Святковий стіл: запечена качка з апельсинами

Святковий стіл: запечена качка з апельсинами

Кожна господиня хоче здивувати гостей смачними та вишуканими стравами, а в новорічну ніч —особливо. Пропонуємо рецепт запеченої качки з апельсинами.

Інгредієнти

  • Качка – 1 шт.
  • Апельсини – 5 шт.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Чорний мелений перець – 0,5 ст.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Часник – 5 зубочків.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Фрукти для прикрашення.

Спосіб приготування:

Промий та висуши качку.

Змішай сіль, перець, подавлений часник та натерту цедру одного апельсина, ретельно перемішай.

Натри качку спеціями, поклади в пакет та залиш маринуватися мінімум на 2 години. Після цього – нафаршируй її апельсинами та корицею, поклади у форму, додай сік одного апельсина та 100 грамів води.

Накрий фольгою та запікай 2 години при температурі 180 градусів. Періодично знімай фольгу та поливай качку соком, що виділився.

Готову качку виклади на блюдо та прикрась зеленню і фруктами за смаком, рецепт із сайту ICTV

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up