Інгрідієнти:
Спосіб приготування:
Борошно заварити гарячим молоком. Як охолоне, додати розтерті з половиною норми цукру жовтки, дріжджі, розведені в півсклянки молока. Замісити густе тісто, потроху досипаючи борошно, дати підійти, додати решту цукру, трохи солі й ваніліну, вимісити, додати вершкове масло, ще раз вимісити і покласти у форму. Коли тісто підніметься, випікати в духовці.
Жовтки відділяємо від білків, білки прибираємо, а жовтки змішуємо з маслом, цукром і сметаною. Збиваємо вінчиком в однорідну масу. В кінці збивання додаємо ванільний цукор і перемішуємо.
Сир перетираємо через сито і з’єднуємо з яєчно-сметанною сумішшю. Перемішуємо і додаємо в сирну масу родзинки і цукати. Знову ретельно перемішуємо.
Форму для випічки вистилаємо марлею, складеною в кілька шарів і викладаємо у форму сирну масу.
Вирівнюємо поверхню ложкою і накриваємо її залишками марлі. Добре утрамбовуємо і ставимо в холодильник мінімум на 6 годин. Ставимо форму на блюдо, звільнивши попередньо сир від марлі, і акуратно знімаємо формочку, а потім марлю.
Прикрашаємо паску цукатами, цукровою пудрою.
Інгрідієнти:
Відокремте жовтки від білків і відправите другі в холодильник. Розтопіть вершкове масло, остудіть і з'єднайте з цукровим піском. Додайте сіль, жовтки, сир, лимонну цедру і сік, соду та добре перемішайте. Всипте борошно і знову перемішайте. Білки збийте в стійку піну і поступово додайте в тісто. Потім всипте цукати, родзинки і кокосову стружку. Ретельно перемішайте.
Перелийте тісто в форму для випічки на 3/4 частини. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Готову паску остудіть і прикрасьте на свій смак.
Інгредієнти:
Для глазурі:
Спосіб приготування:
Розводимо в теплому молоці дріжджі і вмішуємо туди яйця. У масу вливаємо розтоплене масло, додаємо цукор і сіль, вмішуємо 4 склянки борошна. Розкладаємо тісто в змащені маслом форми і залишаємо підходити на 3-4 години. Випікаємо близько 45 хвилин. Готуємо глазур. Білки розтираємо з цукром і лимонним соком до тих пір, поки суміш не загусне. Змащуємо глазур'ю паска і трохи підсушуємо її в духовці.
Дивіться, як приготувати шоколадну паску за рецептом ведучої Сніданку
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер