Тернопільський ресторатор приготував бичачі яйця і встановив рекорд (оновлено)

Майстер-клас із приготування бичачих яєць просто на Театральному майдані проводить тернопільський ресторатор Ігор Парій . Біля кухаря в обід 8 жовтня зібралися люди з різними запитаннями щодо способу приготування та інгредієнтів цієї страви. 

Тернопільський ресторатор приготував бичачі яйця і встановив рекорд (оновлено)

- Це не просто майстер-клас, - пояснює Ігор Парій. - Нині буде встановлено новий рекорд України. Тут присутній представник Національного реєстру рекордів України.  Саме він підрахує все. Я поки додаю інгредієнти відрами, не рахуючи.

Ресторатор поділився рецептом приготування цієї пікантної страви. 

- Спочатку висмажуємо бочок, щоб отримати добрий смалець, гарні шкварки, потім додаємо цибулю, тушкуємо все, далі - сметана, бичачі яйця, знову тушкуємо і наостанок посипаємо все прянощами, - каже він. 

Врешті уТернополі зареєстрували новий рекорд України. На страву використали 1029 бичачих. Делікатесне блюдо з цікавістю куштують тернополяни. Їх пригощають безкоштовно.

Відомий український журналіст і кулінар Костя Грубич приїхав до Тернополя подивитися на встановлення рекорду. Він переконаний, що ця страва є дуже символічною. Адже бичачі яйця - уособлення чоловічої сили та мужності. 

- Я хочу, щоб і далі ваше місто було файним, міцним і перспективним, - побажав Тернополю Костя Грубич.

Співачка Ярослава Декалюк вперше куштує бичачі яйця.

- Я не вірю, що куштую їх, - каже жінка. - Але я рада, що спробувала, бо це дуже смачно. Єдине, з чим можу порівняти цю страву - зі свинячим язиком.

А ось 63-річний пан Богдан куштував цю страву багато разів. Чоловік порівнює смак бичачих яєць із білими тушкованими грибами. Каже, що куштував і смачніші бичачі яйця, але ці також дуже ніжні.

Нагадаємо, у неділю, 8 жовтня на Театральному майдані триває свято з нагоди 4-ї річниці Тернопільського Козацького Десантного Осередку ім. Дмитра (Байди) Вишневецького та 75-річчю створення УПА. У рамках свята проводять цей кулінарний-майстер клас. Організатори пообіцяли приготувати 350 літрів оригінального блюда. Після реєстрації рекорду частуватимуть безкоштовно городян. Проте така ідея сподобалася не всім. Люди обговорюють подію у соцмережах і піджартовують з такого рекорду. Мовляв, цього року Тернопіль побив рекорди із встановлення рекордів. Нагадаємо, у нас вже готували рекордну ковбасу, юшку, торт, шашлик та багато іншого. 

Коментарі (15)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

14:20 На Тернопільщині "поліцейський" вимагав 8000 доларів 14:00 На дамбі Ставу затори через ремонт. Частину дороги перекрили 13:30 Учасники АТО добиваються відновлення пільгового проїзду на сесії облради play_circle_filled 13:00 Чи перестане Тернопіль затоплювати після злив Від читача 17:09 Тернополян запрошують долучитися до тестування системи розрахунку субсидій 12:07 У лікарні помер військовий, який на мотоциклі врізався у бензовоз 11:22 На Тернопільщині мати побила свою дворічну дитину. Маля в реанімації у важкому стані 10:52 У Тернополі через сильну зливу затопило крамницю, а в Чорткові – кафе 10:34 Відкритий лист для Трампа і п’ять питань Путіну – що встигли зробити тернополяни у Хельсінкі 10:00 Вчителька з Тернопільщини розповіла, що цікавого побачила у фінській школі 09:32 У Тернополі провалився пожежний автомобіль з рятувальниками, які їхали на виклик photo_camera 09:10 Євро подорожчало - курс валют на 17 липня 08:00 Цей день в історії, 17 липня: нацисти ліквідували табір примусової праці для євреїв 07:01 Погода у Тернополі: 17 липня, дощ, +23° 21:00 Який бойлер вибрати, якщо "дістали" відключення гарячої води 20:00 На Тернопільщині відбувся футбольний турнір, пам'яті загиблого кіборга 19:00 Альтанка біля Ставу в аварійному стані. Її реконструюватимуть 18:30 На Крушельницької через п'яну маму хлопчик ледь не потрапив під колеса автівки 18:00 У торф'яній котельні на Купчинського були перевищення шкідливих викидів - Держекоінспекція 17:50 У Тернополі затопило територію біля "Універсаму" та Збаразьке кільце (оновлене) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up