Штрудель з листкового тіста з яблуками та горіхами

Коли гості уже на порозі - виручить смачна випічка до чаю. Пропонуємо приготувати простий, але смачний штрудель із яблуками
Інгрідієнти:
- 500 г листкового тіста
- 4 яблука
- 1-2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. соку лимона
- щіпка кориці
- 80 г горіхів
- збите яйце або молоко – для змазування
- цукрова пудра – для посипання
Спосіб приготування:
- Листкове тісто розморозити, розділити на дві частини і розкачати на присипаній борошном поверхні.
- Яблука почистити, видалити серцевину і нарізати м'якоть кубиками. Додати цукор, мелену корицю і лимонний сік, перемішати.
- Горіхи підсушити на сковороді без масла, остудити. Дрібно посікти або подрібнити в крихту за допомогою блендера, додати до яблук.
- Викласти начинку на тісто, згорнути рулетами. Перекласти штрудели на деко і змастити верх жовтком.
- Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 30-40 хвилин. Перед подачею остудити і посипати просіяною цукровою пудрою.
Відео дня
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.