Замість котлети: рецепт фалафелю від Євгена Клопотенка
Фалафель – надзвичайно популярна закуска, яка швидко готується й найкраще смакує з йогуртовим соусом.
Також фалафель можна додавати у піти або бургери замість м’ясної котлети. Покроковий рецепт пропонує Смачно 24!
Інгредієнти для страви
-
Зіра (приправа) - 2 ч. л.
-
Кінза - 1 пучок
Відео дня/li> -
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
-
Борошно пшеничне - 1/2 склянки
-
М'ята - 2-3 гілочки
- Нут - 2 склянки
-
Петрушка (зелень) - 1 пучок
-
Сіль - 1 ч. л.
-
Часник - 6 зубчиків
Рецепт приготування
1 Ретельно відваріть нут в підсоленій воді до готовності. Найкраще замочити нут з вечора в холодній воді – це пришвидшить процес його варіння.
2 Розігрійте духовку до 180 градусів. У чаші блендера змішайте нут, зелень, спеції, цибулю та часник – перебийте до однорідного стану.
3 Всипте до маси для фалафеля борошно та ретельно вимішайте тісто до однорідної консистенції. Сформуйте невеликі кульки та викладіть їх на деко вкрите пергаментом для випікання.
4 Запікайте фалафель в духовці близько 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Смачного!
Довідка
Зіра, або римський кмин, або кумин, або затр — трав'яниста рослина, вид роду Cuminum. Іноді зіру називають просто «кмином», хоча зазвичай слово кмин означає рослину іншого виду. Запах сильний, гіркуватий, трохи горіховий.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.