків: 4 апетитні сезонні страви

Що приготувати з кабачків: 4 апетитні сезонні страви

Страви з кабачків дуже корисні та низькокалорійні, а їхня різноманітність вкрай велика.

У середині липня в Україні дозріває кабачок – популярний, недорогий та дуже простий у приготуванні овоч, повідомляє УНІАН рецепти. З нього готують гарніри, супи, запіканки і різну консервацію. Цей овоч прекрасно поєднується з м'ясом та іншими овочами і швидко готується. Користь кабачків також доведена – вони покращують роботу кишечника і легко засвоюються.

Кабачкові оладки

  • Середній кабачок – 1 шт. або 2 маленьких.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 200 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Розпушувач – 1/2 ч. л.
  • Олія для смаження – 4-8 ст. л.
  • Зелень за смаком.
  • Сіль і спеції за смаком.

Кабачки натерти на крупній тертці. Цибулю і зелень дрібно нарізати. Терті кабачки віджати від зайвої вологи. Викласти в миску і змішати з цибулею і зеленню. Додати яйця, борошно, розпушувач і спеції. Перемішати тісто. У великій сковороді нагріти олію і викласти оладки ложкою. Обсмажувати з двох сторін до рум'яної скоринки. Подавати зі сметаною або помідорами.

Соте з кабачків

  • Кабачки – 1 кг.
  • Морква – 400 г.
  • Помідори – 500 г.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 4-5 зубч.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень за смаком.
  • Спеції за смаком.

Кабачки, моркву і цибулю нарізати середнім кубиком. Помідори очистити від шкірки (для цього їх можна надрізати і занурити в окріп на 5 хвилин). Перебити помідори блендером. Часник дрібно нарізати. У глибокій сковороді на невеликому вогні злегка обсмажити моркву 3 хвилини, потім додати цибулю і часник і смажити ще 5 хвилин. Влити помідорову масу.

Тушкувати овочі 10 хвилин, посолити і поперчити, покласти лавровий лист. У суміш викласти кабачки і тушкувати 25 хвилин під закритою кришкою, періодично помішуючи. Готове соте можна відразу їсти або розкласти в стерилізовані банки і закрити на зиму.

Кабачковий крем-суп

  • Молоді кабачки – 3 шт.
  • М'ясний бульйон – 1 л.
  • Вершки 15% – 220 мл.
  • Рослинна олія – 2 ст.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Грінки за смаком.

Цибулю і часник дрібно порубати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати нарізані кубиками картоплю, моркву і м'якоть кабачка. Тушкувати все разом 10 хвилин. Залити овочі бульйоном і варити ще 15 хвилин. Посолити і поперчити. Суп подрібнити блендером і злегка остудити. Потім влити вершки і поставити на маленький вогонь, але не доводити до кипіння. Подавати суп з хлібними грінками.

Кабачкова ікра в духовці

  • Кабачки – 2 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинна олія - 2,5 ст. л.

Всі овочі крупно порізати і викласти на рукав для запікання. Полити олією, посолити і поперчити. Запікати овочі в духовці 40 хвилин при 180 градусах. Перекласти в глибоку ємність і подрібнити блендером.

Коментарі

14:21 Підприємцям Тернополя компенсують половину вартості генераторів. Які умови отримання? 13:40 У Тернополі демонтують рекламні щити. Які вже пішли під знесення? 13:03 Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув Герой з Тернопільщини Юрій Підборочинський 12:01 На очах у дітей окупанти робили страшні речі… Фельдшер з Тернополя розказав, як рятували людей на Херсонщині Від читача 10:43 Інтернет-шахрайства в умовах воєнного стану: як не потрапити на гачок до аферистів 11:43 Трагедія у Скалаті. Двоє хлопців провалились під лід, врятувати вдалося тільки одного 11:07 Укрзалізниця призначає поїзд з Сумщини до Тернополя 10:28 Як вимикатимуть електроенергію на Тернопільщині 9 лютого: офіційно від Обленерго 10:15 Шумщина у скорботі: загинув Герой з Тернопільщини Микола Юрчук 09:51 Тіло чоловіка виявили рятувальники, коли гасили пожежу у будинку в Шумську 09:02 Вірив у Перемогу до останнього подиху: загинув Герой з Тернопільщини Віталій Мяковський 08:02 Сьогодні, 9 лютого: День стоматолога 21:01 Тернопільський онкодиспансер прикрасили картинами молодих художників photo_camera 20:10 Я хочу додому: у Тернополі можна побачити унікальну виставку робіт про Херсонщину photo_camera 19:50 «Тихо спи, Друже, без тривог»: Тернопільщина попрощалася з Героєм Василем Капустинським photo_camera 19:07 У сирому підвалі не було навіть туалету. Історія пораненого бійця, який пережив полон і не зламався photo_camera 18:05 Тернопільські рятувальники отримали дизельні теплові гармати play_circle_filled photo_camera 17:05 Отримав дві нагороди за мужність і відвагу: загинув 23-річний Герой з Тернопільщини Іван Полянський 16:30 Бачити, як помирають люди – жахливо: українки в Туреччині поділилися емоціями після землетрусу 16:01 На хуторі Молохів від переохолодження врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up