Штрудель з листкового тіста з яблуками та горіхами

Штрудель з листкового тіста з яблуками та горіхами

Коли гості уже на порозі - виручить смачна випічка до чаю. Пропонуємо приготувати простий, але смачний штрудель із яблуками

Інгрідієнти: 

  • 500 г листкового тіста
  • 4 яблука
  • 1-2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. соку лимона
  • щіпка кориці
  • 80 г горіхів
  • збите яйце або молоко – для змазування
  • цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування: 

  1. Листкове тісто розморозити, розділити на дві частини і розкачати на присипаній борошном поверхні.
     
  2. Яблука почистити, видалити серцевину і нарізати м'якоть кубиками. Додати цукор, мелену корицю і лимонний сік, перемішати.
     
  3. Горіхи підсушити на сковороді без масла, остудити. Дрібно посікти або подрібнити в крихту за допомогою блендера, додати до яблук.
     
  4. Викласти начинку на тісто, згорнути рулетами. Перекласти штрудели на деко і змастити верх жовтком.
     
  5. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 30-40 хвилин. Перед подачею остудити і посипати просіяною цукровою пудрою.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up