Весняні ревеневі кексики у формочках: рецепт ароматної випічки

Весняні ревеневі кексики у формочках: рецепт ароматної випічки

Потішне своїх домашніх смачним десертом, використовуючи сезонні місцеві продукти.

Ревінь (або румбамбар) – найперша на весні соковита рослина, яка заряджає нас усіма необхідними вітамінами. Діти полюбляють його їсти, просто мокаючи в цукор, мами варять з нього ароматний компот. А бабусі печуть з ревеневою начинкою смачні пиріжки! Спробуйте додати його до бісквітного тіста – приготуйте ревеневі кексики, пише jisty.com.ua.

Порада: для цього рецепта бажано використовувати паперові формочки, бо ревенева начинка має властивість пускати ароматний сік.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 300 г ревеню

    <

    Відео дня
    /li>
  • 150 г цукру

  • 2 яйця

  • 150 мл сметани

  • 250 г борошна

  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста

  • 1 ч. ложка ванільного цукру

  • 50 г топленого масла

ПРИГОТУВАННЯ

  • Ревінь порізати тонкими кружечками і засипати цукром, залишити на кілька годин, щоб пустив сік.
  • Борошно змішати з розпушувачем.
  • Збити яйця з цукром. Обережно влити сметану, розтоплене масло, ваніль. Додати борошно з розпушувачем і обережно перемішати ложкою, не збивати.
  • З ревеню злити сік. Шматочки додати в тісто і ще раз перемішати.
  • Покласти паперові формочки у деко для маленьких кексів. Викладати тісто на 2/3 об’єму.
  • Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.
  • Дістати з форми, охолодити, посипати цукровою пудрою.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up