Топ-9 варіантів корисних сніданків (ФОТО)

Топ-9 варіантів корисних сніданків (ФОТО)

Корисний дієтичний сніданок легко може бути не тільки низькокалорійним, але і смачним. Наприклад, коктейль з висівками і чорносливом (рівно як і несолодкі мюслі з насінням чіа) допоможуть стимулювати роботу кишечника, позитивно впливаючи на зниження ваги.

Перше правило сніданку для контролю ваги — створення тривалого почуття насичення, повідомляє https://fitness.org.ua. Кращими продуктами для цього стануть яйця і вівсянка — існують десятки рецептів для їх приготування смачного. У матеріалі нижче ви знайдете дев'ять прикладів сніданків.

1. Яйця

Курячі яйця — один з кращих варіантів сніданку для зниження ваги. Вони не містять суттєвого кількості вуглеводів, багаті на білок високої якості, а також містять корисні вітаміни і мінерали. Крім іншого, існує десятки різних рецептів приготування яєць.

Відео дня

2. Вівсянка

На відміну від інших злакових (наприклад, гречки або рису), вівсянка містить унікальний вид клітковини — бета-глюкан. Це речовина корисно для нормалізації рівня цукру в крові і зниження холестерину — ключових проблем обміну речовин, що заважають швидкому схудненню.

3. Авокадо

Тост з цільнозернового хліба, знежирений крем-сир, чайна ложка спіруліни і кілька скибочок авокадо — ідеальний варіант правильного і смачного сніданку для схуднення. Нагадаємо, що авокадо — лідер за вмістом корисних рослинних жирів серед овочів, а профіль його жирів нагадує оливкову олію.

4. Коктейль з висівками і сливою (чорносливом)

Як і будь-які інші темно-фіолетові фрукти, слива (і чорнослив) містять нутрієнти, що поліпшують роботу обміну речовин. Крім цього, чорнослив має м’яку проносну дію — в поєднанні з грубою клітковиною, що міститься у висівках, це в буквальному сенсі чистить кишечник.

5. Мюслі з йогуртом

При виборі правильних мюслі для сніданку важливо уважно вивчити інформацію на коробці — у складі не повинно бути доданого цукру та інших підсолоджувачів (включаючи мед). Крім цього, порція мюслі для схуднення — не більше 30-50 гр. Для заправки використовуйте йогурт без цукру.

6. Мюслі з насінням чіа

Насіння чіа — лідер за вмістом корисних нутрієнтів на грам. Столова ложка чіа на сніданок, додана до порції несолодких мюслі, кокосова стружка і ложка арахісового масла — простий і смачний рецепт для швидкого схуднення і нормалізації ваги.

7. Овочеві смузі

Овочеві смузі (наприклад, з селери) — ще один варіант корисного сніданку. За рахунок високого вмісту клітковини і вітамінів досягається м’який детокс, допомагає знижувати вагу. Однак пам’ятайте про те, що подібні коктейлі не забезпечують тривалого насичення і позначають другий сніданок.

8. Сир

З одного боку, сир — корисний варіант сніданку для схуднення. З іншого боку, досить складно їсти на ранок один лише знежирений сир. Використовуйте рецепти з тостами з цільнозернового хліба, додайте горіхи, нарізані фрукти і трохи меду.

9. Фруктовий салат

Фруктовий салат з сезонних фруктів — відмінний спосіб наситити організм енергією і нутрієнтами. Його плюсом є відсутність у складі жирів і мінімальна кількість солі — проте, як і у випадку з овочевими коктейлями, через пару годин рекомендується підкріпитися і з’їсти другий сніданок.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up