Домашній пломбір та морозиво за 3 хвилини: прості рецепти

Процес приготування морозива в домашніх умовах тільки на перший погляд здається складним. Ми підібрали прості рецепти смачних десертів, які оцінить вся родина.
Морозиво з молока та цукру без вершків
Інгредієнти:
- 1 стакан молока жирністю не менше 2,5%;
- 1 яйце;
- 2 ст.л. цукру;
- ванілін за смаком.
Спосіб приготування:
1. Яйце з цукром і ваніліном потрібно розмішати до однорідної маси. Але не збивати!
2. У готову суміш влийте молоко, продовжуючи помішувати. Після поставте її на невеликий вогонь. Важливо: ні в якому разі не кип'ятіть суміш. Як тільки маса нагріється, зніміть її з вогню та збийте міксером до утворення стійких піків.
3. Розподіліть майбутнє морозиво по формах і поставте в морозилку. Для замерзання потрібно близько п'яти годин
4. Готовий десерт діставайте з морозилки безпосередньо перед подачею та прикрашайте за своїм бажанням: тертим шоколадом, сиропами, джемами, свіжими фруктами.
Шоколадне молочне морозиво
Інгредієнти:
- 50 г шоколаду;
- 3 ст. молока;
- 4 курячих жовтка;
- 200 г цукру.
Спосіб приготування:
1. Налийте молоко в сотейник і доведіть до кипіння на середньому вогні. Потім всипте в нього попередньо натертий шоколад. Ретельно розмішайте, до розчинення шоколаду та зніміть з плити, щоб маса трохи охолола.
2. З'єднайте жовтки з цукром, збийте в пишну повітряну піну. Поступово введіть збиті жовтки в шоколадно-молочну суміш, постійно помішуючи вінчиком.
3. Поставте отриману масу на повільний вогонь і, не припиняючи мішати, варіть до загустіння. Не допускайте кипіння, інакше жовтки можуть згорнутися.
4. Перелийте морозиво в лоток або порційні стаканчики та поставте заморожуватися на 4 години. Перед подачею прикрасьте тертим шоколадом. Рецепти з сайту Ласунка
Домашній пломбір від Руслана Сенічкіна
Морозиво за 3 хвилини
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.