Смак дитинства: смачні рецепти сирного печева

Смак дитинства: смачні рецепти сирного печева

Смачна та ароматна випічка подобається не лише дітям. Дорослі теж не зможуть стриматись, коли побачать щойно випечене печиво родом з дитинства. 

Пропонуємо вибрати будь-який рецепт на ваш смак, спекти та пригостити своїх діток та й і самому згадати дитинство.

Сирне печиво «Трикутники»

Інгредієнти:

  • 1 пачка свіжого сиру (200 грам)
  • 1 пачка масла вершкового (можна використовувати маргарин)
  • 400 грам просіяного борошна
  • 1/2 чайної ложки харчової соди
  • Оцтова есенція (для гасіння)
  • 100 грам цукрового піску


    Спосіб приготування:

    Сир потрібно перетерти через сито, щоб не було грудочок. Змішаємо його з розм'якшеним маслом.  Додаємо харчову соду, яку гасимо оцтом. Потихеньку додаємо борошно. Замішуємо тісто. Робимо довгий джгутик і ріжемо пропорційно. З кожного шматочка розгортаємо пласт товщиною приблизно 0,5-0,7 см. Або вирізаємо формочки склянкою. На пласт посипаємо цукор. Складаємо навпіл і вже половинку посипаємо цукром. Знову складаємо і отримуємо трикутне печево, посипаємо верх цукром. Кладемо на деко і випікаємо хвилин 20 при температурі 190 градусів.

Сирне печиво за бабусиним рецептом

Інгредієнти:

  • Сир сухий - 200 грам;
  • М'яке вершкове масло - 200 грам;
  • Борошно пшеничне - 100 грам;
  • Цукор - 100 грам;
  • Яйце - 2 шт;
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

 

Відео дня

Спосіб приготування:

Тремо холодне масло на тертку; потім перетираємо його з борошном і ваніліном. Виходить крихта, до якої додаємо сир. В іншій ємності збиваємо яйця і цукор до піни і вливаємо до нашої сирної суміші.

Ретельно і швидко замішуємо тісто, розкачуємо і складаємо удвічі, потім ще раз; загортаємо у плівку і ставимо в холодильник хвилин на 15. Дістаємо, знову розгортаємо і складаємо і відправляємо в холодильник. Таку процедуру необхідно повторити тричі. Вирізаємо фігурки, тут можна покликати на допомогу дітей.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо випікати ванільне печиво на 15-20 хвилин, тільки не пересушіть, коли краї почнуть запікатися, виймайте.

Сирне печиво “Троянда”

Інгредієнти:

  • 450 г борошна
  • 250 г сиру
  • 100 г маргарину
  • 1/2 ст. цукру
  • 1/4 ч. л. сода
  • 1 г ваніліну
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 яєчні жовтки


  • Спосіб приготування:

З’єднайте в глибокій ємності сир, розтоплений маргарин, цукор, ванілін, сіль і яєчні жовтки. Поступово додайте просіяне борошно з содою і замісіть ніжне тісто. Будьте готові до того, що борошна може знадобитися трохи більше: все залежить від вологості сиру. Розкачайте тісто завтовшки 2-3 міліметри і виріжте склянкою кружечки. Складіть стовпчиком 3-4 кружечки і акуратно скрутіть тугий рулетик. Розріжте рулетик на 2 частини. В результаті у вас вийде 2 трояндочки. Коли тісто закінчиться, а трояндочки будуть готові, викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте печиво при температурі 120 градусів 20-30 хвилин. Посипте цукровою пудрою.

Сирні равлики

Інгрідієнти: 

  • близько двох склянок борошна;
  • половина маленької ложки соди;
  • 50 грам цукру;
  • три яйця;
  • близько 400 грам сиру.

Спосіб приготування:

Знадобитися трохи більше половини сиру, який потрібно змішати з яйцями, содою і трьома великими ложками цукру. Тепер, отриманої маси потрібно дати постояти близько 10 хвилин. Це робиться для того, щоб вона стала більш витончена. Після цього додаємо борошно і вимішуємо суміш до утворення щільного грудки. Його треба розкачати в пластину товщиною близько 2-3 сантиметрів. На одну половину викладаємо спочатку сир, який у нас залишився, а на нього цукор і закриваємо іншою частиною тіста. Те, що вийшло потрібно скачати в рулет і нарізати на нетовсті шматочки поперек. Нарізані шматки відправляємо в духовку, приблизно на 25 хвилин встановивши температуру до 180 градусів.

Сирні конвертики з цукром

Інгредієнти:

  • сир — 400 гр;
  • маргарин — 200 гр;
  • цукор — 150 гр + на начинку;
  • борошно — 300 гр;
  • розпушувач — 2 ч. ложки.

Спосіб приготування: 

Цукор перетерти з м’яким маргарином. Всипати сир і все перемішати. Борошно з’єднати з розпушувачем, додати їх і замісити круте гладке тісто. Розкачати його в тонкий пласт розміром не більше 5 мм і нарізати квадратиками. Розмір 8х8 буде оптимальним. У середину кожного квадратика всипати гіркою 1 ч. ложку цукру. З’єднати кінці квадрата, утворюючи форму конверта. Тісто добре защипнути, щоб не розповзлося. Випікати конвертики на папері 25 хвилин в духовці при 180 С.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:40 На Тернопільщині зустріли звільненого з полону бійця Олега Кравця 20:00 Оголосили конкурси на заміщення посади директора у двох дитсадках — №9 та №32 19:03 Як змінювався парк Сопільче у Тернополі: дивіться відео! 18:00 У парках Тернополя відбуватимуться спортивні заходи Від читача 17:29 Тижневий дайджест новин служби зайнятості Тернопільщини 17:00 Флорбол, доджбол, регбі-5 та інші — 10 безкоштовних спортивних локацій у парку Сопільче 16:00 Просять запровадити щоденну хвилину мовчання через систему оповіщення — створили петицію 15:00 Де безпечно купатися на Тернопільщині та в інших областях: перелік 14:00 Вихідні у кіно: у Тернополі покажуть екшени, анімації, трилери і комедії 13:00 Спека і грози: детальний прогноз погоди на 6-8 липня в Тернополі та області 12:00 Готуємо фаршировані кабачки в духовці, мультиварці та на сковорідці 11:00 Куди піти, що побачити у Тернополі на вихідні 5-6 липня 10:00 Знущання з військових у 211 бригаді: до суду передали справу екскомандира, який замовчував факти 09:03 Тернополян закликають не блокувати доступ до дворів автівками чи обмежувачами руху play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up