Смачно та корисно: готуємо фарширований гарбуз у духовці. РЕЦЕПТ
Для приготування гарбуза в духовці важливо правильно вибрати плід. Гарбуз повинен бути не надто великий, круглий, пружний.
Інгрідієнти:
- гарбуз;
- свиняче м’ясо – візьмемо ½ кг;
- картопля — такий же обсяг;
- баклажани – 2 штуки;
- цибулини – 2 головки;
- часник – не більше 3 зубков;
- базилік, петрушка, кріп (свіжа зелень) – скільки вважаєте за потрібне;
- сіль, мелений чорний перець – орієнтуйтеся на власний смак;
- рослинне масло, щоб обсмажити м’ясо.
Спосіб приготування:
1. З гарбуза зрізаємо верхівку-кришечку, виймаємо насіння, м’якоть залишаємо на стінках.
2. Приступаємо до начинки. Невеликі шматочки м’яса зсипаємо в сковорідку з гарячим маслом і обсмажуємо. Після додаємо сіль і всі приправи, перемішуємо. Нехай сковорода з м’ясом постоїть на гарячій пічці хвилин 10.
3. Потім свинину виймаємо, перекладаємо в миску. А в залишках від неї соку тушкуємо цибулю, дрібно перед цим нарізану.
4. Баклажани і картоплю перетворюємо в однакові рівненькі кубики або бруски. Змішуємо їх з м’ясом, цибулею, зеленню, часником. Запашну масу з овочів і свинини відправляємо в гарбуз-горщик.
5. Ставимо його в духовку, вже разігріту до 200°С.
Приблизно через годину гарбуз, фарширована м’ясом, буде готовий. Рецепт із сайту Гурман
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.