Замість котлети: рецепт фалафелю від Євгена Клопотенка

Замість котлети: рецепт фалафелю від Євгена Клопотенка

Фалафель – надзвичайно популярна закуска, яка швидко готується й найкраще смакує з йогуртовим соусом.

Також фалафель можна додавати у піти або бургери замість м’ясної котлети. Покроковий рецепт пропонує Смачно 24!

Інгредієнти для страви

  • Зіра (приправа) - 2 ч. л.

  • Кінза - 1 пучок

    Відео дня
    /li>
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.

  • Борошно пшеничне - 1/2 склянки

  • М'ята - 2-3 гілочки

  • Нут - 2 склянки
  • Петрушка (зелень) - 1 пучок

  • Сіль - 1 ч. л.

  • Часник - 6 зубчиків

Рецепт приготування

1 Ретельно відваріть нут в підсоленій воді до готовності. Найкраще замочити нут з вечора в холодній воді – це пришвидшить процес його варіння.

2 Розігрійте духовку до 180 градусів. У чаші блендера змішайте нут, зелень, спеції, цибулю та часник – перебийте до однорідного стану.

3 Всипте до маси для фалафеля борошно та ретельно вимішайте тісто до однорідної консистенції. Сформуйте невеликі кульки та викладіть їх на деко вкрите пергаментом для випікання.

4 Запікайте фалафель в духовці близько 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Смачного!

Довідка

Зіра, або римський кмин, або кумин, або затр — трав'яниста рослина, вид роду Cuminum. Іноді зіру називають просто «кмином», хоча зазвичай слово кмин означає рослину іншого виду. Запах сильний, гіркуватий, трохи горіховий.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up