Заморожують чи консервують. Тернополянки поділилися секретами зберігання овочів та фруктів

Заморожують чи консервують. Тернополянки поділилися секретами зберігання овочів та фруктів

У господинь сезон консервацій у розпалі. Тернополянки маринують та квасять овочі, варять компоти та варення.

Ми запитали у господинь  чи роблять вони закрутки, чи надають перевагу  іншим методам  зберігання овочів і фруктів. Також тернополянки поділилися своїми секретами консервування.

Мати чотирьох діток пані Леся розповідає, що у її сім’ї прийнято і консервувати, і заморожувати на зиму.

Дітки особливо полюбляють варення, тому робить господиня і абрикосове , і полуничне, і вишневе та персикове. А з заморожених фруктів пані Леся робить смузі.

Відео дня

- Ми завжди багато консервуємо, бо на велику сім’ю потрібно багато закруток. – каже жінка. – Хоча, заморожувати, як на мене, корисніше і легше. З  заморожених фруктів взимку варимо компоти, додаємо до йогуртів.

Особливих рецептів жінка не має, каже, щороку шукає нові й цікаві методи консервування.

Мати маленької Естель пані Наталя вважає, що замороження – ідеальний варіант, щоб зберегти більшу частину овочів і ягід на зиму. Крім того, це дозволить в холодну пору року істотно економити час для приготування тих чи інших страв.

- Ми часто  взимку додаємо заморожені фрукти до десертів, - каже жінка. – Для дитини часто робимо йогурти з домашньою малиною чи полуницею.

До того ж, овочі та фрукти, які ви заморозите самостійно, будуть значно корисніші, аніж куплені в магазині, каже пані Наталя.

- Консервація - це практичний, старий спосіб, який завжди буде актуальним, - зазначає господиня. -  В нас сім’ї є спеціальний рецепт квашених огірків , які всі дуже люблять. Ми пробуємо багато креативних рецептів, але до нього повертаємось.

Також багато рецептів шукаємо в інтернеті, каже жінка.

- Наприклад, я пробувала консервувати помідори з чорною смородиною, за смаком вони виходять солоненькими, - розповідає жінка.

Цьогоріч пані Наталя вже багато чого законсервувала, зараз чекає на сезон перцю та помідорів.

Тернополянка Оксана розповідає, що багато чого заморожує, але і дещо консервує. Цьогоріч жінка вже почала консервувати огірки.  Розповідає, що її сини дуже люблять мариновані огірки, а зять полюбляє квашені помідори, тому ще буде квасити.

- На компот я використовую заморожені вишні і малину, - каже жінка. – Зелень я також заморожую, щоб додавати до супів чи поставити на канапку.

Інна приїхала з Києва разом з дочкою до дідуся в гості. Каже, що перед тим як їхати якраз закривала огірки. 

- Здебільшого ми все заморожуємо, - каже жінка – Дитина дуже любить їсти заморожену малину перебиту з цукром.

Хоча, від старих методів жінка не відмовляється. Консервує огірки та помідори. Вона використовує особливий рецепт консервованих помідорів. Помідори з яблуками одні з улюблених у сім’ї Інни.

- Щоб помідори на зиму за даним рецептом вийшли смачними і насиченими, для консервації потрібно вибирати цілі, однакові за стиглістю помідори і кисло-солодкі яблука, - каже жінка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Назарко

    Вареня-повидло, це в результаті просто закрашений в колір фруктів цукор.
  • Остап Штахета

    Накрутили і наварили, але майже не вживали, тому у цьому році тільки дещо заморозимо. Єдине чого наробив то це настойку з горіху рецепт Ночіно, 4 трилітрових слоїки на коньяку з цукром.
  • David Starr

    Закруток практично не їмо, тільки заморозка, навіть білі гриби не сушимо, а сирі заморожуєм - виходить смачніше. Із закруток хіба трохи персиків та огірків/помідор.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up