Смачно та корисно: готуємо фарширований гарбуз у духовці. РЕЦЕПТ

Смачно та корисно: готуємо фарширований гарбуз у духовці. РЕЦЕПТ

Для приготування гарбуза в духовці важливо правильно вибрати плід. Гарбуз повинен бути не надто великий, круглий, пружний.

Інгрідієнти: 

  • гарбуз;
  • свиняче м’ясо – візьмемо ½ кг;
  • картопля — такий же обсяг;
  • баклажани – 2 штуки;
  • цибулини – 2 головки;
  • часник – не більше 3 зубков;
  • базилік, петрушка, кріп (свіжа зелень) – скільки вважаєте за потрібне;
  • сіль, мелений чорний перець – орієнтуйтеся на власний смак;
  • рослинне масло, щоб обсмажити м’ясо.

Спосіб приготування: 

1. З гарбуза зрізаємо верхівку-кришечку, виймаємо насіння, м’якоть залишаємо на стінках.

Відео дня

2. Приступаємо до начинки. Невеликі шматочки м’яса зсипаємо в сковорідку з гарячим маслом і обсмажуємо. Після додаємо сіль і всі приправи, перемішуємо. Нехай сковорода з м’ясом постоїть на гарячій пічці хвилин 10.

3. Потім свинину виймаємо, перекладаємо в миску. А в залишках від неї соку тушкуємо цибулю, дрібно перед цим нарізану.

4. Баклажани і картоплю перетворюємо в однакові рівненькі кубики або бруски. Змішуємо їх з м’ясом, цибулею, зеленню, часником. Запашну масу з овочів і свинини відправляємо в гарбуз-горщик.

5. Ставимо його в духовку, вже разігріту до 200°С.

Приблизно через годину гарбуз, фарширована м’ясом, буде готовий. Рецепт із сайту Гурман

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up