Весняні ревеневі кексики у формочках: рецепт ароматної випічки
Потішне своїх домашніх смачним десертом, використовуючи сезонні місцеві продукти.
Ревінь (або румбамбар) – найперша на весні соковита рослина, яка заряджає нас усіма необхідними вітамінами. Діти полюбляють його їсти, просто мокаючи в цукор, мами варять з нього ароматний компот. А бабусі печуть з ревеневою начинкою смачні пиріжки! Спробуйте додати його до бісквітного тіста – приготуйте ревеневі кексики, пише jisty.com.ua.
Порада: для цього рецепта бажано використовувати паперові формочки, бо ревенева начинка має властивість пускати ароматний сік.
ІНГРЕДІЄНТИ
-
300 г ревеню
<Відео дня -
150 г цукру
-
2 яйця
-
150 мл сметани
-
250 г борошна
-
1 ч. ложка розпушувача для тіста
-
1 ч. ложка ванільного цукру
-
50 г топленого масла
ПРИГОТУВАННЯ
- Ревінь порізати тонкими кружечками і засипати цукром, залишити на кілька годин, щоб пустив сік.
- Борошно змішати з розпушувачем.
- Збити яйця з цукром. Обережно влити сметану, розтоплене масло, ваніль. Додати борошно з розпушувачем і обережно перемішати ложкою, не збивати.
- З ревеню злити сік. Шматочки додати в тісто і ще раз перемішати.
- Покласти паперові формочки у деко для маленьких кексів. Викладати тісто на 2/3 об’єму.
- Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.
- Дістати з форми, охолодити, посипати цукровою пудрою.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.