ТОП-5 сніданків на 8 березня

На думку 46% жінок і 41% чоловіків, готувати сніданок 8 березня мають чоловіки. Чверть чоловіків і жінок вважають, що готувати святковий сніданок мають чоловік і жінка разом. Це результати дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного в 2012 році. А як ви вважаєте, хто повинен готувати сніданок у свято?
"20 хвилин" зібрала рецепти п'яти смачних і швидких сніданків, щоб уже зранку створити атмосферу свята.
Панкейки у формі сердець
Інгредієнти:
- борошно – 150 г;
- вершкове масло – 25 г;
- молоко – 150 мл;
- цукор – 3 ст. л.;
- яйця – 1 шт.;
- ванілін – за смаком.
Як приготувати панкейки на сніданок:
- У сотейник наливаємо молоко, додаємо масло і ставимо на середній вогонь. Помішуємо і чекаємо, поки розтопиться масло. Знімаємо з вогню
- В окремій міскочке збиваємо яйце з цукром і ваніліном. Вливаємо в молоко, туди ж додаємо просіяне борошно і ретельно збиваємо, щоб не було грудочок
- Розігріваємо суху сковороду і наливаємо тісто тонкою цівкою, малюючи краю серця. Через кілька секунд, як тільки форма серця схопитися, заповнюємо панкейкі всередині
- Прикриваємо млинці кришкою, прожарюємо хвилину, перевертаємо і готуємо ще хвилину.
Подаємо панкейки в формі сердець з медом чи згущеним молоком, пропонує smachno.ua.
Яйця, запечені в авокадо
Інгредієнти:
- авокадо – 2 шт.;
- яйця – 4 шт.;
- зелена цибуля – за смаком.
Як приготувати яйця, запечені в авокадо
- Розрізаємо авокадо на половинки і видаляємо кісточки. Ложкою видаляємо трохи м’якоті з центру кожної половинки авокадо, щоб яйце повністю помістилося.
- Викладаємо авокадо в пательню без ручки або форму для випічки (краще якщо плоди будуть щільно стикатися один з одним).
- У кожну половинку розбиваємо по одному яйцю. Зверху посипаємо сіллю і сумішшю перців або трав.
- Нагріваємо духовку до 210 ° С.
- Випікаємо авокадо з яйцями приблизно 15-20 хвилин.
- Дістаємо з духовки, посипаємо зеленою цибулею і подаємо.
Ніжні круасани
Круасани з чашкою ароматної кави - ідеальний сніданок. А якщо приготувати їх самому, вони здаються ще смачнішими, зазначає Smachno.ua.
Інгредієнти:
- борошно – 3, 75 склянки;
- цукор – 3 ст. л.;
- сухі дріжджі – 2 ч. л.;
- молоко – 1,25 склянки;
- вершкове масло – 250 г.
Покроковий рецепт круасанів
1. У великій мисці змішуємо сухі інгредієнти, вливаємо молоко. Замішуємо тісто, викладаємо його на дошку, посипану борошном, і вимішуємо 5-10 хвилин, до еластичності. Перекладаємо в миску, накриваємо і ставимо в тепле місце, щоб тісто вдвічі збільшилося в розмірі.
2. У цей час викладаємо масло між двома листами пергаментного паперу і розгортаємо його в прямокутник товщиною 0,75 см. Отриманий прямокутник масла охолоджуємо.
3. Тісто, що підійшло, вимішуємо 1 хвилину. Виймаємо масло з холодильника.
4. На посипаній борошном поверхні розгортаємо тісто в прямокутник 45х15 см. Викладаємо масло на середину, накриваємо краями тіста, затискаючи краї. Повертаємо на 90 градусів і знову розгортаємо тісто в прямокутний пласт. Повторюємо процес розкочування тіста ще два рази.
5. Розрізаємо тісто на дві частини. Розкачуємо половину тіста до товщини 0,75 см (другу половину тіста заморожуємо).
За допомогою трикутного трафарету з основою 18 см і бічними сторонами 20 см вирізаємо шість круасанів. Так само робимо з другою половиною тіста.
6. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів. Збиваємо яйце з молоком. Змащуємо трикутники яєчною сумішшю для глазурування.
7. Скручуємо круасани рулетом, починаючи з основи. Кінчик тіста заправляємо під круасан, щоб він не розмотувався під час випічки.
8. Викладаємо круасани на деко і залишаємо на деякий час, щоб вони підійшли (вони повинні збільшитися вдвічі). Випікаємо круасани 15-20 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Подаємо з джемом.
Круасани готові!
Оригінальні бутерброди
Навіть чоловіки, які не володіють основами кулінарної майстерності, зможуть приготувати смачні й незвичайні бутерброди. А ваша обраниця обов’язково оцінить такі старання.
Вам знадобляться:
- батон;
- яєчні жовтки;
- вершковий сир;
- помідори чері;
- кріп;
- петрушка.
Відварюємо яйця (на дві порції знадобляться 2 яєчні жовтки), натираємо жовтки на дрібній тертці. Спочатку підсушуємо хліб у тостері або духовці, намазуємо на нього вершковий сир. Розрізаємо помідори чері навпіл та викладаємо ними на бутерброді вісімку. З натертого жовтка формуємо суцвіття мімози, із зелені — стебла.
Кошики з граноли з сирною масою
Інгредієнти:
банани;
125 г вівсяних пластівців;
100 г меду;
1 чайна ложка кориці;
дрібка солі;
варення, ягоди чи джем;
сирна (сиркова) маса, подає рецепт tvoymalysh.com.ua
Як приготувати смаколика - дивіться у відео.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Рекомендації по очищенню духовки та оглядового скла після приготування смачних страв https://pani.best/iak-i-chym-vymyty-ohliadove-sklo-v-dukhovtsi/ Знадобляться прості засоби, які є на кухні в кожної господині: оцет, декілька паперових рушників, стара вішалка з дроту, засіб для миття посуду та пляшка з розпилювачем. З їх допомогою ви наведете лад у духовій шафі, оглядове скло духовки буде виглядати як нове.