Аліна Дадерко з Хоросткова стала призеркою на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики

Аліна Дадерко з Хоросткова стала призеркою на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики
  • Блискучу перемогу для України на спортивному фронті виборола жителька Тернопільщини Аліна Дадерко.
  • Пишаємося нашою землячкою!

У Молдові триває чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15-17 років. Серед учасників і наша Аліна Дадерко.

Відео дня

Дівчина здобула срібну та бронзову медаль. Про це повідомили на сторінці управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОВА.

— Наша спортсменка у ваговій категорії до 59 кг виборола срібні нагороди в сумі двоборства (173 кг) та поштовху (96 кг), а також отримала бронзу в ривку (77 кг). Щиро вітаємо Аліну, її тренерів Ярослава Ваверчака, Віктора Симіва, Вікторію Шаймарданову та тренерів збірної команди з нагородами, — пишуть на сторінці управління.

Довідка:

Аліна Дадерко — уродженка міста Хоростків, що на Чортківщині, чемпіонка Європи серед дівчат до 15 років у ваговій категорії до 55 кг. 

Народилась 2007 року в Хоросткові Тернопільської області. Із 2013 року навчається в Ліцеї №1 м. Хоростків. Вихованка Хоростківської дитячо-юнацької спортивної школи імені заслуженого тренера України М. І. Підодвірного. Представляє обласну школу вищої спортивної майстерності, де тренується під керівництвом Вікторії Шаймарданової, член збірної команди України. Займатися почала в 2017 році у тренера Ярослава Ваверчака.

У 2020, 2021, 2022 роках трьох разова чемпіонка України. У 2021 році зі своїми спортивними здобутками увійшла в номінацію «Олімпійська надія Тернопільщини 2021 року». У складі збірної команди України на Чемпіонаті Європи серед юнаків та дівчат до 15 та до 17 років, який тривав в польському місті Рашин до 17 серпня 2022 року здобула три медалі континентальної першості: золото в ривку, срібло в поштовху та золото в сумі двоборства.

Читайте також:

«Золото» та «срібло» здобули спортсмени з Тернопільщини на Чемпіонаті Європи з армреслінгу

Тернопільська спортсменка Єлизавета Ільєнко виборола срібну медаль в Берліні​​​​​​​

Тернопільська студентка лідирувала на чемпіонаті Європи з боротьби

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up