Великдень 2020: підбірка простих рецептів пасок

- В останній тиждень перед Великоднем у господинь чимало роботи. І в хаті прибратись, і ковбаску спекти, писанки приготувати, напекти смачних пасок.
- Яку ж паску спекти цього року, ми підготували для вас декілька чудових рецептів.
Паска заварна
Інгрідієнти:
- 5 склянок борошна,
- 9,5 склянок молока,
- 7 жовтків,
- б склянок цукру,
- 100 г дріжджів,
- 600 г вершкового масла,
- сіль, ванілін.
Спосіб приготування:
Борошно заварити гарячим молоком. Як охолоне, додати розтерті з половиною норми цукру жовтки, дріжджі, розведені в півсклянки молока. Замісити густе тісто, потроху досипаючи борошно, дати підійти, додати решту цукру, трохи солі й ваніліну, вимісити, додати вершкове масло, ще раз вимісити і покласти у форму. Коли тісто підніметься, випікати в духовці.
Сирна паска з родзинками і цукатами
Інгрідієнти:
- Кисломолочний сир 9% – 350 г
- Сметана 20% – 150 г
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 100 г
- Ванільний цукор – 2 г
- Родзинки – 100 г
- Цукати – 150 г
Спосіб приготування:
Жовтки відділяємо від білків, білки прибираємо, а жовтки змішуємо з маслом, цукром і сметаною. Збиваємо вінчиком в однорідну масу. В кінці збивання додаємо ванільний цукор і перемішуємо.
Сир перетираємо через сито і з’єднуємо з яєчно-сметанною сумішшю. Перемішуємо і додаємо в сирну масу родзинки і цукати. Знову ретельно перемішуємо.
Форму для випічки вистилаємо марлею, складеною в кілька шарів і викладаємо у форму сирну масу.
Вирівнюємо поверхню ложкою і накриваємо її залишками марлі. Добре утрамбовуємо і ставимо в холодильник мінімум на 6 годин. Ставимо форму на блюдо, звільнивши попередньо сир від марлі, і акуратно знімаємо формочку, а потім марлю.
Прикрашаємо паску цукатами, цукровою пудрою.
Лимонна паска
Інгрідієнти:
- 1 склянка борошна
- 125 г вершкового масла
- 125 г кисломолочного сиру 9%
- 2 яйця
- 1 лимон
- 1/2 склянки цукрового піску
- 1/2 ч. л. соди
- 1 щіпка солі
- 100 г цукатів
- 2 ст. л. кокосової стружки
Спосіб приготування:
Відокремте жовтки від білків і відправите другі в холодильник. Розтопіть вершкове масло, остудіть і з'єднайте з цукровим піском. Додайте сіль, жовтки, сир, лимонну цедру і сік, соду та добре перемішайте. Всипте борошно і знову перемішайте. Білки збийте в стійку піну і поступово додайте в тісто. Потім всипте цукати, родзинки і кокосову стружку. Ретельно перемішайте.
Перелийте тісто в форму для випічки на 3/4 частини. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Готову паску остудіть і прикрасьте на свій смак.
Паска "для ледачих"
Інгредієнти:
- 4 склянки борошна
- 50 р дріжджів
- 1 склянку підігрітого молока
- 3 яйця
- 100 р олії
- 1 склянка цукру
- щіпка солі.
Для глазурі:
- 1 склянка цукру
- 1 білок
- 3 столові ложки лимонного соку
Спосіб приготування:
Розводимо в теплому молоці дріжджі і вмішуємо туди яйця. У масу вливаємо розтоплене масло, додаємо цукор і сіль, вмішуємо 4 склянки борошна. Розкладаємо тісто в змащені маслом форми і залишаємо підходити на 3-4 години. Випікаємо близько 45 хвилин. Готуємо глазур. Білки розтираємо з цукром і лимонним соком до тих пір, поки суміш не загусне. Змащуємо глазур'ю паска і трохи підсушуємо її в духовці.
Шоколадна паска
Дивіться, як приготувати шоколадну паску за рецептом ведучої Сніданку
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.