Тернопільські грибники розповіли як знайти місця, де найбільше опеньків

Тернопільські грибники розповіли як знайти місця, де найбільше опеньків

У лісах Тернопільщини ажіотаж навколо грибів. Найбільше у таку пору грибники збирають опеньки. В яких місцях можна знайти дари лісу та як правильно заготовляти їх на зиму журналісти "20 хвилин" дізнавались у жителів різних районів області.

"Треба знати місця"

- У попередні роки було більше грибів. Ліси Шумщини дуже багаті, але зараз, якщо не знати місць, то знайти гриби важко, - розповідає Олександр Яворський із села Кути Шумського району. - Ми ходимо по гриби всією сім'єю, зараз продаємо їх на ринку, бо собі на зиму вже позаготовляли. 

Дружина пана Олександра Анна поділилась рецептом консерування опеньків на зиму.

Відео дня

Спочатку опеньки потрібно відварити у чистій підсоленій воді, воду злити і окремо готувати сироп до грибів. 

На літру води потрібно взяти 4 горошинки перцю, 4 лаврових листочки, 4 ч.л. солі та 2 ст.л. цукру перемішати та поставити на вогонь на 5 хвилин. Далі зняти сироп з вогню і долити 100 гр. оцту. 

Відварені опеньки залити сиропом і варити 25-20 хвилин. Гриби накидати у простерилізовані банки та закрутити. 

"Минулого року чоловік назбирав цілу ванну опеньків"

- Мій чоловік Сергій знає багато "грибних" місць. Він каже, що йому сам процес збирання подобається. Цього року грибів небагато, але якщо натрапиш на таке місце то одразу можна назбирати цілий пакет. Треба добре дивитись на пеньках, деревах , в купах листя - розповідає Лілія Онищук з села Вербовець Лановецький район. - Минулого року ми назбирали цілу ванну грибів.  Гриби ми закриваємо у банки або заморожуємо, попередньо відваривши. 

"За кілька метрів від дому назбирала цілий пакет":

- Я живу неподалік річки, тому восени гриби ростуть майже в мене на подвір'ї, Вони кожного року ростуть приблизно на одних і тих самих місцях, якщо поачив одного - то точно неподалік ще має бути.  - каже Людмила Савіцька з села Підгайчики Теребовлянського району- Опеньки люблять рости у лісах, садах, на пеньках, стовбурах, корінні дерев та чагарників великими  групами. Ми сьогодні довго у лісі ходили, але майже нічого не знайшли. А по дорозі назад натрапили на закинутий кар'єр і вони росли там просто посеред трави і каміння.

У коментарях до матеріалу залишайте власні рецепти смачних опеньків на зиму та місця, де зараз на Тернопільщині можна назбирати грибів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
  • Сергій ковбан

    А гриби то житомирські на фото (станішовський ліс)
  • Сергій ковбан

    А гриби то житомирські на фото (станішовський ліс)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up