ТОП-5 смачних та простих страв з фаршу на кожен день
- 19 вересня 2021 р.

- Фарш – чудовий і один з найбільш універсальних інгредієнтів, який використовується у приготуванні їжі. З нього можна приготувати дуже багато страв. Трішки фантазії та часу і на обідньому столі смачна та ситна вечеря для всієї сім'ї.
- Ми зібрали для вас добірку швидких та смачних рецептів страв з фаршу, які ви зможете злегкістю приготувати.
М’ясні гнізда
Інгрідієнти:
- Свинний фарш – 800 гр;
- Курячий фарш – 300 гр;
- Цибуля – 1 шт.;
- Молоко – 200 мл;
- Хліб – 70 гр;
- Сіль – за смаком;
- Чорний перець (мелений) – за смаком;
- Сметана – 200 мл;
- Яйце куряче – 2 шт.;
- Твердий сир – 150 гр;
- Кріп – за смаком.
Спосіб приготування:
- Змішайте свинний і курячий фарш, додайте подрібнену цибулю.
- Хліб замочіть в 100 мл молока, потім відіжміть і додайте у фарш.
- Налийте в фарш решту молока, посоліть і поперчіть.
- Сформуйте з фаршу спочатку кульки розміром з яблуко, а потім гнізда (дном склянки зробіть в середині заглиблення) викладіть їх на змащене маслом деко.
- Сир натріть на тертці, змішайте зі сметаною, яйцями і подрібненим кропом.
- Розприділіть начинку по гніздах і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
- Готові м’ясні гнізда, подавайте з овочами або легким овочевим салатом.
М'ясний рулет з сиром та яйцями
Інгредієнти:
- Фарш м'ясний (у мене зі свинини і яловичини, але можна використовувати будь-який) - 800 г
- Хліб (для тостів) - 4 скибки.
- Яйце куряче (3 варених в начинку і 1 сире для змащування рулету) - 4 шт
- Сир голландський - 100 г
- Кріп - 1 пуч.
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
1. З хліба зрізаємо кірки і заливаємо водою. Віджимаємо і перебиваємо блендером.
2. У фарш додаємо хліб, сіль, перець і добре перемішуємо.
3. Для начинки яйця і зелень нарізаємо, сир натираємо на тертці.
4. На стіл кладемо харчову плівку. Викладаємо фарш і вологими руками розрівнюємо, надаючи форму прямокутника. Зверху на фарш викладаємо начинку і звертаємо в рулет.
5. Ставимо на деко швом вниз. Змащуємо збитим яйцем. На дно форми наливаємо трохи води і запікаємо приблизно 40 хвилин при 180 градусах.
Котлетки з картоплею в сметанно-томатному соусі
Інгредієнти
- Фарш - 400 гр
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 2 зубки
- Яйця - 1 шт.
- Булка - 200 гр
- Борошно - 2 ст. ложки
- Сіль - за смаком
Спосіб приготування:
1. Приготувати фарш (як на котлети), розділити на порційні кульки. Кожен кульку запанірувати в борошні. Укласти в змащену форму, а в середину покласти очищену картоплю.
2. Запікати в розігрітій духовці 15 хвилин при t 220 градусів.
3. Для соусу змішати 2 столові ложки сметани, 1 столову ложку кетчупу, 0.5 склянки води, сіль, перець. Залити соусом і поставити в духовку на 20 хвилин.
4. Готову страву прикрасити зеленню.
Брізоль
Інгрідієнти:
- Яйця – 4 шт;
- Фарш – 500 грам;
- Цибуля – 1 шт;
- Сіль і перець за смаком;
- Борошно;
- Рослинна олія.
Спосіб приготування
-
До фаршу додати перемиленну цибулю та 1 яйце, посолити і поперчити за смаком. Отриману консистенцію відбити, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. Бажано дати фаршу "відпочити" 30 хвилин.
-
Сформувати з фаршу коржі так, щоб їх діаметр був трохи менше пательні. Обваляти в борошні.
-
Яйце розбити, посолити і поперчити за смаком і ретельно збити до однорідної консистенції. Отриману рідину перелити в тарілку (чим плоскіша, тим краще).
-
Розігріти сковороду з невеликою кількістю масла. Перекласти корж з фаршу в яйце таким чином, щоб воно змазувало низ млинчика. Акуратно перемістити на пательню омлетом вниз і підсмажити до золотистого кольору, після чого перевернути і смажити м'ясну частину до повного приготування.
Повторити з рештою яєць і коржиками процедуру. Після приготування викласти на тарілку і згорнути навпіл. Можна також сформувати рулет. За бажанням всередині посипати тертим сиром, а також додати смажені гриби.
Смажені ковбаски з фаршу
Інгредієнти:
- Фарш яловичий - 500 гр
- Цибуля - 1 шт
- Часник - 2 зубчики
- Майоран - 1 ч. ложка
- Сіль, перець, гостра паприка - за смаком.
Спосіб приготування:
1. Цибулю очистити і нарізати кубиками. Часник дрібно нарізати або розчавити.
2. Ретельно перемішати фарш, додати сіль, часник, цибулю і спеції.
3. Сформувати довгасті котлетки завбільшки з великий палець руки, обсмажити до хрусткої скоринки. Подати їх можна з будь-яким гарніром, салатом або в якості самостійного блюда.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.