Смачні та корисні страви з гарбуза: рецепти мармеладу, дерунів та котлет

Смачні та корисні страви з гарбуза: рецепти мармеладу, дерунів та котлет

Сезон гарбуза в розпалі, а це означає, що його можна придбати за помірною ціною і готувати смачні страви для родини. 

Три рецепти з гарбузом: солодкі мармеладки, ніжні котлети та ароматні деруни, пропонує Смачно24.

Всі рецепти чудово підійдуть як для обіду, так і для вечері. До страв не входить цукор чи пшеничне борошно, отже вони не зашкодять вашій фігурі.

Гарбузово-апельсиновий мармелад

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 250 г гарбуза;
– 1 апельсин;
– 100 мл води;
– 5 г агар агару;
– підсолоджувач.

Відео дня

Приготування:

  1. Почистіть гарбуз від шкірки та запечіть в духовці розігрітій до 200 градусів до м'якості.
  1. Подрібніть його в пюре за допомогою блендера.
  1. Вичавіть сік з апельсина та додайте до пюре.
  1. Додайте підсолоджувач та влийте 100 мілілітрів води.
  1. Розділіть отриману суміш на дві частини.
  1. В одну додайте агар агар та відставте на 30 хвилин. Іншу доведіть до кипіння при постійному помішуванні.
  1. Влийте в неї суміш з агаром та перемішайте. Кип'ятіть суміш протягом 10 хвилин.
  1. Розлийте по силіконових формах та відправте в холодильник охолоджуватися.
  1. Коли мармелад застигне – вийміть з форм та подавайте до столу. Смачного!

Гарбузові деруни

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 800 г гарбуза;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 3 зубчики часнику;
– 2 сирих яйця;
– 1 ч. л. куркуми;
– 1 ч. л. копченої паприки;
– 100 г рисового борошна;
– оливкова олія для смаження;
– сіль;
– чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Натріть гарбуз на грубій тертці. Також натріть цибулю і часник.
  1. З'єднайте ці інгредієнти та заправте спеціями.
  1. Додайте до маси яйця, борошно і ретельно вимішайте ложкою.
  1. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажуйте деруни по 3 хвилини з кожного боку.
  1. Подавайте млинці з гарбуза з улюбленим йогуртовим соусом, часниковим або зі сметанкою. Смачного!

Котлети з гарбузом і шпинатом

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 250 г курячого фаршу;
– 200 г гарбуза;
– 50 г шпинату;
– 1 сире яйце;
– 3 – 4 ст. л. цільнозернового борошна;
– улюблені спеції;
– сіль.

Приготування:

  1. Натріть гарбуз на дрібній тертці.
  1. Дрібно наріжте ножем листя шпинату.
  1. Змішайте всі інгредієнти для котлет в одній мисці.
  1. Сформуйте котлети та викладіть їх на деко вкрите пергаментом.
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте котлети 30 хвилин до готовності. Смачного!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Галина Худчак

    Ніяка

keyboard_arrow_up