Смак дитинства: смачні рецепти сирного печева

Смачна та ароматна випічка подобається не лише дітям. Дорослі теж не зможуть стриматись, коли побачать щойно випечене печиво родом з дитинства.
Пропонуємо вибрати будь-який рецепт на ваш смак, спекти та пригостити своїх діток та й і самому згадати дитинство.
Сирне печиво «Трикутники»
Інгредієнти:
- 1 пачка свіжого сиру (200 грам)
- 1 пачка масла вершкового (можна використовувати маргарин)
- 400 грам просіяного борошна
- 1/2 чайної ложки харчової соди
- Оцтова есенція (для гасіння)
- 100 грам цукрового піску
Спосіб приготування:
Сир потрібно перетерти через сито, щоб не було грудочок. Змішаємо його з розм'якшеним маслом. Додаємо харчову соду, яку гасимо оцтом. Потихеньку додаємо борошно. Замішуємо тісто. Робимо довгий джгутик і ріжемо пропорційно. З кожного шматочка розгортаємо пласт товщиною приблизно 0,5-0,7 см. Або вирізаємо формочки склянкою. На пласт посипаємо цукор. Складаємо навпіл і вже половинку посипаємо цукром. Знову складаємо і отримуємо трикутне печево, посипаємо верх цукром. Кладемо на деко і випікаємо хвилин 20 при температурі 190 градусів.
Сирне печиво за бабусиним рецептом
Інгредієнти:
- Сир сухий - 200 грам;
- М'яке вершкове масло - 200 грам;
- Борошно пшеничне - 100 грам;
- Цукор - 100 грам;
- Яйце - 2 шт;
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Тремо холодне масло на тертку; потім перетираємо його з борошном і ваніліном. Виходить крихта, до якої додаємо сир. В іншій ємності збиваємо яйця і цукор до піни і вливаємо до нашої сирної суміші.
Ретельно і швидко замішуємо тісто, розкачуємо і складаємо удвічі, потім ще раз; загортаємо у плівку і ставимо в холодильник хвилин на 15. Дістаємо, знову розгортаємо і складаємо і відправляємо в холодильник. Таку процедуру необхідно повторити тричі. Вирізаємо фігурки, тут можна покликати на допомогу дітей.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо випікати ванільне печиво на 15-20 хвилин, тільки не пересушіть, коли краї почнуть запікатися, виймайте.
Сирне печиво “Троянда”
Інгредієнти:
- 450 г борошна
- 250 г сиру
- 100 г маргарину
- 1/2 ст. цукру
- 1/4 ч. л. сода
- 1 г ваніліну
- 1/2 ч. л. солі
- 2 яєчні жовтки
-
Спосіб приготування:
З’єднайте в глибокій ємності сир, розтоплений маргарин, цукор, ванілін, сіль і яєчні жовтки. Поступово додайте просіяне борошно з содою і замісіть ніжне тісто. Будьте готові до того, що борошна може знадобитися трохи більше: все залежить від вологості сиру. Розкачайте тісто завтовшки 2-3 міліметри і виріжте склянкою кружечки. Складіть стовпчиком 3-4 кружечки і акуратно скрутіть тугий рулетик. Розріжте рулетик на 2 частини. В результаті у вас вийде 2 трояндочки. Коли тісто закінчиться, а трояндочки будуть готові, викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте печиво при температурі 120 градусів 20-30 хвилин. Посипте цукровою пудрою.
Сирні равлики
Інгрідієнти:
- близько двох склянок борошна;
- половина маленької ложки соди;
- 50 грам цукру;
- три яйця;
- близько 400 грам сиру.
Спосіб приготування:
Знадобитися трохи більше половини сиру, який потрібно змішати з яйцями, содою і трьома великими ложками цукру. Тепер, отриманої маси потрібно дати постояти близько 10 хвилин. Це робиться для того, щоб вона стала більш витончена. Після цього додаємо борошно і вимішуємо суміш до утворення щільного грудки. Його треба розкачати в пластину товщиною близько 2-3 сантиметрів. На одну половину викладаємо спочатку сир, який у нас залишився, а на нього цукор і закриваємо іншою частиною тіста. Те, що вийшло потрібно скачати в рулет і нарізати на нетовсті шматочки поперек. Нарізані шматки відправляємо в духовку, приблизно на 25 хвилин встановивши температуру до 180 градусів.
Сирні конвертики з цукром
Інгредієнти:
- сир — 400 гр;
- маргарин — 200 гр;
- цукор — 150 гр + на начинку;
- борошно — 300 гр;
- розпушувач — 2 ч. ложки.
Спосіб приготування:
Цукор перетерти з м’яким маргарином. Всипати сир і все перемішати. Борошно з’єднати з розпушувачем, додати їх і замісити круте гладке тісто. Розкачати його в тонкий пласт розміром не більше 5 мм і нарізати квадратиками. Розмір 8х8 буде оптимальним. У середину кожного квадратика всипати гіркою 1 ч. ложку цукру. З’єднати кінці квадрата, утворюючи форму конверта. Тісто добре защипнути, щоб не розповзлося. Випікати конвертики на папері 25 хвилин в духовці при 180 С.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.