Ягідний сезон: готуємо французький пиріг з полуницею

Ягідний сезон: готуємо французький пиріг з полуницею

Полуницю обожнюють всі, а десерти з цією червоною ягідкою неймовірно смачні.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 400 г
  • Борошно – 250 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Молоко – 250 г
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Зробити основу пирога-тарта. Перетерти в крихту борошно, охолоджене вершкове масло (100 г), сіль і цукор. Додати воду. Викласти тісто на дно рознімної форми, розрівняти, зробити бортики і трохи наколоти виделкою. Поставити на півгодини в холодильник.
     
  2. Приготувати крем. Для цього збити яйця з цукром, додати борошно і перемішати до однорідності. Молоко довести до кипіння і тоненькою цівкою ввести в жовткову суміш, постійно помішуючи. Вилити суміш в каструлю і, помішуючи, варити на середньому вогні до загусання. Зняти з вогню і додати 50 г вершкового масла. Розмішати і охолодити.
     
  3. Основу пирога дістати з холодильника, накрити фольгою, насипати горох або квасолю і запікати 15 хвилин при 200 градусах. Вийняти горох (квасолю) і запікати ще 10 хвилин. Дістати з духовки, охолодити.
     
  4. Кошик-основу наповнити кремом, а на поверхню щільно викласти четвертинки ягід полуниці, рецепт із сайту Кльова мама.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up