Домашній пломбір та морозиво за 3 хвилини: прості рецепти

Домашній пломбір та морозиво за 3 хвилини: прості рецепти

Процес приготування морозива в домашніх умовах  тільки на перший погляд здається складним. Ми підібрали прості рецепти смачних десертів, які оцінить вся родина.

Морозиво з молока та цукру без вершків

Інгредієнти:

  • 1 стакан молока жирністю не менше 2,5%;
  • 1 яйце;
  • 2 ст.л. цукру;
  • ванілін за смаком.

Спосіб приготування: 

1. Яйце з цукром і ваніліном потрібно розмішати до однорідної маси. Але не збивати!

Відео дня

2. У готову суміш влийте молоко, продовжуючи помішувати. Після поставте її на невеликий вогонь. Важливо: ні в якому разі не кип'ятіть суміш. Як тільки маса нагріється, зніміть її з вогню та збийте міксером до утворення стійких піків.

3. Розподіліть майбутнє морозиво по формах і поставте в морозилку. Для замерзання потрібно близько п'яти годин

4. Готовий десерт діставайте з морозилки безпосередньо перед подачею та прикрашайте за своїм бажанням: тертим шоколадом, сиропами, джемами, свіжими фруктами.

 

Шоколадне молочне морозиво

Інгредієнти:

  • 50 г шоколаду;
  • 3 ст. молока;
  • 4 курячих жовтка;
  • 200 г цукру.

 

Спосіб приготування:

1. Налийте молоко в сотейник і доведіть до кипіння на середньому вогні. Потім всипте в нього попередньо натертий шоколад. Ретельно розмішайте, до розчинення шоколаду та зніміть з плити, щоб маса трохи охолола.

2. З'єднайте жовтки з цукром, збийте в пишну повітряну піну. Поступово введіть збиті жовтки в шоколадно-молочну суміш, постійно помішуючи вінчиком.

3. Поставте отриману масу на повільний вогонь і, не припиняючи мішати, варіть до загустіння. Не допускайте кипіння, інакше жовтки можуть згорнутися.

4. Перелийте морозиво в лоток або порційні стаканчики та поставте заморожуватися на 4 години. Перед подачею прикрасьте тертим шоколадом. Рецепти з сайту Ласунка

Домашній пломбір від Руслана Сенічкіна

Морозиво за 3 хвилини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up