Святковий стіл: запечена качка з апельсинами
Кожна господиня хоче здивувати гостей смачними та вишуканими стравами, а в новорічну ніч —особливо. Пропонуємо рецепт запеченої качки з апельсинами.
Інгредієнти
- Качка – 1 шт.
- Апельсини – 5 шт.
- Сіль – 1 ст.л.
- Чорний мелений перець – 0,5 ст.л.
- Кориця – 1 ч.л.
- Часник – 5 зубочків.
- Петрушка – 1 пучок.
- Фрукти для прикрашення.
Спосіб приготування:
Промий та висуши качку.
Змішай сіль, перець, подавлений часник та натерту цедру одного апельсина, ретельно перемішай.
Натри качку спеціями, поклади в пакет та залиш маринуватися мінімум на 2 години. Після цього – нафаршируй її апельсинами та корицею, поклади у форму, додай сік одного апельсина та 100 грамів води.
Накрий фольгою та запікай 2 години при температурі 180 градусів. Періодично знімай фольгу та поливай качку соком, що виділився.
Готову качку виклади на блюдо та прикрась зеленню і фруктами за смаком, рецепт із сайту ICTV
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.