На будівництво двох потужних спорткомплексів у Тернополі гроші дасть держава та Євросоюз


На будівництво двох потужних спорткомплексів у Тернополі гроші дасть держава та Євросоюз

Будівництво двох масштабних проектів спортивної інфраструктури цього року планують розпочати на Тернопільщині.

Про це на прес-конференції повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

- Тиждень тому вийшла постанова кабміну, згідно з якою передбачили виділити субвенції місцевим бюджетам на будівництво та реконструкцію палаців спорту, - каже очільник області. – Тернопіль потрапив у цей проект і до кінця 2018 року розпочнемо будівництво сучасного спортивного комплексу на території колишнього стадіону "Текстерно". Я сам проживаю неподалік і знаю у якому стані він перебуває. А люди у постійному страху, що цю територію забудують. Тепер, сподіваємось, проблему вирішимо.

Відео дня

На будівництво багатофункціонального спорткомплексу, за словами Степана Барни, держава спрямує 27 млн гривень. Також чиновники сподіваються на співфінансування з міського бюджету. У новому комплексі будуть розвивати ігрові види спорту – міні-футбол, баскетбол, волейбол та гандбол. Також у нові приміщення планують переселити Федерацію греко-римської боротьби, яка зараз функціонує у Тернопільському замку.

- Таких залів у місті та області немає, - додає чиновник. – Тому ми не маємо змоги приймати Міжнародні змагання на території краю. Новий спорткомплекс вміщуватиме 2,5 тисяч глядацьких місць.

Ще один напрямок будівництва спортивної інфраструктури планують реалізувати у Великих Гаях, що поблизу Тернополя. Там теж зведуть сучасний спортивний комплекс, а більшу частину коштів виділить Євросоюз.

- Ми виграли проект секторальної підтримки інфраструктури у сільській місцевості, - каже Степан Барна. – Завдяки інвестиційному фонду Європейського союзу матимемо потужний спорткомплекст поблизу Тернополя. Передбачено виділити 15 мільйонів гривень від Євросоюзу, а ще 5 мільйонів виділить Великогаївська громада. Зведення комплексу дозволить дати великий поштовх до розвитку ігрових видів спорту у селі.

До речі, Тернопільщина є учасником державної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України". Цьогоріч на території області планують звести щонайменше 11 міні-футбольних майданчиків зі штучною травою. Один із них нещодавно урочисто відкрили поблизу школи №29 у Тернополі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up