Майстер-клас із приготування бичачих яєць просто на Театральному майдані проводить тернопільський ресторатор Ігор Парій . Біля кухаря в обід 8 жовтня зібралися люди з різними запитаннями щодо способу приготування та інгредієнтів цієї страви.
- Це не просто майстер-клас, - пояснює Ігор Парій. - Нині буде встановлено новий рекорд України. Тут присутній представник Національного реєстру рекордів України. Саме він підрахує все. Я поки додаю інгредієнти відрами, не рахуючи.
Ресторатор поділився рецептом приготування цієї пікантної страви.
- Спочатку висмажуємо бочок, щоб отримати добрий смалець, гарні шкварки, потім додаємо цибулю, тушкуємо все, далі - сметана, бичачі яйця, знову тушкуємо і наостанок посипаємо все прянощами, - каже він.
Врешті уТернополі зареєстрували новий рекорд України. На страву використали 1029 бичачих. Делікатесне блюдо з цікавістю куштують тернополяни. Їх пригощають безкоштовно.
Відомий український журналіст і кулінар Костя Грубич приїхав до Тернополя подивитися на встановлення рекорду. Він переконаний, що ця страва є дуже символічною. Адже бичачі яйця - уособлення чоловічої сили та мужності.
- Я хочу, щоб і далі ваше місто було файним, міцним і перспективним, - побажав Тернополю Костя Грубич.
Співачка Ярослава Декалюк вперше куштує бичачі яйця.
- Я не вірю, що куштую їх, - каже жінка. - Але я рада, що спробувала, бо це дуже смачно. Єдине, з чим можу порівняти цю страву - зі свинячим язиком.
А ось 63-річний пан Богдан куштував цю страву багато разів. Чоловік порівнює смак бичачих яєць із білими тушкованими грибами. Каже, що куштував і смачніші бичачі яйця, але ці також дуже ніжні.
Нагадаємо, у неділю, 8 жовтня на Театральному майдані триває свято з нагоди 4-ї річниці Тернопільського Козацького Десантного Осередку ім. Дмитра (Байди) Вишневецького та 75-річчю створення УПА. У рамках свята проводять цей кулінарний-майстер клас. Організатори пообіцяли приготувати 350 літрів оригінального блюда. Після реєстрації рекорду частуватимуть безкоштовно городян. Проте така ідея сподобалася не всім. Люди обговорюють подію у соцмережах і піджартовують з такого рекорду. Мовляв, цього року Тернопіль побив рекорди із встановлення рекордів. Нагадаємо, у нас вже готували рекордну ковбасу, юшку, торт, шашлик та багато іншого.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 13 від 27 березня 2024
Читати номер
Рома Козирь
Рома Козирь
Люди відкрийте очі не їжте ті відходи
Anonymous
Як ті бики вже надоїли. Всюди вони і у всьому. Не місто, а якась бичача ферма.
Anonymous
Пістець повний. Цікаво, то вже дно, чи ще глибше буде?
Anonymous reply Anonymous
Герасимчук Ростислав reply Anonymous